LEIKKIMÖKKIRAKSAN TILANNERAPORTTI

Ai että mitä kuuluu leikkimökkiraksalle? No kiitos kysymästä, hommat ovat edistyneet aika mukavasti ja nyt ollaan päästy kovasti odottamiini maalauspuuhiin! Ei sillä, että jotenkin erityisen kovasti pitäisin maalaamisesta (se on itseasiassa aika tylsää!), vaan olen odottanut näitä maalaushommia siksi, että tämä tarkoittaa sitä, että leikkimökki alkaa olla jo aika valmis!

Mökki on ollut kyllä hurjan hauska jo keskeneräisenä ja ilman maalipintaakin, sillä sieltä löytyy jo ne kaikkean tärkeimmät jutut, eli sen lisäksi, että mökissä on katto pään päällä (tämä toki tärkeintä, heh), löytyy lattiantasalta salaluukku ja katonrajasta hauska parvi. Olin jo eilen ostamassa köysitikkaita parvelle, mutta ne olivatkin loppu kaupasta (nyyh!), joten nyt täytyy googlailla täytyykö tikkaat tilata netistä, vai löytyisikö niitä sittenkin jostain muusta kaupasta, jolloin ne voisi käydä ostamassa HETI. Jep, olen takuulla meidän perheestä malttamattomin tämän mökkiprojektin kanssa!

Leikkimökkiä alettiin eilen maalaamaan ulkoapäin, eli pintaan sudittiin valkoista maalia, että mökki mätsäisi meidän taloon (ja noudattaisi tylsiä kaavamääräyksiä). Koko mökki ei onneksi jää näin asiallisen valkoiseksi, vaan sisäpuolelta mökistä tulee ihan karkki (tai sitruuna), sillä sisäpuolella valkoinen katto ja lattia saavat kaverikseen suloisen keltaiset seinät. Ajatuksissa oli joku ihana sitruunankeltainen sävy ja tänään haettiin maalikaupasta muutama värivaihtoehto, joista sopivin väri löytyi yllättävän nopeasti ja helposti! Tikkurilan Banaani oli aika hauska kirkas keltainen, mutta ei aivan sellainen mitä olin ajatellut. Lemonade puolestaan oli aivan TÄYDELLINEN, mutta ei leikkimökkiin, sillä sävy oli vähän liian vaalea sinne (ihastuin tuohon sävyyn kuitenkin niin paljon, että saatiin juuri to do -listaan yksi kohta lisää, sillä mun on PAKKO saada tuota ihanaa Lemonade-sävyä johonkin seinään meidän kodissa!). Juuri leikkimökkiin sopiva keltainen sävy on Tikkurilan Kirnuvoi, joten sillä sitten maalaillaan seiniä sisäpuolelta.

Mökin terassi päästään öljyämään varmaan vasta myöhemmin kesällä, mutta se ei haittaa, sillä voidaan silti laittaa terassille kaikki ihanat asiat, joita ollaan suunniteltu. Hoidetaan ekaksi kuitenkin tuon leikkimökin maalaushommat loppuun ja sen jälkeen aletaan sisustuspuuhiin niin leikkimökissä, kuin terassillakin. Sen lisäksi, että tuosta kopperosta oli alunperin tulossa pihavaja, mutta siitä tuleekin nyt leikkimökki, on tämä homma muuttunut matkanvarrella muutenkin moneen kertaan. Tilasin hiekkalaatikon terassille silloin, kun ajatuksissa oli, että vieressä on pihavaja, enkä ole ihan varma kannattaako hiekkalaatikkoa laittaakaan terassille noin lähelle leikkimökkiä, sillä siitä takuulla kulkeutuu hiekkaa sisälle. Hiekkalaatikon voi toki laittaa jonnekin muualle, mutta en ole siitäkään vielä varma tuleeko siitä edes hiekkalaatikkoa, hah! Nyt mietin jos maalaisinkin puunvärisen laivan muotoisen hiekkalaatikon jonkun muun väriseksi ja se jäisikin terassille ilman hiekkaa, ihan vain muihin leikkeihin. Hmm… Katsotaan mitä keksitään, kaikkea muutakin ideaa on tässä jo tullut! Tämä onkin ihan parasta, että suunnitelmat saa ja voi muuttua matkanvarrella, sillä justiin kaikenlainen suunnittelu ja ideointi on aivan parasta! (ja onneksi mies hoitaa sitten sen toteutuspuolen, heh!)

Meidän korona-arkeen tämä leikkimökkiprojekti on ollut kyllä aivan loistava, sillä nyt kun ei ole oikein mitään kesälomareissuja tai muita menoja tai juttuja joita voisi odottaa, on edes leikkimökki jota suunnitella ja odottaa sen valmistumista.

Tilannekatsaus leikkimökkiraksalta oli tältä erää tässä, palailen taas uusien kuulumisien kera myöhemmin!