VEDELLÄ MAALATTAVA TAIKAVÄRITYSKIRJA

Luulenpa, että monissa lapsiperheissä on tässä viime viikkojen aikana väritelty jokunen värityskuva ja täytetty erilaisien puuhakirjojen sivuja. Niin meilläkin. Meillä kävi myös aikamoinen tuuri, sillä koronteenin alkuinnostuksissa myllättiin esikoisen huone lattiasta kattoon ja tuon suursiivouksen lomassa löydettiin kaapeista ja laatikoista hurjan suuri kasa erilaisia väritys- ja puuhakirjoja. Osa kirjoista oli jo tehty melkein täyteen, mutta monessa oli vielä paljon tehtäviä jäljellä. Niinpä lapsilla on ollut mitä puuhailla, kun on iskenyt innostus tehdä puuhakirjojen tehtäviä tai värittää värityskuvia.

Vaihteluksi tavallisille värityskirjoille tilasin kuopukselle ylläriksi hauskan ”maalaa vedellä” värityskirjan. Tämän kirjan jippo on siinä, että nimensä mukaan kirjan kuvia ei väritetä tavalliseen tapaan värikynillä, vaan värityskuvat maalataan veteen kastellulla siveltimellä. Pelkkä vesi tuo taianomaisesti värit esiin värityskirjan sivuilta, aikamoista!

Tämä on ollut meillä kyllä ihan hitti ja esikoinenkin toivoi itselleen vastaavanlaista. Värityskirjan sivut ovat onneksi irti revittäviä, joten samasta kirjasta riittää väritettävää useammallekin lapselle!

Näitä Oppi & Ilo sarjan värityskirjoja oli useampaakin erilaista ja eri ikäisille lapsille suunnattuja. Aika hauskoja ja meillä näiden vedellä maalattavien värityskuvien parissa lapset ovat viihtyneet paljon pitempiä aikoja, kuin esimerkiksi tavallisilla puuvärikynillä väritellessään. Ainakin nämä ovat mukavaa vaihtelua ja kivaa uutta puuhaa näihin kotipäiviin!

Tämmöistä värityskirjavinkkiä tällä kertaa ja nyt aloitellaan esikoisen kanssa viimeistä etäkoulupäivää! Millähän muuten saan huomenna koululaisen ajoissa hereille (ja itseni myös, graah), sillä koulu alkaa siihen aikaan, mihin ollaan viimeiset viikot tavattu heräillä. Onneksi tämä on vain parin viikon loppurutistus ja sitten saadaan kesäloman ajaksi hengähtää niin lähi-, kuin etäkoulustakin!