DIY PÖYTÄVALAISIN LASTENHUONEESEEN

diy valaisin

Meidän vaatehuoneessa on pitkään pyörinyt ylimääräinen pöytävalaisin. Olen ollut jo monta kertaa kiikuttamassa tuota lamppua kirppikselle, mutta lopulta en ole viitsinytkään luopua toimivasta valaisimesta, sillä olen ajatellut, että sille voi kuitenkin tulla joskus käyttöä.

Nyt kun kuopukselle tehtiin uusi kirjoituspöytä ajattelin, että tästä valaisimesta voisi saada pikkuisen tuunaamalla sopivan lapsen huoneeseen. Lamppu on sellaisenaan vähän tylsä ja suunnittelin ensin liimaavani siihen dinosauruksen, mutta sitten löysinkin lelukaupasta muutamalla eurolla juuri sopivan kokoisen norsun. Kuopus pitää kaikesta kultaisesta, joten ostin vielä kultaisen spraymaaliin ja ryhdyin hommiin!

Ensin liimasin kuumaliimalla norsun lampun alaosaan ja sen jälkeen suojasin sähköjohdon maalarinteipillä, ettei siihen menisi spraymaalia.

Suihkuttelin kultaista spraymaalia aluksi liian paljon kerralla, jolloin valaisimeen meinasi tulla valumajälkiä, mutta ne sai onneksi helposti pyyhittyä pois, kun maali oli vielä aivan märkää. Muille kokemattomille spraymaalaajille siis vinkiksi, että spraymaalia kannattaa suihkutella ohuita kerroksia pikkuhiljaa, niin jälki on silloin siistimpää. Jälkikäteen myös mietin, että sekä norsu, että valaisin olisi ehkä kannattanut maalata ensin erikseen ja vasta maalauksen jälkeen liimata norsu valaisimeen, mutta ihan hyvä tästä kuitenkin tuli, vaikka ensin liimasin ja vasta sitten maalasin.

pöytävalaisin
diy valaisin

Ja ta-daa, siinä se nyt on! Kultainen pöytävalaisin kuopuksen kirjoituspöydälle! Lapsi itse oli uudesta KULTAISESTA valaisimestaan aivan innoissaan ja tulihan tästä nyt ihan hauska yksityiskohta lapsen huoneeseen.

Jos tuo kultainen väri alkaa jossain vaiheessa kyllästyttämään, niin tämä valaisin on todella helppo päivittää uuteen väriin ostamalla vain toisen väristä spraymaalia. Tuon norsunkin varmasti saa irroitettua lampusta, joten halutessaan tätä valaisinta voisi varioida vielä vaikka miten monta kertaa. Tai sitten meillä on vielä vuosienkin päästä kultainen norsuvalaisin tuomassa hymyn huulille, sekin on toki mahdollista!

Spraymaalissa oli käyttöönottokuivumisaika aika pitkä, mutta nyt valaisin on ehtinyt kuivua jo niin pitkään, että sen saa ottaa käyttöön. Kuopuksen huone alkaa muutenkin olla jo valmis (ne Ivar-kaapit on kyllä maalaamatta, mutta ne maalataan joskus myöhemmin) ja aivan pian voisin näyttää millainen siitä huoneesta nyt oikein tuli. Pysykäähän siis kuulolla, niin palaillaan tähän aivan tuota pikaa!

diy valaisin
diy valaisin

Mukavaa päivää!