KIIREISEN KOKKAAJAN PINAATTIMUNAKAS

uunimunakas

Oikeasti en ole tällä hetkellä kovin kiireinen, mutta Kiireisen kokkaajan pinaattimunakas vain kuulosti paljon hienommalle, kuin Laiskan kokkaajan pinaattimunakas.
Vaikka siitähän tässä oikeasti on kyse. Tykkään syödä aamupalaksi munakkaita, mutta en jaksa paistaa niitä pannulla (varsinkaan, jos joku muukin haluaa syödä munakasta), vaan paistan munakkaan kätevästi uunissa.

Uunimunakas on ollut mun yksi lemppariaamupaloista jo vuosien ajan, ja uunimunakasta voi kyllä varioida aivan loputtomiin (kuten tietty tavallista pannulla paistettavaakin munakasta), joten tähän ei helpolla kyllästykään.

Mun lemppari on kuitenkin tällä hetkellä tämä pinaattimunakas, johon tulee:

  • 6 (luomu)kananmunaa
  • loraus maitoa
  • pussillinen pakastepinaattia
  • kourallinen kirsikkatomaatteja
  • puoli purkkia fetajuustoa
  • puoli pussia juustoraastetta
  • ripaus suolaa

Ja näin helposti se tehdään:

Riko kananmunat kulhoon ja lisää loraus (olisikohan noin 1 dl) maitoa sekaan. Sekoita. Lisää sulatetut pinaatit ja sekoita taas (tässä kohtaa voi lisätä myös mausteita, mun mielestä tähän riittää pelkkä ripaus suolaa). Kaada kananmuna-pinaattiseos voideltuun piirakkavuokaan. Ripottele sekaan sopiva määrä lohkoksi leikattuja kirsikkatomaatteja ja puoli purkkia fetajuustoa. Lisää lopuksi juustoraaste ja laita munakas 200 asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi.

Ja ta-daa, sillä välin kun keittelit kahvit ja laitoit muut aamupalajutskat pöydälle, valmistui munakas uunissa aivan itsekseen! Tästä riittää syötävää vaikka koko perheelle tai kahdelle ruokailijalle useammallekin kerralle. Mainio aamupalalla, mutta sopii hyvin myös lounaaksi, jos kylkeen tekee vaikka raikkaan salaatin. Nam!

pinaattimunakas

Mikä on sun aamupalalemppari?