LASTEN GPS-ÄLYKELLO – HITTI VAI HUTI?

Kerroin pari viikkoa sitten lasten älykellosta, joka ostettiin eskari-ikäiselle kuopukselle ja lupasin palata uudelleen asiaan, kunhan kellosta olisi kertynyt käyttökokemuksia.

Kyseessä on siis rannekello, joka toimii aivan samoin kuin kännykkäkin, eli sillä voi soittaa puheluita ja siinä on GPS-paikannin. Lisäksi kellossa on muun muassa kamera ja taskulamppu. Kellon sisälle laitetaan sim-kortti, jolloin kaikki nämä kellon toiminnot saa käyttöön.

Sim-kortin asentamisen jälkeen vanhemman puhelimeen ladataan sovellus, jota tarvitaan älykellon käyttöön. Sovelluksen kautta talletetaan kelloon puhelinnumerot (meillä esim. lapsen kellossa on äidin, isän ja isoveljen numerot) ja sitä kautta voi esimerkiksi myös halutessaan seurata missä lapsi on menossa.

Olin aikaisemminkin nähnyt vastaavia lasten älykelloja, mutta niiden hinta pyöri 200 euron paikkeilla. Tämä *kuopuksen älykello pomppasi silmiini Offerillan mainoksessa (*mainoslinkki) ja se maksoi vain noin 20 euroa!!

gps älykello

Lasten GPS-älykello – hitti vai huti?

Kelloa on käytetty nyt pari viikkoa lähes joka päivä, kun lapsi on ollut ulkoilemassa, joten voidaan varmasti nyt kertoa mitä mieltä tästä kellosta oikein ollaan.

No, jos lapselta itseltään kysytään, niin kello on ollut HITTI!!!

Ja on kello meidän vanhempienkin mielestä ollut ihan hauska vekotin. Varmasti ilmankin pärjättäisiin, mutta on ollut myös monia tilanteita, jolloin kellosta on ollut hyötyäkin.

Aivan aluksi lapsi oli kellosta niin täpinöissään, että soitteli meille vanhemmille täällä kotonakin huoneesta toiseen, kun halusi testata miten kello toimii, hah. Ensimmäisenä päivänä kellon käyttöä harjoiteltiinkin kotona, mutta sen jälkeen kello kädessä on sitten saanut lähteä ulkoilemaan, kuten on ollut tarkoituskin (eskariin älykelloa ei toki laiteta ranteeseen, vaan sitä käytetään, kun lapsi on ulkoilemassa yksin tai kavereiden kanssa).

älykello lapselle

Kelloa on käytetty pääasiassa puheluita varten ja jonkin verran lapsi on pelannut kellosta löytyvää tosi yksinkertaista matikkapeliä (muita pelejä kellossa ei ole). Kellossa oleva kamera on vähän hassussa paikassa kellon sivussa, joten sitä lapsi ei ole alun testailujen jälkeen käyttänyt juuri ollenkaan, ja luulen, ettei lapsi oikein enää muista koko kameran olemassaoloakaan. GPS-paikannusta on sen verran testattu, että ollaan katsottu miten tarkkaan se paikantaa, mutta muuten sitä ei ole käytetty, sillä tiedetään aika hyvin missä lapsi liikkuu. Mikään hurjan tarkka tuo paikannus ei ole, vaan näyttää lapsen sijainnin noin parin kilometrin tarkkuudella.

Välillä puheluissa kuuluvuus on ollut pikkuisen huono, mutta luulen, että se osaltaan johtuu siitä, että lapsi on usein ollut ulkona, jossa on ollut monenlaista taustahälyä. Osaltaan tämä johtuu varmasti myös siitä, että puhelin on tosiaan ranteessa, eikä kasvoissa kiinni kuten kännykkää tavataan pitää.

Lapsi on älykellostaan kovin innoissaan ja onkin tärkeänä soitellut leikkipuistosta ja kysellyt lupaa lähteä kaveria hakemaan ja soittanut sitten uudestaan kaverin luota, että täällä ollaan nyt.

Vaikka lapsella ei vielä suuren suuri reviiri olekaan, missä hän voi kulkea, on kuitenkin mukavaa, kun lapsi voi soitella missä on milloinkin menossa ja on ollut myös kätevää soittaa lapselle silloin, kun on tarvinnut tulla kotiin. Esikoisellahan oli saman ikäisenä (tai oikeastaan vasta pikkuisen vanhempana) aivan tavallinen rannekello, ja kotiin tulo tapahtui niin, että lapselle kerrottiin aika milloin kotiin täytyy tulla ja lapsi sitten katsoi kellostaan kun oli aika lähteä kotiin. Joten varmasti aivan tavallisellakin kellolla ja ilman minkäänlaista kännykkää pärjää (suurimmalla osalla näin varmasti onkin), mutta aivan hauska tämä älykellokin on ja ostaisin kyllä tällä parin viikon kokemuksella uudestaankin. Ja ehdottomasti jää kyllä meillä ahkeraan käyttöön!

lasten älykello

Lue myös:

Kannattiko koululaiselle antaa oma kännykkä?

Brawl Stars Leonine huppari

Talven ihanin untuvaparka