ÄLYLUKKO, ARJEN PELASTUS

Kaupallinen yhteistyö: Pindora

Luulen, että aika moni koulun aloittanut lapsonen on saanut tänä syksynä ensimmäisen oman kännykän ja oman kotiavaimen. Pienten koululaisten koulupäivät loppuvat usein aivan hurjan aikaisin, jolloin monet vanhemmat ovat varmasti vielä töissä.

Olen siitä onnekas, että kotona työskentelevänä olen voinut olla lähes aina meidän koululaista kotona odottamassa, kun lapsi on pyöräillyt koulusta kotiin. Lapsi sai ekaluokalla kännykän (tämä toi turvaa mm. koulumatkoille, mutta nyt isompana on toki tärkeä väline pitää yhteyttä kavereihin), mutta omaa kotiavainta ei ole tarvinnut antaa lapselle vieläkään. Mun mielestä on ollut mukavaa, että ollaan voitu laittaa koulupäivien jälkeen yhdessä välipalaa ja jutella päivän kuulumisista.

Toki mullakin on välillä sellaisia työhön liittyviä menoja, jotka osuvat juuri siihen aikaan, kun lapsi on palaamassa koulusta kotiin. Tällöin ollaan laitettu vara-avain lapsen reppuun (ja jännitetty, että pysyyhän se tallessa), mutta joskus käy niinkin, että jokin meno saattaa tulla aivan yllättäen, ja silloin ei lapsella olekaan avainta mukanaan.

Tällaisiakaan tilanteita ei tarvitse murehtia enää ollenkaan, sillä meidän kotiin asennettiin kotimainen Pindora älylukko! Käytännössä me ei tarvita avaimia enää ollenkaan, sillä lukko aukaistaan kännykkään syötettävällä PIN-koodilla. Nerokasta!

pindora

Miten älylukko asennetaan?

Ihan aluksi luodaan tili Pindoran hallintapaneeliin, eli määritellään oma käyttäjätunnus ja salasana. Tämän jälkeen otetaan älylukko pakkauksesta ja käynnistetään se On-nappulasta. Sen jälkeen yhdistetään laite pakkauksen ohjeiden mukaan oman kodin wifi-verkkoon. Nyt laite on periaatteessa käyttövalmis, enää täytyy asentaa se oveen!

Älylukon asentaminen oveen on myös tosi helppoa, sillä mitään ruuveja tai työkaluja ei lukon asentamiseen tarvita. Pakkauksessa tulee mukana kaikki älylukon asentamiseen tarvittavat jutut, eli vahvoja tarroja, joilla lukko tulee oveen kiinni, sabluuna, jonka avulla oveen tulevat tarrat asennetaan oikeille kohdille ja ovenkarmiin tuleva magneettitunniste. Käytännössä siis sabluuna asetetaan pakkauksen ohjeen mukaan oveen, tämän jälkeen oveen kiinnitetään tarrat, sabluuna otetaan pois, kiinnitetään magneettitunniste ja älylukko naksautetaan paikoilleen.

Kun älylukko on kiinnitetty oveen, kirjaudutaan omilla tunnuksilla Pindoran hallintapaneeliin, jossa asennus viimeistellään. Siellä mm. kysytään millainen lukko ovessa on, jonka mukaan älylukko osaa aukaista oven. Hallintapaneelissa pääsee myös luomaan omia PIN-koodeja, joilla oven saa auki.

Ihanan helppoa ja nopeaa!

Miten älylukko toimii?

Älylukko ”nukkuu” suurimman osan ajasta. Kun oven haluaa auki, mennään nettiselaimessa omaan PIN-koodinäkymään, jonne syötetään oma PIN-koodi. Tämän jälkeen oveen koputetaan kolmesti, tämä herättää älylukon ja lukko aukeaa.

Aika helppoa!

Älylukon nukkuminen tekee siitä vaikean hakkeroida, sillä lukko ei jaa signaalia jatkuvasti ympärilleen, vaan ainoastaan silloin, kun se on koputtamalla herätetty. Oven ulkopuoleltahan ei huomaa, että kodissa on älylukko, vaan ulkopuolelta lukko on aivan tavallisen näköinen.

PIN-koodeja voi luoda jokaiselle perheenjäsenelle omansa, ja oven voi avata myös etänä! Etänä oven avaaminen on kyllä monessa tilanteessa myös kätevää ja halutessaan voi luoda myös kertakäyttöisiä PIN-koodeja!

Hallintapaneelista näkee aina reaaliaikaisesti milloin ovea on avattu. Tämä on mun mielestä tosi kätevää, sillä näin voi esimerkiksi helposti tarkistaa onko koululainen tullut koulusta sovitusti kotiin. Tämän juuri eilen tarkistin (oli tullut kotiin!), mutta harmillisesti laitteen hallintapaneelista ei voi tarkistaa onko lapsi tehnyt myös läksyt ja syönyt välipalan (ei ollut, mutta oli kyllä pelannut kännykällään ja katsonut televisiota), heh.

Laite siis rekisteröi aina oven avaamisen, mutta tunnistaa myös murtautumisyritykset. Meidän kodissa on erillinen hälytysjärjestelmä, mutta jos sellaista ei ole, on tuo murtautumisyritysten tunnistaminen mun mielestä hyödyllinen ja turvallisuudentunnetta tuova ominaisuus.

Aika huippua on myös se, että Pindora älylukko on kotimainen! Älylukko on saanut avainlippu- ja Design from Finland merkin.

älylukko

Miten älylukko helpotti meidän arkea?

Meidän perheessä älylukko on ratkaissut aika monta ongelmaa. Tärkein on juuri se tilanne, että jonkin yllättävän menon takia kotona ei olekaan ketään silloin, kun koululainen palaa kotiin. Lapsella on aina kännykkä mukana, mutta ei koskaan kotiavainta, koska sellaiselle olisi niin harvoin tarvetta. No, nyt avaimelle ei ole tarvetta enää ollenkaan, koska oven voi avata omalla kännykällä. Vaikka lapsi sattuisi unohtamaan oman PIN-koodinsa, voi oven avata lapselle etänä, joten ei ole pelkoa, että lapsi jäisi oven ulkopuolelle.

Toinen ongelma on ollut vara-avain! Nyt voin tunnustaa, että meillä on ollut aikaisemmin vara-avain piilotettuna ulos. Huh. Toki meidän kotona on myös hälytysjärjestelmä, joten pelkällä avaimen löytämisellä ei meidän kodissa kovin pitkään voisi hääräillä. Silti vara-avaimen ulkona pitäminen on tuntunut aika hölmölle, mutta meillä ei asu sukulaisia lähellä, eikä olla haluttu vaivata esimerkiksi naapureita tällä asialla. Nyt tämä vara-avainongelma poistui myös, sillä vara-avaimelle ei enää ole onneksi tarvetta.

Kun meidän pojat oli vauvoja, kävi meillä säännöllisesti siivoaja (parhaita arkea helpottavia päätöksiä koskaan!). Silloin siivousfirmalla oli avain meidän kotiin. Enää meillä ei ole käynyt siivoaja vuosiin, mutta aina silloin tällöin esimerkiksi ennen isompia juhlia ollaan ostettu satunnaista siivouspalvelua. Koska siivous on tosi satunnaista, ei ole järkevää antaa siivousfirman säilytettäväksi meidän kodin avainta, eikä sellaiselle olisi enää tarvettakaan, koska tarvittaessa voisi luoda kertakäyttöisen PIN-koodin, jolla ovesta pääsisi sisään.

Toisinaan muulloinkin meillä on ollut tilanteita, jolloin ovi olisi pitänyt saada auki silloin, kun me ei olla itse oltu kotona.

Älylukko on tuonut myös turvallisuudentunnetta, kun enää ei tarvitse miettiä, että onko avaimet varmasti mukana (siis mulla!) tai pysyykö lapsella avain tallessa.

Ollaan oltu kyllä hurjan tyytyväisiä päätökseen ottaa älylukko käyttöön!

pindora

Alekoodi!

Jos kiinnostuit älylukosta, niin ilokseni voin kertoa, että sain jaettavaksi mukavan alekoodin! Koodilla karkkipurkki10 saa -10% alennuksen älylukosta tämän kuun loppuun asti. Älylukon voit tilata täältä.

Olisi myös mukava kuulla millaisia arjen ongelmia älylukko ratkaisisi teidän kodissa, tai onko teillä jo älylukko käytössä?

pindora älylukko

Mukavaa viikkoa!