MORTINA – KUOLIAAKSINAURATTAVA JUTTU

Koska me ollaan oltu nyt ihan halloweentunnelmissa viime päivät, halusin valita tämän viikon lastenkirjavinkiksikin aiheeseen sopivan zombietytöstä kertovan kirjan. Tämän jälkeen voinkin kaivatua täältä hämähäkinseittien alta pois, keräillä luurangot takaisin kaappeihin ja palata takaisin tavalliseen harmaaseen marraskuiseen arkeen.

Meidän kuopus pitää kovasti kaikenlaisista kummitustarinoista, siis sellaisista vähän hassuista eikä ollenkaan pelottavista, joten arvelin lapsen ihastuvan myös Mortina-lastenkirjasarjaan.

mortina

Barbara Cantini: Mortina, Kuoliaaksinaurattava juttu

Mortina on ihan oikea zombietyttö, joka asuu aavemaisessa Villa Tuonelassa Tuoni-tätinsä ja albiinovinttikoira Kaihon kanssa. Mortinalla on tilaa leikkiä Villa Tuonelan lukuisissa huoneissa ja lääniä peuhata talon pihalla ja sen takana olevassa metsässä. Eniten maailmassa Mortina kuitenkin toivoo saavansa leikkiä ja ystävystyä lasten kanssa, mutta tämän Tuoni-täti on ehdottomasti kieltänyt. Täti nimittäin arvelee, että muut lapset säikähtäisivät Mortinaa ja heidät häädettäisiin talostaan.

Eräänä päivänä syksyn saapuessa Mortina kuulee lasten puhuvan juhlapäivästä, jolloin kaikki lapset pukeutuisivat joksikin kamalaksi. Mortina saa oitis loistavan idean. Nyt hän voisi mennä muiden lasten luo ja tekeytyä zombieta esittäväksi tytöksi! Näin hän ehkä saisi kovasti toivomiaan ystäviä.

Kirjasarjaan on ilmestynyt kolme osaa ja tämä Mortina, Kuoliaaksinaurattava juttu on kirjasarjan ensimmäinen osa. Nämä kirjat sopivat hyvin eskari-ikäisen kanssa yhdessä luettavaksi ja ainakin meidän kuopus viihtyy kirjojen parissa myös vain niiden yksityiskohtaista kuvitusta lumoutuneena tutkien. Kirjat ovat sopivan pituisia iltasatukirjoiksi ja runsaasti kuvitetut kirjat sopivat loistavasti myös juuri lukemaan oppineille.

mortina kirja

Tällaista kirjavinkkiä tälle viikonlopulle ja vaikka kirja olikin nyt osuvasti halloweenaiheinen, sopii tämä toki luettavaksi ihan milloin vain.

Me taidetaan syödä nyt viimeiset mokapalat (onneksi ei olla suuremmin mokailtu, vaikka rohkelikkoina ollaankin ahmittu mokapaloja pian pellillinen!) ja aletaan sitten sunnuntai-illan viettoon. Kuullaan taas ensi viikolla!

Lisää lastenkirjavinkkejä löydät täältä.

mortina

Mukavaa sunnuntaita!