KAIKKI IDEAT EI OO PARHAITA

Olen kertonutkin, että olen aivan älyttömän optimistinen luonteeltani ja tämä on toisinaan aika ärsyttävääkin. Kuvittelen nimittäin usein monet hommat paljon helpommiksi ja nopeammiksi mitä ne todellisuudessa ovatkaan.

Kuten nyt vaikka tämän olohuoneen seinärempan. Meillä on ollut olohuoneessa kahdella seinällä tapetti ja kaksi seinää on maalattu harmaalla sävyllä. Tapetit oli tarkoitus irroittaa ja maalata myös nämä seinät samalla harmaalla kuin kaksi muutakin olohuoneen seinää. Koska juuri näiden seinien kohdalla on huonekorkeus korotetun sisäkaton takia melko korkealla, pyydettiin myös ammattilaisilta tarjous tästä seinärempasta. Tapetin poisto ja seinien maalaus olisi maksanut vähän alle tonnin, mikä on varmasti ihan kohtuullinen hinta työmäärästä ja ajasta, joka tähän hommaan kuluu (ei ollut ihan vartin homma…), mutta päätettiin pihistää ja rempata nämäkin seinät itse, koska ollaan kaikki muutkin seinät itse maalattu (osa seinistä jo useampaan kertaan).

Mutta arki neljän lapsen kanssa ja olohuoneen seinäremppa ei ollutkaan ihan niin helppo ja nopea yhtälö kuin olin taas tapani mukaan optimistisena kuvitellut!

Tapetteja alettiin irroittamaan jo monta viikkoa sitten ja yhtä monta viikkoa ollaan yritetty saada hommaa valmiiksi. Välillä on mennyt päiviä, ettei olla tehty mitään homman eteen, kun ei vaan olekaan ollut yhtään remppainspistä.

Muutama päivä sitten kuitenkin päätettiin rutistaa homma loppuun, meillä on nimittäin viikon päästä juhlat meidän kodissa ja olisi aika kurja juhlia tapetit seinissä repsottaen. Puuh.

Viikonloppu on vietetty olohuone aivan täydessä kaaoksessa! Tapettiroskia, tikapuita ja vitriinistä tyhjättyjä tavaroita pitkin tasoja. Huonekalutkin vähän missä sattuu, kun niitä on pitänyt siirtää välillä pois tieltä.

Ja VIHDOIN eilen päästiin siihen vaiheeseen, että seinät olivat valmiita maalattavaksi! Seiniltä oli poistettu tapetit (maailman ärsyttävintä hommaa!), tämän jälkeen vielä ne viimeisimmätkin tapetin rippeet, joita seinille oli jäänyt, seinät oli pesty maalipesulla ja ruuvien reijät kitattu ja hiottu.

Tänään seinät on sitten maalattu aamupäivällä kertaalleen ja iltapäivällä toiseenkin kertaan, eli seinäremppa on VALMIS! Huh. Muutama viikko tässä meni, vaikka aikaa ei varmasti olisi kolmea-neljää päivää enempää mennyt, jos kaiken olisi ehtinyt ja jaksanut tehdä yhtä mittaa. Mutta tehty on ja nyt ei rempata hetkeen yhtään mitään! Hah! (Vaikka keittiöremppa onkin kyllä kovasti jo mielessä, hups!)

Niin että kaikki ideat ei todellakaan oo aina parhaita, vaikka sillä hetkellä siltä tuntuisikin. Ainakin vielä eilen olin sitä mieltä että tämä remppaidea olikin paskin aikohin! Tänään oon kyllä jo aivan eri mieltä, sillä seinistä tuli IHANAT.

Nyt vaan huonekalut paikoilleen ja remppavehkeet pois olkkarista ja voidaankin alkaa suunnittelemaan niitä ensi viikonlopun juhlia!

Mukavaa sunnuntaita!