HALLOWEENIN HURJA SALMIAKKIJÄÄTELÖKAKKU

halloween kakku

Ei meillä vielä muutama vuosi sitten koristeltu kotia Halloweenin alla kummitusköynnöksillä tai kaiverretuilla kurpitsoilla, mutta lapset kyllä pitävät huolen, ettei tämäkään juhla jää juhlimatta. Ja hauskaahan tämä on, pientä (karmivaa) piristystä synkeän syksyn keskelle. Lapset odottelevat jo malttamattomina, että pääsevät karkki- ja kepposkierrokselle, mutta sitä ennen otettiin pieni varaslähtö Halloweenin viettoon.

Herkuteltiin näin karmivan näköisellä, mutta herkullisella silmämunin koristellulla salmiakkijäätelökakulla. Tämä on aivan älyttömän helppo tehdä! Kätevää on myös, että tämän voi (ja kannattaakin) tehdä jo etukäteen pakkaseen, josta sen voi sitten vain nostaa esille, kun on kemujen aika. Mua ainakin stressaa, jos juuri ennen juhlia täytyy olla leipomassa jotain!

Halloweenin salmiakkijäätelökakku

Tähän ällöttävän näköiseen kakkuun tuli:

  • Oreo-keksejä 1 pkt
  • Voita n. 50 g
  • Salmiakkijäätelöä 2 L
  • Lakritsikastiketta aika monta töräystä (yksi tuubi riittää kyllä!)
  • Sopiva läjä silmämunia, tai mitä vain karmivan näköisiä Halloweenkarkkeja

Ja näin se tehtiin:

Murskaa keksit (mä nakkasin keksit monitoimikoneeseen, mutta voit myös laittaa keksit muovipussin sisään ja kaulia ne murusiksi) ja sekoita joukkoon huoneenlämpöinen voi.

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Mulla oli tässä halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuoka, mutta sama määrä sopii hyvin 24 cm vuokaankin, silloin kakusta vain tulee matalampi.

Painele keksinmuruvoiseos vuoan pohjalle. Lusikoi pehmennyttä salmiakkijäätelöä vuokaan noin puolet. Töräytä lakukastiketta jäätelön päälle ja lusikoi loput jäätelöt vuokaan. Painele varovasti tasaiseksi ja laita kakku pakkaseen. Kannattaa laittaa kakun päälle kelmua, ettei kakku ime pakkasesta ylimääräisiä makuja itseensä. Anna olla pakkasessa yön yli tai vähintään muutaman tunnin ajan.

Ota kakku pakkasesta juuri ennen tarjoilua ja siirrä se tarjoilualustalle. Pursota päälle lakukastiketta ja koristele kakku ällöttävillä silmämunilla tai muilla karmivilla Halloweenkarkeilla.

Ta-daa! Nyt voit järkyttää vieraasi nostamalla kammottavan silmämunakakun kahvipöytään!

Jos kaipaat lisää ohjeita superhelppoihin Halloween-tarjottaviin, niin kurkkaa myös Salamatkustaja-blogin Satun haamukakku ja Project Mama-blogin Katjan kauhusuukot!

halloween silmämunakakku

Tätä jäätelökakkua voi muuten varioida aivan loputtomiin! Tämä on meidän lastenjuhlien luottokakku (ilman silmämunia kyllä useimmiten), sillä tavallista täytekakkua harvoin lapset haluavat syödä, mutta jäätelö maistuu melkein kaikille.

Kuopuksen synttäreille tein lapsen toiveesta vastaavanlaisen kakun suklaa- ja minttujäätelöistä ja väliin laitoin toffeekastiketta ja pilkottuja Omar- ja Pätkis-karkkeja. Oma lempparini on tehdä Snickers-jäätelökakku vaniliajäätelöstä, jonka väliin ja päälle tulee kinuskikastiketta ja suolapähkinöitä, nam!

Kakku on helppo muokata myös ruokarajoitteisille, kunhan vaihtaa esimerkiksi pohjan keksit gluteenittomiin ja jäätelön laktoosittomaksi (tai maidottomaksi jne).

halloween jäätelökakku

Viime vuonna meillä herkuteltiin näillä matoja kuhisevilla multakupeilla. Kurkkaa näiden ohje täältä!

halloween tarjottavia

Vietetäänkö teillä Halloweenia?