TATU JA PATU – KOVAA MENOA KISKOILLA

Parhaita juttuja syksyssä on syntymäpäivät ja kirjatoiveiden toteutuminen! Kumpikin lapsista viettää syntymäpäiviään syksyllä ja jo usean vuoden ajan jomman kumman toiveissa on ollut saada uusin Tatu ja Patu kirja. Tällä kertaa riemunkilahduksia kuultiin, kun kuopuksen paketista paljastui kovasti odotettu uutuus, Tatu ja Patu – kovaa menoa kiskoilla.

Tatu ja Patu – kovaa menoa kiskoilla kirja kertoo outolalaisten veljesten ihka ensimmäisestä junamatkasta!

Tatun ja Patun Simo-setä on kutsunut veljekset luokseen Hääppölään ja lähettänyt heille junaliput. Mutta miten ihmeessä junalla oikein matkustetaan? Mitä sinne junareissulle täytyy pakata mukaan ja ennen kaikkea miten? Eväiden tulisi varmasti mahtua mahdollisimman pieneen tilaan, joten banaanit kannattaa suoristaa ja kaakaon voi imeyttää pystyviikattuihin alushousuihin. Eikä hätärusinoita pidä unohtaa!

Matkajännitystä on ilmassa ja kommelluksia tiedossa, kun outolalaiset veljekset lähtevät junamatkalle. Miksi ihmeessä gondolieeri.. eikun konduktööri pyytää katsomaan junalippuja? Entä kuka kumma vei Tatun ja Patun hätärusinat?

tatu ja patu
tatu ja patu kirja

Vielä lukutaidoton eskarilainen rakastaa ”lukea” Tatu ja Patu kirjojen kuvituksia, eli lapsi saattaa pötkötellä tunninkin ja katsella mitä kaikkea kirjojen sivuilla tapahtuu. Enkä kyllä ihmettele, sillä Tatu ja Patu kirjoissa on aivan hämmästyttävän yksityiskohtaiset kuvitukset ja kirjojen sivuilta löytyy aivan omia hauskoja sattumuksia. Tässä uusimmassa kirjassa mua hymyilytti muun muassa tavallisesta poikkeavat ja outoja asioita puuhaavat roskissymbolit, joita löytyi junanvaunujen roskapusseista, sekä junanvaunujen näyttötaulut, joiden höpinöissä ei kirjaimellisesti ollut juurikaan mitään, hah!

Meidän 6- ja 9-v superfanit kiittää ja kuittaa ja jatkavat hekottelua uusimman Tatu ja Patu aarteen äärellä!

tatu ja patu

Lue myös:

Tatu ja Patu Viikinsaaressa!

Lastenkirjalauantai: Yökoulu ja kammottava kummitusjuna

Lastenkirjalauantai: Urho ja Onna tutkivat – ihminen

Lastenkirjalauantai: Malamanteri