MITÄ JOULUKALENTERIIN?

vinkit joulukalenteriin

Pari vuotta sitten tein esikoiselle Pokemon-joulukalenterin, eli sellaisen kalenterin, jonka jokaisesta luukusta löytyi yksi Pokemon-kortti. Lapsi toivoi samanlaista kalenteria tällekin vuodelle ja mikäs siinä, tuo kalenteri oli munkin mielestä tosi kiva, sillä kortit sai sujauttaa suoraan keräilykansioon, eikä kalenterista kertynyt mitään turhaa roinaa!

Niinpä kävin taas Pokemon-korttiostoksilla ja ostin samalla myös valmiita pusseja ja numerotarroja, joten kortit tarvitsi vain sujauttaa pusseihin ja liimata numerotarrat paikoilleen. Ihanan helppoa!

Mun mielestä nuo keräilykortit on tosi kivaa sisältöä joulukalenteriin, sillä ne voi tosiaan laittaa sinne kansioon, eikä jouluaattoon mennessä lastenhuoneen pöytä ole täynnä kaikenlaista kalenterista tullutta tavaraa. Tässä muutamia mun mielestä kivoja ideoita lasten joulukalentereihin:

 • Keräilykortit. Tuota Pokemon-kortti-ideaa voi toki soveltaa, ja sujauttaa luukkuihin mitä vain keräilykortteja tai -tarroja, joista lapsi pitää.
 • Tarroja. Jonain vuonna meillä oli joulukalenteri, jonka jokaisesta luukusta tuli pari tarraa, ja nuo tarrat liimattiin silloin tarrakirjaan.
 • Nameja. Itse tehdyssä joulukalenterissa voisi olla arkisin vaikka xylitolpastilleja tai -purkka ja viikonloppuna sitten jokin pieni makea herkku tai vaikka karkkipäivän karkit!
 • Yhteistä puuhaa. Meillä oli viime vuonna koko perheen yhteinen aineeton joulukalenteri, jonka luukuista paljastui mukavaa jouluista puuhaa. Tämä oli tosi hauska ja lapset pitivät kalenterista kovasti, mutta mua alkoi kyllä aaton lähestyessä jo vähän hengästyttää se kaiken puuhastelun määrä, kun oltiin pidetty tonttudiskoa, leivottu piparit ja tortut, seikkailtu taskulamppujen kanssa ja vaikka mitä!
 • Legoja. Muistan joskus kuulleeni, että joku oli tehnyt itse Lego-joulukalenterin niin, että oli ripotellut yhden Lego-pakkauksen palikat 24 pussukkaan. Ensimmäisestä luukusta tuli ekat palat ja ohje, ja jouluaattona oli sitten Lego-rakennelma valmis!
diy joulukalenteri

diy joulukalenteri

Kyselin vielä asiantuntijoilta (eli 5-8 vuotiailta kalentereiden käyttäjiltä) mielipiteitä siitä, minkälaisia juttuja kalentereista voisi löytyä:

 • Jos on kipee, niin sellaiselle lääkkeitä. Hmm… Meillä on kyllä yksi nuhanenä tällä hetkellä, mutta en tiedä ilahtuisiko hän siitä, että saisi joulukuussa joka päivä jonkin lääkeannoksen joulukalenterista. Toivottavasti nuha paranee jo ennen joulukuuta, haha!
 • Rahaa! Kymppi joka päivä ja jouluaattona kaksikymppiä. No tämä kalenteri ei kyllä ole mikään budjettivaihtoehto. Varsinkaan, jos lapsia on useampi, heh!
 • Tikkareita. Karkit vissiin kelpaa aina?
 • Kännykkä. Hmm, olisikohan tämä nyt sitten yhden luukun kalenteri, vai löytysikö luukuista kännykän osia, joista voi sitten taitava kasata aattona oman kännykän?
 • Semmosii oikeita lahjoja. Leluja. No tällainenhan meillä on joskus ollutkin. Ja vaikka täytin luukut pääasiassa kaikella hyödyllisellä (pienien lelujen lisäksi), kuten hammasharjalla, sukkaparilla ja sellaisella, tuntui muutaman päivän päästä aivan järjettömälle, että lapsi saa 24 lahjaa juuri ennen joulua! Ja tuosta kalenterista tuli kyllä tosi kalliskin. Ei tosin niin kallis, mitä tuo ehdotettu rahakalenteri kustantaisi, hah!
 • Legoja. Jep. Tämä siis on asiantuntijaraadinkin mielestä kiva idea!
 • Junarataa. Onpa kiva idea! Tähän voisi siis ostaa vaikka jonkin Brion junaratapakkauksen ja jakaa sitten radan osat 24 pieneen pakettiin. Tosin edullisemmin varmasti pääsisi, jos ostaisi sellaisen valmiin Brion joulukalenterin?
 • Keppi. Apua! kuulostaa kyllä aika kamalalle, mutta tämä lapsi rakastaa keppejä ja kiviä, joten miksei, haha! Tämä taitaa muuten olla edullisin vaihtoehto, sillä ainekset voi poimia lähimmästä pusikosta, heh.
diy joulukalenteri

vinkit joulukalenteriin

Minkälaisia juttuja teidän itse tehdyistä kalentereista löytyy?