(SUPER)HELPPOA KASVISRUOKAA: PINAATTIPANNARI

Mä pyrin arkisin taikomaan pöytään ruokaa, joka valmistuu nopeasti (eli noin puolessa tunnissa), maistuu kaikille, eikä vaadi sellaista aktiivista hellan edessä seisoskelua ainakaan koko ruoan valmistuksen ajan. Siis sellaista helppoa ja nopeaa arkiruokaa!

Mietin hetken, että kehtaanko edes jakaa tätä arkiruokavinkkiä. Että onko tämä aivan KAIKILLE ihan tuttu juttu, ja olenko mä ainut, joka on kokkaillut tätä vasta muutamia kertoja. Mutta sitten ajattelin, että jos tämä onkin joltain vielä testaamatta, niin saatan tällä vinkillä pelastaa jonkun äidin arjen, sillä tämä ruoka todellakin pelastaa monen kiireisen (ja laiskan) kokkauspäivän!

Luulen nimittäin, että pinaattilätyt ovat aika monessa lapsiperheessä yksi arkiruokasuosikeista ja pinaattipannari on kuin pinaattilätyt, mutta tämä valmistuu lähes itsestään. Nerokasta!

pinaattipannari

Pinaattipannari

4 kananmunaa
1 litra maitoa
1 tl suolaa
5,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl juoksevaa rasvaa
150 g hienonnettua pakastepinaattia

Vatkaa kanamunat kevyesti haarukalla. Lisää maito, suola ja rasva ja sekoita. Lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi sulatettu pinaatti ja sekoita. Katso kelloa ja totea, että taikinan tekemiseen kului aikaa vain kaksi minuuttia. Siis kaksi MINUUTTIA!

Anna taikin turvota jääkaapissa 30 minuuttia (voit toki tehdä taikinan jo paljon aikaisemminkin jääkaappiin odottamaan). Kuumenna uuni 225 asteeseen, kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista uunissa noin 30 minuuttia. Tämän ajan voit tehdä mitä ikinä haluatkaan, siivota, viikata pyykkejä, tarkistaa läksyjä, etsiä kadonnutta unilelua (joka löytyy sängystä peiton alta), nostaa jalat kohti kattoa tai katsoa kännykkää. Ihanan helppoa!

Tarjoa valmis pinaattipannari puolukkahillon tai -survoksen kanssa. Hämmästy miten nopeasti koko pannari häviää, eikä kukaan nirsoile yhtään!

pinaattipannari

Pinaattipannari valmistetaan siis aivan samalla tavalla kuin tavallinenkin pannukakku, mutta taikinaan ei laiteta ollenkaan sokeria (tietenkään) ja lisätään pussillinen hienonnettua pakastepinaattia (toki tuorekin varmasti käy, mutta pakastepinaattia on helppo pitää aina pakkasessa kiireisten kokkauspäivien varalle).

Toki tätäkin voisi varioida varmasti loputtomiin ja mäkin ajattelin testata joku päivä pinaattipannaria niin, että lisään taikinaan fetajuustoa ja vaikka kirsikkatomaattia. Kuulostaa ainakin hyvälle!

pinaattipannari

LUE MYÖS:

Helppoa kasvisruokaa: Ihana linssikeitto!

Helppoa kasvisruokaa arkeen!