PRINSESSA PIKKIRIIKIN ASTETTA PAREMMAT LOILOTUKSET

Marraskuu ei ehkä ole suosituin lomailukuukausi, mutta mulle osui nyt juuri keskelle marraskuuta pieni muutaman päivän loma. Mutta tällaista päivystysperhetyö on, lomien ajankohtaa ei oikein voi itse valita, vaan lomaa pidetään aina silloin kun se on sopivasti mahdollista. Toisaalta päivystysperhetyö mahdollistaa sen, että voin olla kotona ympäri vuoden ja tehdä kaikenlaista aika vapaasti mihin vuodenaikaan vain, joten tällainen marraskuinen loma sopii mulle oikein hyvin.

Me käytiin parin yön kylpylälomalla rentoilemassa, ja vaikka tuolla reissulla kaikki ei mennytkaan aivan putkeen, oli miniloma silti ihana ja juuri niin rentouttava kuin toivoinkin. Nyt kun ei voi matkustaa ulkomaille, on lomilla mun mielestä tärkeintä se, että ehtii tehdä kaikenlaisia kivoja loma-asioita kotona ja tässä lähiseudulla, puuhailla rauhassa omien lasten kanssa (muulloin arjessa huomion jakaa usein myös meille sijoitetut lapset) ja tehdä sellaisia asioita, joihin ei muuten ole ollut aikaa. Ja juuri kaikkea tällaista on tämän viikon aikana tullut tehtyäkin. Vielä näin loman vipana päivänä maalattiin yhden lastenhuoneen yhtä seinää ja tästä myös lisää myöhemmin, kun huoneessa alkaa olla valmista!

Mutta nyt on tämän viikonlopun lastenkirjavinkin vuoro!

Tällä kertaa kirjavinkkinä ei olekaan mikään satukirja tai lastenromaani, vaan tällä kertaa loilotellaan. Nimittäin Prinsessa Pikkiriikin astetta parempia loilotuksia*. (*saatu kustantajalta)

prinsessa pikkiriikki

Hannele Lampela: Prinsessa Pikkiriikin astetta paremmat loilotukset

Meidän kuopus on suuri Prinsessa Pikkiriikki fani. Prinsessasadut ehkä mielletään usein tyttöjen jutuiksi, mutta meidän poika on aivan lumoutunut Pikkiriikin tuhmuroinneista. Eikä ihmekään, sillä Pikkiriikki ei todellakaan ole mikä tahansa lälly prinsessa. Onhan Pikkiriikki muun muassa taikonut vanhempansa Himskattiin määräilemästä (mikä ei lopulta ollutkaan kovin hyvä idea, sillä Himskatissa oli karkkia ja vanhemmat viihtyivät siellä oikein hyvin) ja Pikkiriikillä on myös taikavääkylöitä kakkaava taikakoira Makkara.

Aikaisemmin Prinsessa Pikkiriikki on pistänyt monet tutut klassikkosadut uuteen uskoon. Ja ihan syystäkin. Olen nimittäin miettinyt aivan samaa kuin Pikkiriikkikin, miksi ihmeessä prinssi saa pussata Ruususta ilman lupaa? Ja mihin prinssinpälikkää edes tarvitaan, kun on keksitty herätyskellot?

Nyt Prinsessa Pikkiriikki on tuhmuroinut vanhat tutut lastenlaulut ja jos meidän kuopukselta kysytään, on Pikkiriikin tyyli näissä lauluissa ainakin tuhat kertaa alkuperäisiä lauluja parempi. Kukapa nyt tahtoisi laulaa mistään elefanttimarssista jos kerran voi laulaa taikakakkojen marssistakin!

prinsessa pikkiriikki

Pii, pii, prinsessa pieni (Pii, pii, pikkuinen lintu)

”Pii, pii, prinsessa pieni, pakottaako koipias? Karkumatkalla ollessas, karkkikätkölle juostessas?
Pii, pii, prinsessa pieni, juostasko jo kotia? Siellä saat sinä pottuja, jälkiruoaksi kakkuja.
Pii, pii laulaja pieni, en minä tahdo pottuja. Vedä sinä vaan niitä pottujas, minä kun syön mieluummin kakkua.”

Pienessä laulukirjassa on 14 tuttua lastenlaulua pikkiriikkimäisin sanoituksin. Tämä kirja sopii hyvin vaikka joulupakettiin.

Että ei muuta kuin loilottelemaan vaan Pikkiriikin tyyliin!

Lisää lastenkirjavinkkejä löydät täältä ja sisustusvinkkinä sellainen, että tuota alla näkyvää ihanaa pupulamppua löytyy Boho Kidsiltä!

prinsessa pikkiriikin

Mukavaa sunnuntaita!