DIY MERIROSVOLAIVA

merirosvolaiva

Niin kuin olen kertonutkin, on tässä meidän leikkimökkiprojektissa muuttunut sata asiaa matkan varrella. Aivan aluksi tuosta kopperosta oli tulossa pihavaja, kunnes päätettiinkin tehdä siitä leikkimökki lapsille. Silloin kun vielä luultiin rakentavamme pihavajaa ajateltiin, että siinä pihavajan luona voisi olla kiva paikka hiekkalaatikolle ja tilasin Jollyroomista tuon hauskan laivan muotoisen hiekkalaatikon. Ehdittiin hakea jo hiekatkin siihen, kun suunnitelmat taas muuttuivat, hups!

Kun päätettiin, ettei mökistä tulekaan pihavajaa vaan leikkimökki, päätettiin tehdä myös mukavan kokoinen terassi leikkimökin kahdelle seinustalle. Hiekkalaatikko kyllä mahtuisi siihenkin oikein hyvin, mutta se olisi varmasti aika epäkäytännöllinen niin lähellä leikkimökkiä. Haluttiin, että leikkimökki pysyisi siistinä, eikä sen takia hiekkalaatikko leikkimökin terassilla kuulostanut kauhean hyvälle ajatukselle. Viimeistään silloin, kun keksittiin tuoda uima-allas leikkimökin luo, oli hiekkalaatikko leikkimökin terassilla aivan mahdoton ajatus, sillä varsinkaan uima-altaaseen ei haluttaisi yhtään hiekkaa.

Hiekkalaatikon olisi voinut toki laittaa jonnekin muualle meidän pihalla, mutta haluttiin keskittää mahdollisimman paljon leikkejä tähän leikkimökin ympärille. Sitä paitsi tuo hiekkalaatikko näytti juuri sellaiselle, että pienellä tuunaamisella siitä saisi aivan mainion leikkipaikan juuri leikkimökin terassille. Laiva aivan selkeästi kaipasi pinnalleen mustaa maalia ja punaisen lipun vaihtamista mustaan merirosvolippuun!

merirosvolaiva diy

Niinpä hain (TAAS!) maalia ja maalasin hiekkalaatikon mustaksi. Leikkimökin maalauksesta jäi valkoista maalia, jolla maalasin laivan siniset osat ja puunvärisiin osiin ostin Patio ulkokalustemaalia mustaksi sävytettynä. Mitään sen kummempia pohjatöitä en tehnyt, irroitin vain laivan kyljissä olevat ”pelastusrenkaat” ja ryhdyin samantien maalauspuuhiin.

Jos meillä olisi ollut maalarinteippiä, olisin rajannut valkoiseksi ja mustaksi maalattavat osat sillä, mutta koska varastosta löytyi vain paketointiteippiä, päätin käyttää sitä rajaamiseen. Ja aaargh, en kyllä todellakaan suosittele tätä kenellekään! Paketointiteippi ”suli” auringonpaahteessa laivaan kiinni ja sitä irroittaessa osa valkoisesta maalista repeili irti. Laivaa sai siis paikkamaalailla tämän jälkeen uudelleen ja koska en tässäkään vaiheessa jaksanut lähteä ostamaan maalarinteippiä, en saanut kaikkia rajoja aivan niin siistiksi kuin olisin halunnut. Näitä voi toki myöhemminkin korjailla, jos siltä tuntuu, mutta nyt tämä on aivan riittävän hyvä näin.

Arvelin etukäteen, että juuri sopivan kokoisen merirosvolipun löytäminen voi olla hankalaa, mutta sellainen löytyikin heti muutamalla eurolla Clas Ohlsonilta. Loistavaa!

Koska laiva on alunperin hiekkalaatikko, ei siinä ole pohjaa ollenkaan, joten nyt tuolla laivan pohjalla näkyy terassin laudoitus. Laivaa voi aivan hyvin käyttää leikeissä näinkin, mutta ajattelin, että voisin laittaa jonkin hauskan pienen räsymaton laivan pohjalle, jolloin siellä voisi olla mukavampi istuskella ja leikkiä tai käydä vaikka syömässä piknikeväitä!

Laivasta tuli mun mielestä tosi hauska yksityiskohta leikkimökin terassille ja jos myöhemmin haluaa, voi laivan siirtää mihin tahansa muuallekin ja sen voi edelleen ottaa hiekkalaatikkokäyttöön, jos jossain vaiheessa niin haluaa. Olisihan tämä nyt aika hieno hiekkalaatikkonakin!

Koko tästä leikkimökistä terasseineen tuli aivan ihana ja ehkä vielä ihanampi, mitä osasin etukäteen kuvitellakaan!

merirosvolaiva

Mukavaa viikonloppua!