ESKARILAISEN UUDISTETTU HUONE

Meidän kuopus aloittaa eskarin ja ehkä sen inspiroimana (tai muuten vain sisustuskuumeisena) sain idean päivittää lapsen huonetta.

Huone on nyt valmis ja siitä tuli mun mielestä aivan IHANA!

Kaikki lähti oikeastaan siitä, että halusin lapselle normaalin kokoisen kirjoituspöydän aikaisemmin pöytänä toimineen Stuva-penkin tilalle. Samalla päädyttiin kuitenkin päivittämään myös säilytyskalusteita ja huone on nyt kyllä toimivampi kuin se on aikoihin ollut! Juuri sopiva eskarin aloittavalle lapselle ja samat kalusteet toimivat kyllä myöhemmin myös koululaisen huoneessa.

eskarilaisen huone
lastenhuone
eskarilaisen huone

Kirjoituspöydäksi löytyi aivan ihana vanha pöytä kirppikseltä, joka maalattiin lapsen toiveiden mukaan. Kirjoituspöydästä tuli ihanampi kuin olisin koskaan osannut kuvitellakaan ja sen ääressä on kyllä puuhailtu jo monenmoista.

Säilytyskalusteiksi ostettiin pari Ikean Ivar-kaappia, jotka sopivat kokonsa puolesta aivan täydellisesti siihen kohtaan, johon säilytyskalusteita nyt tarvittiin. Kaapit oli alunperin tarkoitus maalata myös, mutta värikkään kirjoituspöydän ja värikkään tuolin myötä huoneessa on jo (ihanan) paljon eri värejä, joten jäätiin nyt vielä tuumailemaan mitä noille kaapeille tehdään. Toisaalta mäntyiset kaapit ovat ihan kivat sellaisenaankin, nyt kun ne eivät ole vielä kellastuneet, kuten mäntykalusteille ajan mittaan yleensä käy. Vaihtoehtoina on oikeastaan käsitellä kaapit vaaleammiksi esimerkiksi jollain vahalla, maalata ne jollain hauskalla värillä tai maalata ne samalla harmaalla sävyllä kuin se seinä, jonka edessä kaapit ovat. Sitten kun kaapit joskus maalataan, ne myös nostetaan pikkuisen ylemmäs seinälle, mutta nyt toistaiseksi kaapit saavat olla ihan sellaisenaan lattialla, eikä niille olla nyt aivan lähiaikoina tekemässä mitään.

Huoneeseen tuotiin myös toinen sänky, sillä tässä huoneessa käy yökyläilemässä aina välillä yksi meillä aikaisemmin asunut lapsi  ja sänky toimii kätevästi samalla myös istumapaikkana, sillä sellaistakin huoneeseen kaivattiin.

koululaisen huone
lastenhuone
lastenhuone

Aika monenmoista muutosta huoneeseen lopulta tuli, mutta euroja tähän muutokseen kului ilahduttavan vähän!

Samaan aikaan ostettiin myös keittiöön uusia (eli vanhoja kirppikseltä) tuoleja ja samoilla maaleilla maalailtiin niin kuopuksen huoneen kalusteita kuin keittiön uusia tuolejakin, joten oli vähän hankala eritellä mitä juuri kuopuksen huoneen päivitys tuli maksamaan. Laskin siis kuopuksen huoneen ja keittiön uudistukset kummatkin tähän ja lopputulos on kyllä hykerryttävän edullinen.

Nämä meille ostettiin:

Kirjoituspöytä ja 4 tuolia kirppikseltä 65 euroa
Maalia ja maalaustarvikkeita noin 100 euroa
Ivar-kaapit 130 euroa
Kirjoituspöydän vetimet noin 12 euroa
Loistavassa kunnossa oleva puinen lastensänky kirppikseltä 5 euroa!!! (tämä meni toiseen huoneeseen ja toisesta huoneesta tuotiin sänky kuopuksen huoneeseen)

Nämä myytiin:

Stuva penkki x 2, toisen penkin alla ollut säilytyslaatikko ja pieni tuoli 55 euroa
Stuva säilytyskalusteita 100 euroa
Keittiössä ollut Kartellin tuoli 100 euroa

Uutta ja kierrätettyä ostettiin yhteensä noin 312 eurolla ja meille tarpeettomia kalusteita myytiin 255 eurolla. Lompakko keveni keittiön uusien tuolien ja kuopuksen huoneen päivityksen vuoksi siis vain 57 eurolla!

huone
lastenhuone
lastenhuone
lastenhuone
lastenhuone
lastenhuone
lastenhuone

Tässä vielä kuva siitä millainen huone oli aikaisemmin. Tykkäsin kyllä huoneesta kovasti silloinkin, mutta nyt vielä tuhat kertaa enemmän!

lastenhuone

Mukavaa päivää!