IHANIN LAHJAKIRJA KESÄN KYLÄILYREISSUILLE

”Kun isot asiat eivät tunnu pysyvän hallinnassa
…keskity siihen mikä on nenän edessä ja mitä rakastat.”

Miten täydellisesti tämä ajatus sopiikaan juuri tähän hetkeen. Näihin poikkeusoloihin ja pandemiatilanteeseen, jonka etenemisestä kenelläkään ei ole vielä mitään varmaa tietoa.

Tämä viisaus löytyy Charlie Mackesyn kirjasta Poika, myyrä, kettu ja hevonen.

Kauniisti kuvitetussa, suloisessa ja lohdullisessa kirjassa pieni, yksinäinen poika, kakkuja rakastava myyrä, elämän kolhima kettu ja lempeä hevonen kohtaavat toisensa ja pohtivat elämän suuria kysymyksiä. Kirja on täynnä ihania elämänviisauksia, joissa muun muassa rohkaistaan olemaan lempeä itselleen ja muille ja pyytämään apua kun sitä tarvitsee, sillä avun pyytäminen jos mikä on rohkeutta.

Kaikenikäisille sopiva kuvakirja on ihana vieminen kevään ja kesän pieniin juhiin ja kyläilyreissuille. Nyt kun oikeat halaukset ovat vielä kiellettyjen listalla, voi lämpimän halauksen antaa vaikka tämän kirjan muodossa!

”Mikä sinusta on suurinta ajanhukkaa?”
”Se, että vertaa itseään muihin”, myyrä sanoi.

”Useimmat vanhat myyrät jotka tunnen ovat sitä mieltä että olisi kannattanut kuunnella vähemmän pelkojaan ja enemmän unelmiaan.”

”Voimme vapaasti valita miten suhtaudumme asioihin. Se on jo paljon.”

Päätin juuri ottaa tämän motokseni, sillä se kuvastaa aivan täydellisesti mun asennetta elämään!
Sillä miten suhtautuu asioihin on aivan hurjan suuri merkitys omaan hyvinvointiin. Ei välttämättä ole aina helppoa päättää olla iloinen ja positiivinen (eikä toki aina tarvitsekaan), mutta aika usein se on mahdollista ja mieluummin etsin asioista niiden positiiviset puolet kuin jään murehtimaan tilannetta, jolle en ehkä itse voi tehdä yhtään mitään.

”Melkein mikään ei ole niin kilttiä kuin se, että on kiltti itselleen”, myyrä sanoi.

Ihanaa päivää!