METSÄSYNTTÄRIT

Tässä viime vuosien varrella ollaan pidetty jos jonkinlaisia lasten syntymäpäiväkekkereitä meillä kotona ja osa juhista on ulkoistettu kokonaan kodin ulkopuolelle. Mutta koskaan aikaisemmin me ei olla vietetty syntymäpäiviä metsässä!

Viikonloppuna pidettiin ekat metsäsynttärit ja juhlien vienti metsään oli kyllä aivan loistava keksintö!

Tällaisia juhlia järjestellessä saa nimittäin juuri sopivasti juhlahössöttää, mutta juhlien kanssa pääsee myös mukavan helpolla, kun ennen kemuja ei tarvitse siivota kotona, eikä varsinkaan juhlien jälkeen tarvitse moppailla limutahroista tahmeaa keittiön lattiaa. Nerokasta!

metsäsynttärit

Metsässä on tunnelmallista aivan sellaisenaankin, mutta me vietiin juhlapaikalle pari viirinauhaa tuomaan juhlatunnelmaa. Tokihan metsään voisi viedä myös vaikka ilmapalloja ja myöhemmin syksyllä kynttilälyhtyjäkin. Haluttiin tällä kertaa päästä vähällä vaivalla, joten meille riitti mainiosti nuo viirinauhat.

Tarjottavat pidettiin myös yksinkertaisina. Alkuun syötiin nuotiolla grillatut makkarat limun kanssa ja myöhemmin herkuteltiin sipseillä, donitseille, limulla ja pinjatan sisältä tulleilla karkeilla. Mun piti tuoda metsään myös vesipulloja, mutta UNOHDIN! Se vähän harmitti, sillä vettäkin olisi varmasti mennyt, mutta pärjättiin kyllä puolitoistatuntinen limulla ja pillimehuillakin.

Meillä on ollut kotisynttäreillä varmaan aina ongintaa ja aarteen etsintää. Metsäsynttäreille synttärisankari toivoi pinjataa, joten sellainen käytiin ostamassa. Lisäksi järjestettiin metsään aarteen etsintä, sillä sellaiset on mun mielestä superhauskoja (ja onneksi lapsetkin pitävät niistä, heh).

Tällä kertaa tein sellaisen aarteen etsinnän, jossa piilotin metsään kirjaimia, joihin olin sitonut punaisen langan helpottamaan löytämistä. Lasten tehtävänä oli etsiä kirjaimet ja tuoda ne numeroiduille paperiarkeille sen mukaan, mikä numero kirjaimen takaa löytyi. Kun kaikki kirjaimet oli löydetty, oli vielä tehtävänä järjestää kirjaimet niin, että niistä muodostui lause, josta selvisi mistä aarre löytyy. Aarrearkkuna toimi kangaskassi, josta löytyi jokaiselle oma pieni paperipussi, jonka sisällä oli tikkari ja minikokoinen karkkipussi. Nämä sai syödä heti tai ottaa kotiin mukaansa, mitään muita vieraslahjoja juhlissa ei jaettu.

metsäsynttärit
synttärit metsässä

12 vauhdikkaan pojan iloisen hilpeää menoa katsellessani en voinut kuin hykerrellä mielessäni sitä, miten loistava idea oli tuoda juhlat metsään. Kokis kuohui pitkin mättäitä ja sinappia oli takuulla muuallakin kuin makkaran päällä, eikä silti juhlien jälkeen ollut muuta siivottavaa, kuin viirinauhan pois kerääminen ja tarkistaminen, ettei roskia jää metsään. Ihanan helppoa!

Metsässä on myös hyvin tilaa juosta ja riehua ilman, että tarvitsee pelätä minkään menevän rikki. Metsä myös innosti lapsia leikkimään piilosta ja aivan lopuksi taisi jäädä vielä jokin kirkkis vähän keskenkin. Silti oli mukavaa, että juhlissa oli myös ohjelmaa, vaikka lapset keksivätkin myös omia leikkejä.

Saa nähdä millaiset juhlat järjestetään ensi kuussa, kun on vuoro juhlia kuopuksen synttäreitä!

metsäsynttärit
metsäsynttärit

LUE MYÖS:

Ninjago synttärit – koristeet ja herkut
Ninjago synttärit – aarteen etsintä Ninjago tyyliin
Halloweenin hurja salmiakkijäätelökakku
Vinkit Pokemon synttäreihin (koristelut ja leikit)