TÄSTÄ SE JOULUTUS ALKAA!

tonttuovi

Kaikenlaiset tonttuovet on mun mielestä aivan älyttömän hauskoja ja söpöjäkin siellä maantasalla lattialistan päällä. Meillä oli viime joulun alla eräs pieni ryömivä ja juuri ensimmäisiä konttausaskeleitaan hapuileva mini, enkä uskaltanut laittaa tonttuovea tilpehööreineen maahan. Niinpä tonttu teki asumuksensa turvallisemmalle korkeudelle eteisen kenkälipaston päälle. Siellä tonttu sai asustaa pikkuruisilta sormilta suojassa, eikä mun tarvinnut jännittää meneekö jokin tontun minitarvikkeista pieneen suuhun.

Kun sitten joulun jälkeen siivosin meidän kodista kaikkia joulujuttuja pois huomasin, ettei tuo tonttuovi hievahdakaan seinästi irti! Ei vaikka miten koitin sitä kiskoa ja kammeta irti. Kovin lujaa en sitä uskaltanut repiäkään, sillä pelkäsin, että saan vahingossa revittyä palan seinää mukana. Niinpä tontun ovi on ollut meidän ilona eteisen seinällä aivan koko vuoden.

Ovi on nököttänyt seinässä melko aution näköisenä, mutta tänään tuolla oven luona on käynyt säpinä. Oven eteen oli ilmestynyt tutut tontun saappaat, aita oli jälleen paikallaan, samoin ovelle vievät tikapuut, pieni kelkka ja postilaatikkokin. Tonttu on tainnut muuttaa meille takaisin!

tonttuovi

Ei meillä kukaan taida tähän tarinaan eteisen seinässä asuvasta tontusta oikein uskoa, mutta hauskaa joulumieltä tämä tonttuovi meille kaikille tuo. Viime vuonna tonttu jätti toisinaan lapsille viestejä tuohon punaiseen postilaatikkoon. Välillä viesteissä lupailtiin mukavaa jouluista puuhaa lapsille, joskus tonttu kertoi huomanneensa lasten tuhmuroinnit.

Ehkä tänä vuonna on luvassa jälleen viestejä tonttumaailmasta, ehkäpä tonttu jättää joskus postilaatikkoon lapsille pienet karkit. Luulenpa, että joskus tonttu voisi myös kehoittaa lapsia vaikka siivoamaan omat huoneensa, heh.

Rakastan joulua ja joulun odotusta, ja viimeistään nyt tontun muutettua meille voi joulutus virallisesti alkaa!

Ps. Torttuja ja pipareitahan ollaan toki ehditty jo leipoa ja glögiäkin on hörpitty jo useampaan kertaan!

tonttuovi
tonttuovi

Joko siellä ollaan joulumielellä?