TAIKUUDEN TALO

Pölyyn piirtyviä viestejä, salaperäisiä lukittuja huoneita ja outoja taikaesineitä isosiän suuressa talossa, jossa oikeastaan MIHINKÄÄN ei saisi koskea.

Tämän viikon lastenkirjavinkkinä on nopeasti mukaansatempaiseva, sopivan jännittävä taikamaailmaan sijoittuva kirja koululaisille. Kirja sopii hyvin noin kolmasluokkalaisesta eteenpäin, pienemmillekin koululaisille, jos fantasiakirjat alkavat olla jo tuttuja.

Ja tiedättekö mikä on ihan parasta? Taikuuden talo on kirjasarjan ensimmäinen osa, joten tälle lumoavalle tarinalle on luvassa jatkoakin!

Mikki Lish & Kelly Ngai: Taikuuden talo

Hedy ja Spencer, 11- ja 8-vuotiaat sisarukset viedään John-papan luo pariksi viikoksi ennen joulua vanhempien työmatkan vuoksi. Pappa asuu suuressa talossaan yksinään, sillä lasten isoäiti, Rose-mamma on kadonnut vuosikymmeniä sitten. Silloin, kun Hedyn ja Spencerin äiti oli vielä pieni.

Joululoma vähän äreän oloisen papan luona tuntuu lapsista aluksi tylsälle. Talossa ei ole internettiä, ei videopelejä, ei kavereita, ei edes matkapuhelinkenttää. Suuri talo on täynnä pölyisiä tavaroita ja lukittuja huoneita, mutta pappa on ankarasti kieltänyt lapsia koskemasta yhtään mihinkään. John-pappa on ollut aikoinaan kuuluisa taikuri, mutta edes taikatemppuja pappa ei lupaa opettaa lapsille, sillä pappa on luopunut taikuudesta jo kauan sitten.

Pian talossa kuitenkin alkaa tapahtumaan kummia. Tavaroita katoaa ja lattia väreilee lasten jalkojen alla. Leikekirja lennähtää oudosti lasten eteen hyllystä ja pölyiseen valokuvaan piirtyy lasten silmien edessä sanat: ETSI MINUT. Lapsia pelottaa, mutta kun sama viesti toistuu myöhemmin uudelleen, vie uteliaisuus voiton. Etsi kenet? Ja mistä?

Pian lapset ovat keskellä suurta seikkailua apunaan täytetty puhuva hirvenpää ja puhuva karhuntalja. Arvatenkaan kaikki taikaolennot eivät ole lasten puolella, joten jännittäviäkin juonenkäänteitä riittää.

taikuuden talo

*Taikuuden talo löytyy mm. *Adlibrikseltä, jossa tällä viikolla hurja määrä erilaisia Black Week aleja! (*mainoslinkki)

Kuunneltava versio kirjasta (ja toki luettava myös) löytyy * BookBeatista ja koodilla blackweek30voit kokeilla BookBeat Premiumia 1 kk maksutta! Etu on voimassa uusille BookBeat-käyttäjille tämän viikon ajan. (*mainoslinkki)

Mikki Lish ja Kelly Ngai ovat australialaisia kirjoittajia, jotka luovat yhdessä jännittäviä mielikuvitusmaailmoja. Koska Mikki asuu Yhdysvalloissa ja Kelly Australiassa, heidän yhteistyönsä tapahtuu usein niin että jommalla kummalla on pyjama päällä. Kellyn lempihetkiä ovat sellaiset aamut, joina hänen puhelimessaan odottaa Mikin yön aikana lähettämiä villejä, uusia ideoita.

Sen lisäksi, että tämä kirja oli kolmasluokkalaisen mielestä tosi hyvä, oli tämä munkin mielestä aivan IHANA. Aika useassa kohdassa mietin huokaillen, että tehtäisiinpä tästä kirjasta elokuva!

taikuuden talo

Kurkkaa aikaisemmat lastenkirjavinkit täältä!