SIITÄ TULEEKIN LEIKKIMÖKKI!

On tässä korona-ajassa ja kotona möllöttämisessä paljon hyviäkin puolia. Nyt kun ei ole oikein muita vapaa-ajan menoja, kuin käydä luontoretkillä ja vaikka geokätköilemässä, ollaan me paljon enemmän kotona kuin aikaisemmin. Ja kun kotona tulee vietettyä paljon aikaa, tulee myös helposti tartuttua monenlaisiin rästihommiin. Me tehtiin esikoisen kanssa eilen suursiivous lapsen huoneessa ja seuraavaksi olisi tarkoitus tehdä sama homma kuopuksen kanssa. Myös pihahommat on ollut nyt ihan eri tavalla mielessä ja sielläkin on tapahtunut kaikkea kivaa!

Mies osti syksyllä jostain alesta pihavajan, mitä alkoi nyt keväällä kasaamaan meidän takapihalle. Jo heti alkuun mies suunnitteli tekevänsä vajan ympärille terassin, johon saataisiin tehtyä lapsille kiva leikkialue. Lapset ovat olleet tuosta vajanrakennusprojektista hurjan innoissaan ja ovat kyselleet saisiko siellä nukkua yhden yön ennen kuin vajaan kannetaan kaikki ruohonleikkurit, haravat ja muut pihatyökalut, jotka pihavajaan kuuluvat. Tuo yöretki pihavajaan kuulosti kyllä aika hauskalle ja jossain vaiheessa mies alkoikin miettimään, että jos rakennuksesta ei sittenkään tulisi pihavaja, vaan siitä tulisi lapsille ihan oma leikkimökki!

Lapset tietenkin ilahtuivat ajatuksesta kovasti ja nyt odottavat vielä aikaisempaa enemmän sitä, että mökki valmistuu ja sinne pääsee yöretkelle. Toki keskeneräisestä mökistäkin on ollut jo kovasti iloa, sillä sen katolla käy välillä esikoinen lukemassa kirjaa ja pienempi bongailemassa kiikareillaan lintuja. Mutta vaikka lapset ilahtuivatkin siitä, ettei rakennuksesta tulekaan pihavajaa, vaan lapsille leikkimökki, olen aika varma siitä, että eniten innoissaan tästä koko hommasta ollaan kuitenkin minä sekä mies, heh.

En malttaisi odottaa, että saadaan toteutettua kaikki huikean ihanat ideat ja toivon toki myös, että kaikki ajatuksen tasolla olevat ideat ovat aivan ihania sitten käytännössä myös.

Tällä hetkellä mökki alkaa olla jo aika hyvässä vaiheessa ja terassi sen ympärille rakentuu hyvää vauhtia myös. Mökkiin tulee tietenkin kaikkea aivan ihanaa ja jännää, kuten pieni parvi, jossa voi istuskella kaverin kanssa tai vaikka pötkötellä kirjaa lukemassa. Mökin yhteen nurkkaan mies sahasi jo sopivan kokoisen aukon, sillä sinne tulee SALAOVI. En kestä miten ihanaa!

Mitään ihan perinteistä leikkimökkiä kotileikkeineen ei siis ole tarkoitus tehdä, vaan ennemminkin mukava leikkipaikka pienille ja isommillekin lapsille. Ehkä mökistä tulee vaikkapa salapoliisimaja, katsotaan mikä on sitten lopputulos!

Sitten kun mökki on ihan valmis, päästään maalaushommiin. Mökki maalataan ulkoapäin samoilla väreillä kuin meidän talokin, eli valkoisella ja harmaalla, mutta sisälle haluan jotain söpöä ja ihanaa. Ehkä sitruunankeltaiset seinät ja kalusteisiin ihanaa minttua.

Olisi ollut ihanaa sisustaa mökki täysin kierrätyslöydöin, mutta nyt se on vähän hankalaa, kun kirppikset ovat kiinni. Pienen pöydän ja tuolin löysin kuitenkin fb-kirppikseltä ja täytyy katsella, jos jotain muuta tarpeellista vielä löytyy.

Eikä pelkästä leikkimökistä ole tulossa IHANA, vaan sen ympärille tulevasta terassista olisi tarkoitus tehdä viihtyisä myös. Terassille on tulossa ainakin aivan ihana lasten puutarhakeinu ja lasten vanha piknikpöytä, joka maalataan ensin uudelleen. Katsotaan mitä kaikkea kivaa sinne vielä keksitäänkään!

Päivittelen Instagramin tarinoihin (ja tallennan kohokohtiin) meidän leikkimökkiprojektin edistymistä ja palailen näissä merkeissä tänne blogin puolelle sitten kun ollaan saatu hommia taas vähän eteenpäin.