MITÄ TEHDÄ SYYSLOMALLA (TAMPEREELLA)?

sadehaalari ellos

Meidän lapsilla alkaa TÄNÄÄN syysloma, joten ehkä olisi hyvä hetki laatia pientä lomasuunnitelmaa. Koska meidän perheeseen kuuluu tällä hetkellä muitakin lapsia, kuin vain meidän omat pojat, ei meillä ole suunnitelmissa lähteä minnekään kauas. Puuhaa täytyisi siis löytää tästä lähettyviltä, mutta se ei varmastikaan ole ongelma, sillä puolen tunnin ajomatkan päästä Tampereelta löytyy puuhaa vaikka pidemmänkin loman ajaksi!

Lomapuuhaa voitaisiin nimittäin poimia vaikka tältä listalta:

METSÄRETKI

Edellisestä kunnollisesta metsäretkestä on aivan liian pitkä aika, ja mun tärkein lomatoive onkin päästä retkelle metsään! Mukaan pakataan ainakin makkarat, pillimehut ja kahvipannu, sillä hyvät eväät ovat tärkeässä osassa, kun lähdetään metsään retkelle!

SUPERPARK

Meidän koululainen on toivonut pääsevänsä Superparkiin varmaan vuoden ajan, joten ehkä nyt olisi korkea aika käydä tutustumassa tähän paikkaan! Kiinnostaa kyllä kovasti muakin, sillä me ei olla käyty Superparkissa vielä koskaan. Superparkiin olisikin tarkoitus lähteä heti loman ekoina päivinä!

Aukioloajat ja muun infon löydät täältä.

MUSEOKIERROS

Molemmat pojat tykkäävät kyllä käydä museoissa, mutta erityisesti meidän kuopus toivoo usein pääsevänsä museoon. Meidän lemppareita Tampereen museoista on Muumimuseo, Poliisimuseo ja Vapriikki, joka pitää sisällään vaikka miten monta erilaista kiinnostavaa näyttelyä. Vapriikissa ollaan käyty usein, mutta vasta tänä kesänä kierrettiin kaikki näyttelyt läpi, koska lapset tekivät jotain museosuunnistustehtävää. Tuolloin päädyttiin myös Nukkemuseon yhteydestä löytyvään aivan mielettömän kivaan lasten leikkipaikkaan! Melkein jo pelkästään tuon superkivan leikkipaikan takia kannattaa lähteä lasten kanssa Vapriikkiin.

Vapriikin Pelimuseossa on tällä hetkellä myös pienoisnäyttely Pelikenttänä kaupunki – Geokätköilystä Harry Potteriin, joka täytyy aivan ehdottomasti käydä meidän koululaisen kanssa katsomassa! Näyttelyssä kerrotaan sijaintipohjaisista peleistä, ja koululaisen yksi pelisuosikki on sijaintipohjainen Pokemon Go.

Vapriikissa on syyslomalla paljon ohjelmaa lapsille, lue lisää täältä.
Muumimuseon työpajassa pääsee syyslomalla tekemään oman animaation! Lue lisää täältä.
Poliisimuseon aukioloajat löydät täältä.

KARMIVA KARNEVAALI

Meidän kuopus on aika usein kysellyt, että milloin taas päästään Särkänniemeen ja nyt siihen olisi taas mahdollisuus! Särkänniemi nimittäin aukeaa syysloman ajaksi, jolloin siellä vietetään hurjan hauskan ja jännittävän kuuloista Karmivaa karnevaalia!

Alevinkki: Tämän kesän kausareilla saa Karmivaan karnevaaliin liput puoleen hintaan! Ensi vuoden kausareilla puolestaan pääsee Karmivaan karnevaaliin ilmaiseksi!

Aukioloajat ja muu info löytyy täältä.

HERRA HAKKARAISEN TALO

Yksi mun lempparikohteista lasten kanssa on Sastamalasta löytyvä Herra Hakkaraisen talo. Talosta löytyy useita erilaisia Mauri Kunnaksen kirjoihin perustuvia huoneita (mm. ritarisali ja avaruus!), joissa saa leikkiä ja puuhailla. Takapihalta löytyy ihan mielettömän kiva liikennepuisto, eli Hurjan hauska autopiha, josta löytyy niin bensa-asemaa, kuin autopesulaakin.

Lisää tietoa löytyy täältä.

ZONES BY SÄRKÄNNIEMI

Ideaparkin yläkerrasta löytyvä Zones by Särkänniemi on aivan superkiva sisähuvipuisto. Ei olla koskaan taidettu alle kuuteen tuntiin selvitä Zonesista ulos, niin paljon siellä on puuhaa ja touhuttavaa! Zonesista löytyy huvipuistolaitteita, kiipeilytelinettä, hohtominigolfia (meidän kuopuksen suosikki!) ja vaikka mitä!

Infoa aukioloajoista ja hinnoista löydät täältä.

HOPLOP

Haksahdin pari viikkoa sitten johonkin lippukampanjaan ja nyt sähköpostissani olisi lippupaketti odottelemassa käyttöä. Ehkäpä käytetään näistä ekat nyt syyslomalla! Parasta just nyt on se, että lapset ovat jo sen verran isoja, että saavat kiipeillä ja liukua Hoplopissa aivan itsekseen ja aikuiset voi sillä välin siemailla vaikka kahvia tai istua rennosti sohvilla, heh. Tykkään kyllä itse käydä Hoplopissa mieluiten jonain tavallisena arkipäivänä, kun leikkijöitä on vain vähän, silloin omia lapsia on helpoin vahtia sielä kahvikupin takaa sohvalta. Saattaa silti olla, että uskaltaudutaan mukaan syysloman ruuhkiin (jos sellaisia sattuu olemaan)!

Aukioloajat ym täällä.

TI-TI NALLEN KOTI

Ti-Ti Nalle muutti joitain aikoja sitten Ikaalisista meidän lähelle Lempäälän Ideaparkiin ja nyt olisi oiva tilaisuus kyläillä Ti-Ti Nallen kodissa. Ainakin siitä ohi kävellessä paikka on näyttänyt aivan ihanalle!

Syyslomaviikolla Ti-Ti Nallen kodissa on aivan erityisen kivan kuuloista ohjelmaa, kuten keppihevosten estehyppyrataa, Ti-Ti Nallen syysolympialaisia ja Äitinallen taidepajaa.

Lisää infoa löydät täältä.

LEIKKIPUISTOKIERROS

Varsinkin alle kouikäisten lemppareihin kuuluu leikkipuistot ja syyslomalla voisi olla sopivasti aikaa lähteä pitkästä aikaa jonnekin meidän Tampere-lemppareista, eli Tiitiäisen Satupuistoon, Pikku Kakkosen puistoon tai Sorsapuiston leikkipuistoon. Sorsapuiston leikkipuiston voi muuten kivasti yhdistää myös Muumimuseo-vierailuun! Lähettyviltä löytyy myös hauska pupukahvila.

LASTENKULTTUURIKESKUS RULLA

Rulla on Tampereen keskustorin kulmalta löytyvä ilmainen puuhapaikka lapsille! Aivan mielettömän kiva paikka, joka muistuu mieleen jostain syystä harmittavan harvoin. Rullassa järjestetään erilaisia työpajoja ja siellä on myös hurjan kivat leikkitilat.

Aukioloajat ja muun infot löydät täältä.

KULTTUURIKESKUS PIIPOO

Lempäälän Ideaparkista löytyy kulttuurikeskus PiiPoo, josta löytyy kiva leikkipaikka ja muuta puuhaa lapsille. Syyslomalla PiiPoossa on mm. Piin ja Poon älyttömät älylaitteet -keksintöverstas, josta luulisin meidän lasten innostuvan kovasti. Myös toiminnallinen Metsänpeitto-näyttely kuulostaa niin kiinnostavalle, että sinne haluaisin osallistua itsekin, haha!

Lisää infoa PiiPoon syyslomasta löydät täältä.

Ja toki näiden lisäksi on kaikenlaista muutakin mukavaa puuhaa, joihin ei tarvita pääsylippuja. Kotona voi pitää leffaillan tai pelata yhdessä lautapelejä. Meidän koululainen toivoo usein pääsevänsä oman kylän lähikirjaston sijaan Tampereen pääkirjasto Metsoon, joten sinnekin voisi tehdä retken joku päivä.

Huh. Johan on puuhaa syyslomalle! Tuohon listaan tuli nyt tosi paljon pääsylipullisia kohteita (onpa Tampereella muuten paljon kivoja lastenkohteita!), mutta ei meidän ole tarkoitus loman jokaisena päivänä olla lippuostoksilla. Luulen, että napataan tuosta listasta pari, kolme pääsylipullista puuhaa ja muina päivänä tehdään sitten jotain, mihin ei pääsylippuja tarvita. Ja toki jätetään tilaa myös aivan tavalliselle yhdessäololle ja rentoilulle, leffailloille, lautapeleille ja kirjojen lukemiselle.

Mitäs te meinaatte puuhata syyslomalla?
Jotain tämän listan jutuista, vai jotain ihan muuta?