LASTENHUONEESTA KOULULAISEN HUONEEKSI

lastenhuone

Kuopuksen huone on ollut melko samanlainen siitä lähtien, kun lapselle tehtiin pari vuotta sitten oma huone. Olen kyllä tykännyt huoneesta tällaisenaan, mutta eilen aloin miettimään, että huonetta voisi jo vähän päivittää enemmän ”koululaisen huoneeksi” (ja lapsi itsekin innostui ajatuksesta). Mielessäni oli, että huoneessa olevan työpöytänä toimivan Ikean Stuva-penkin voisi vaihtaa paremman kokoiseen kirjoituspöytään, mutta nyt näyttääkin siltä, ettei huoneessa tule säilymään kuin seinien värit ja sänky, hah!

Mutta tämä onkin ihan parasta, lastenhuoneiden suunnittelu ja sisustaminen!
Meillä muutenkin täällä kodissa välillä kalusteet vaihtavat paikkaa ja ollaan aika hyvin pystytty kierrättämään täällä kodissa jo olemassa olevia huonekaluja huoneista toisiin. Tällä kertaa meiltä ei kuitenkaan löydy kirjoituspöytää valmiina ja tarvitaan myös vähän erilaisia säilytyskalusteita noiden Stuva-lipastojen tilalle. Mattoja ja verhoja en ole vielä ehtinyt katsella ollenkaan, mutta nekin tekisi kyllä mieli päivittää nyt samalla. Saa nähdä millainen lopputulos saadaan aikaan, aika ihana varmastikin!

lastenhuone
lastenhuone sisustus

Näissä kuvissa näkyykin tuo DIY-talosänky, joka huoneeseen jää edelleen. Sen alle ei ole tarkoitus jatkossakaan laittaa mitään, sillä meillä on aina välillä tarvetta tehdä tuosta sängystä kerrossänky yökyläilijöille, eli sängyn alla on hyvä olla valmiiksi tilaa patjalle.

Ikkunaseinällä on Ikean Stuva-sarjaa ja yksi Trofast-laatikosto, mutta ajattelin, että jatkossa tällä seinällä olisi vain kirjoituspöytä.

Sänkyä vastapäätä olevalla seinällä on tällä hetkellä myös yksi Stuva-lipasto ja tuolle seinälle olisi nyt tarkoitus laittaa kaikki säilytyskalusteet. Siihen ajattelin Ikean Ivar-sarjan kaappeja, jotka maalaisin (maalaan ehkä vain ovet) tuolla samalla ihanalla sävyllä, jolla seinä on maalattu sängyn takaa. Sille seinälle olisi tarkoitus laittaa myös avohyllykkö legorakennelmia varten.

Kun eilen sain idean tästä huoneen päivittämisestä, en juurikaan aikaillut, vaan jo muutaman tunnin (ja FB-kirppis klikkauksen) jälkeen oli osa kalusteista jo kannettu uuteen kotiin! Nyt täytyisi piipahtaa Ikeassa katsomassa vielä livenä tuota kirjoituspöytää, jota huoneeseen mietin, että onko se livenäkin yhtä kiva vai päädytäänkö lopulta johonkin aivan muuhun.

Mutta tällaisia suunnitelmia tällä kertaa!

lastenhuone

Mukavaa viikkoa!