RAAPUTETTAVAT SIIRTOKUVAT – NÄITÄ SAA TAAS!

Sis. mainoslinkkejä

Kuka muu muistaa omasta lapsuudestaan hauskat raaputettavat siirtokuvat? Näitä oli ainakin joskus 80- ja 90-luvuilla, enkä todellakaan tiennyt, että näitä on edelleen (tai taas?) saatavilla!

Mulla oli pienenä ainakin Smurffi-aiheisia siirtokuvia ja muitakin, mutta en kyllä enää tarkemmin muista millaisia. Muistan vain, että setissä oli yleensä jokin maisema tai muu taustakuva, johon niitä siirtokuvia sitten raaputettiin pienellä muovisella veitsen näköisellä raaputustikulla. Mun mielestä siirtokuvat oli aivan superkivoja ja siksi olinkin aika innoissani, kun ihan sattumalta törmäsin Oppi & ilo sarjan siirtokuvakirjoihin!

Nämä oli Adlibriksellä ihan älyttömän hyvässä alessa, joten tilasin kumpaakin raaputuskirjaa, jota valikoimassa oli. Ajattelin, että näiden siirtokuvien raaputtelu voisi olla vaikka mukavaa sadepäivän puuhaa, ja tälle päivälle sattuikin sopivasti pieni rankkasade- ja ukkoskuuro ja saatiin ottaa uudet puuhakirjat käyttöön. Siirtokuvien raaputtelu oli kyllä juuri niin hauskaa puuhaa kuin omasta lapsuudesta muistelin! Meidän lapset innostuivat näistä kovasti ja eläimet löysivät nopeasti paikkansa oikeilta mantereilta. Toisessa siirtokuvakirjassa kierretään maailman ympäri ja raaputellaan eläimiä oikeisiin elinympäristöihinsä. Toisessa siirtokuvakirjassa seikkaillaan Summanmutikan mielikuvamaailmassa ja molemmat kirjat ovat kyllä tosi kivoja.

siirtokuva
raaputuskuva
siirtokuva

Näiden siirtokuvakirjojen mukana ei tule sellaista muovista raaputusvälinettä, vaan siirtokuvat voi raaputtaa ihan tavallisella lyijykynällä (tai vaikka puuvärikynällä, kuten meillä tehtiin). Ensin valitaan siirtokuva, jonka haluaa raaputtaa, sen jälkeen se leikataan arkista irti ja aletaan raaputushommiin. Lopuksi siirtokuvakalvo irroitetaan paperista ja ta-daa, kuva on siirtynyt kirjan sivulle. ”Tää on taikaa”, huokailivat meidän lapset, kun raaputtelivat ekoja kuvia kirjoihinsa, heh.

Adlibriksellä on aika huikeat alet menossa (tilasin mm. Tylypahkan päiväkirjan lapselle -82% alella!!) ja näitä Oppi ja ilo puuhakirjojakin oli useita hyvässä alessa. Näiden siirtokuvakirjojen lisäksi tilasin samalla myös raaputuskuvakirjoja, eli sellaisia kirjoja, joissa on mustat sivut ja raaputtamalla saa esiin värikkäitä kuvia. Meidän esikoinen oli toivonut tällaista ja näitä löytyi nyt myös ihan älyttömän hyvään hintaan! Meillä oli juuri ongintaa erään pikkuisen syntymäpäivillä ja sujautin silloin nuo raaputuskuvakirjat ongintapalkinnoiksi.

Kannattaa kurkata tuonne Adlibriksen aleosastolle muutenkin, sillä siellä on vaikka mitä aivan loistavin alehinnoin!

siirtokuvakirja
raaputuskuvat

Mukavaa päivää!