YÖKOULU JA KAMMOTTAVA KUMMITUSJUNA

yökoulu

Meidän kuopus hurahti talvella Paula Norosen Yökoulu kirjoihin ja sen jälkeen näitä onkin luettu ja kuunneltu ahkerasti. Pari kirjaa löytyy lapsen omasta kirjahyllystä, joitain on lainattu kirjastosta ja eniten näitä on kuunneltu Bookbeatista. Vielä heinäkuun loppuun mennessä kirjasarjaan oli ilmestynyt viisi osaa (ja näiden lisäksi Yökoulun pieni kauhukäsikirja), joten samat kirjat on kuunneltu varmasti kymmeniä kertoja läpi!

Lapsi olikin aika innoissaan, kun vihdoin koitti se ilta, jolloin kirjasarjan uusin osa oli tullut Bookbeatiin kuunneltavaksi. Kirjaa on kuunneltu varmasti joka ilta sen jälkeen ja aina vaan lapsi jaksaa hekottaa ääneen muun muassa Ryhmä Hauta -ohjelmaa katsovalle Yökoulun entiselle rehtorille. Ja voi sitä iloa, kun kirja löytyi kirjaston uutuushyllystä ja kuunneltuna tutuksi tullut tarina sai kirjan myötä myös kuvituksen.

yökoulu kirja
yökoulu2
yökoulu

Yökoulu ja kammottava kummistujuna kirjassa Yökoulun oppilaat suunnittelevat luokkaretkeä. Kohteiksi ehdotetaan niin Pisulahtea kuin parhaista veriliukumäistä tunnettua Vesipuisto Saranaakin, kunnes yökoululaiset päättävät lopulta lähteä Transilvaniaan Kreivi Draculan linnaan. Pian ollaankin tavallisistakin kouluista tutun varainhankintaongelman edessä. Miten kerätä rahat lentomatkaa varten? Luokkaretkirahat voitaisiin saada kasaan ehkä mokapaloja myymällä (mokapala on kuin mokkapala, mutta ne saavat syöjän mokaamaan), mutta asiakkaita on ehkä vaikea löytää öisin. Yökoulun opettaja Kammonen keksii kuitenkin loistavan tavan, jolla oppilaat saisivat tarvittavat rahat helposti kasaan! Huvipuiston kummitusjuna on ollut kiinni, sillä omistajalla ei ole ollut varaa ostaa sinne pelottavaa tarpeistoa. Mutta jos Yökoulun oppilaat esittäisivät kummitusjunan kauhuhahmoja, saataisiin kummitusjuna taas auki! Huvipuiston johtaja ihastuu ajatukseen myös ja aluksi kaikki näyttääkin sujuvan oikein hyvin. Mutta sitten jotain menee kammottavalla tavalla pieleen!

Voin tehdä pienen juonipaljastuksen ja kertoa, että tähän liittyy ainakin Suomen hemmotelluin lapsi Kleopatra Rouhiainen ja eräs vangiksi joutunut Lauri Luuranko. Iik! Paavo Zombinen, Martta Vampyyri ja muut yökoululaiset lähtevät oitis apuun, mutta aikaa ei ole paljon, sillä lento Transilvaniaan lähtee jo aamulla!

Helppolukuiset Yökoulu -kirjat sopii loistavasti juuri lukemaan oppineille, mutta sopivat hyvin myös pienemmille ääneen luettavaksi. Ja ainakin meidän kuopus kuuntelee näitä mielellään myös Bookbeatista, vaikka silloin ei kirjan kuvituksia näekään.

yökoulu kirja
lukupalat
yökoulu kirja

Kammottavia lukuhetkiä!