MITÄ TEHDÄ HIIHTOLOMALLA, KUN EI OLE LUNTA?

Meidän lapsilla alkaa tänään hiihtoloma! Tai koululaisella alkaa, kuopukselle olen varannut keskelle lomaa yhden hoitopäivän, kun olin vahingossa varannut itselleni kampaajan juuri keskelle hiihtolomaviikkoa. Mutta muuten siis lomailen lasten kanssa ensi viikon ja nyt olisikin sitten aika miettiä, että mitä me oikein hiihtolomalla sitten tehdään.

Koululaiselle on varattu yksi muutaman päivän leiri ja molemmalle lapselle on buukattu arki-illat täyteen, mutta sen verran luppoaikaa lomaviikolle kuitenkin jää, että jotain kivaa ehditään tehdä koko perheen kanssa yhdessä.

Tässä muutamia meno- ja puuhavinkkejä lomaviikolla! Tämän listan ääreen ajattelin palata sitten lomaviikolla, kun tulee sopiva hetki puuhailla jotain extrakivaa!

perheblogi

KYLPYLÄÄN!

Ihan parasta koko perheen yhteistä puuhaa on lähteä kylpylään! Palelen uimahalleissa, mutta kylpylöissä on (yleensä!) niin lämmintä, että mäkin tarkenen siellä. Me ”löydettiin” muutama viikko sitten meille uusi ja tosi kiva lähikylpylä, Aulangon kylpylä Hämeenlinnasta. Ei oltu aikaisemmin käyty siellä, kun olin jostain syystä ajatellut sen olevan enemmänkin aikuisille sopiva, mutta sehän olikin aivan älyttömän kiva juuri lasten kanssa! Niin ja lämmintäkin siellä oli, huh!

SISÄHUVIPUISTOT JA MUUT LASTEN SISÄKOHTEET

Kurjalla säällä on kiva lähetä kuluttamaan päivää jonnekin sisähuvipuistoon tai muuhun lasten sisäkohteeseen. Meidän lemppareita on mm. Superpark, Hoplop, Zones by Särkänniemi, Kulttuurikeskus Piipoo, Lastenkulttuurikeskus Rulla (vapaa pääsy!) ja Sastamalasta löytyvä ihastuttava Herra Hakkaraisen talo.

MUSEOT

Monissa museoissa on otettu lapset tosi kivasti huomioon ja lapsille löytyy usein kivaa puuhaa. Esim. Poliisimuseosta (vapaa pääsy!) löytyy lapsille aivan oma lastenostasto poliisikamari Pokela. Hiihtoloman aikaan museoista saattaa löytyä myös lomalaisille järjestettyä erityistä ohjelmaa, esim. Vapriikissa tapahtuu koko hiihtoloman ajan ja Muumimuseossa ollaan juhlatunnelmissa hiihtolomaviikolla. Hämeen Linnassa pääsee hiihtolomaviikon päätteeksi kokeilemaan keskiaikaisia askareita, kuten mehiläisvahakynttilän tekoa.

LEFFAAN

Leffaan on tietenkin kiva mennä milloin vain ja tämä sopii hyvin menovinkiksi hiihtolomallekin! Lomalla kun on aikaa mennä leffaan vaikka keskellä viikkoa tai keskellä päivää, jos sopivia näytöksiä löytyy.

LUISTELEMAAN TEKOJÄÄLLE

Jos haluaa tehdä jotain perinteistä hiihtolomapuuhaa, onnistuu luisteleminenkin, kunhan suuntaa tekojäille. Ja ainakin mun mielestä jäähallin vastajäädytetyllä jäällä on aivan ihana luistella, jos vertaa huonokuntoiseen ja röpelöiseen luonnonjäähän. Vaikka onhan ulkojäillä toki aivan omanlainen tunnelma, varsinkin, jos pakkaa termariin kuumaa kaakaota ja tekee pienet eväät mukaan.

RETKELLE

Mun lempparipuuha on varmasti aina retkeily! Metsässä on vaan jotain rentouttavaa ja siellä kuluu aika aivan huomaamatta. Toki pääosassa hyvät eväät ja nuotiomakkarat! Kovin lumisina talvina ei ole tullut lähdettyä metsään kahlaamaan lumihankiin, mutta tällä hiihtolomalla ei ainakaan lumi ole metsäretkeilyn esteenä.

LOMAPUUHAT KOTONA

Ja kun on humputellut vähän siellä ja täällä, on mukava olla ihan vain kotona! Lomalla voi tehdä kotona kaikkea vähän hassua, kuten katsoa leffan vaikka keskellä päivää tai yökyläillä sisaruksen huoneessa. Meillä pikkuveli yökyläili isoveljen huoneessa joululomalla ja tätä muistellaan edelleen! Me muuten ajateltiin leipoa tulevana viikonloppuna pipareita, sillä kuka on sanonut, että piparkakut kuuluisivat vain jouluun?

perheblogi

Mitäs lomasuunnitelmia teillä on?