3 X HALLOWEENIN HURJA HERKKU

halloween juhlat

Joko teillä on kurpitsat kaiverrettu ja luurangot kaivettu kaapeista esiin?

Rakastan halloweenia ja tämä on mun mielestä ehkä toiseksi paras juhla (joulun jälkeen) koko vuodessa! En malttaisi odottaa viikonlopun kemuja, että pääsen loihtimaan joitain kammottavia ja ällöttäviä herkkuja juhlapöytään, hah.

Mitään kovin monimutkaisia ja aikaa vieviä tarjottavia en yleensä ole tehnyt, sillä pienellä vaivallakin saa vaikka mitä kivaa (siis kamalaa!) tarjottavaa aikaan.

Viime vuosina meillä on herkuteltu muun muassa tällaisilla tarjottavilla:

Mullassa möyrivät madot

Näissä on pohjalla suklaamoussea, jonka varmasti voi tehdä itsekin, mutta mä olen käyttänyt näihin kaupan puolivalmista suklaamoussea. Siis sellaista suklaamoussejauhepussia, johon vatkataan vain maito sekaan. Suklaamoussen jaoin annoskulhoihin, asettelin kaupan irtokarkkiosastolta poimitut madot multaan möyrimään ja ripottelin pinnalle vielä murustettua suklaakeksiä mullaksi.

Näiden karmivien herkkujen valmistamiseen kuluu aikaa ehkä 5-10 minuuttia. Ihanan helppoa, nopeaa ja ällöttävää!

halloween tarjottavat
halloween tarjottavaa
halloween juhlat

Salmiakkinen silmämunajäätelökakku

Tämä kammottavasti mulkoileva silmämunakakku valmistuu jo edellisenä päivänä.

Tarvitset:

  • Oreo-keksejä 1 pkt
  • Voita noin 50 g
  • Salmiakkijäätelöä 2 litraa
  • Lakritsikastiketta aika monta töräystä (1 tuubi riittää)
  • Sopiva määrä silmämunia koristeluun

Tee näin:

Murskaa keksit monitoimikoneessa tai laita keksit muovipussiin ja kauli ne murusiksi. Sekoita keksimurut huoneenlämpöiseen voihin.

Vuoraa irtopohjavuoka (tämä kakku on tehty 18 cm irtopohjavuokaan) leivinpaperilla ja painele keksimuruvoiseos vuoan pohjalle. Lusikoi pehmennyttä salmiakkijäätelöä noin puolet vuokaan ja töräytä lakukastiketta jäätelön päälle. Lusikoi loput jäätelöstä vuokaan ja painele varovasti tasaiseksi. Peitä vuoka kelmulla ja laita pakkaseen.

Ennen juhlia ota kakku pakkasesta ja koristele lakukastikkeella ja mulkoilevilla silmämunilla. Tarjoile heti ja maista itsekin, jos uskallat!

halloween kakku
jäätelökakku

Hämähäkkikakku

Ja lopuksi kaikkein helpoin herkku, joka valmistuu noin minuutissa!

Tarvitset kaupan pakastealtaasta löytyvän valmiin mutakakun ja muutaman lakupötkön.

Laita kakku tarjoilualustalle ja tee kakusta hurja hämähäkki asettelemalla lakupötköt hämähäkin jaloiksi ja leikkaamalla lakusta hämähäkille silmät, ilkikuriset kulmakarvat ja kammottavat torahampaat (en tiedä onko hämähäkeillä sellaisia, mutta tällä halloweenkakulla ainakin voi olla!)

Vietetäänkö teillä halloweenia?