KOIRAMÄEN JOULU 2020

Kaupallinen yhteistyö: Särkänniemi

koiramäen joulu
koiramäen joulu
koiramäen joulu

Meidän eteisen tonttuoven luona on tällä viikolla käynyt kuhina. Tonttuovi on ollut paikoillaan läpi vuoden, mutta nyt sinne ilmestyi tontun tutut tarvikkeet postilaatikoineen. Mutta postilaatikko on jostain oudosta syystä pysynyt tyhjänä, vaikka lapset ovatkin käyneet sitä ahkerasti kurkkimassa. Kunnes vihdoin tänä aamuna sinne oli ilmestynyt jännittävän näköinen käärö. Tonttu oli vihdoinkin lähettänyt lapsille postia!

Tontun kirjeessä kerrottiin, että iltapäivällä olisi aivan erityistä ohjelmaa tiedossa. Silloin lähdettäisiin Koiramäen jouluun!

Täytyy sanoa, että vaikka itse jännästi tiesinkin jo etukäteen tuon tontun postilaatikkoon sujautetun käärön sisällön, taisin silti olla aivan yhtä innoissani kuin lapsetkin, kun tuota tontun lähettämää kirjettä luettiin, heh.

Koiramäen joulu on IHANA ja meille perinteinen ja tärkeä osa joulunodotusta. Onneksi se tänäkin vuonna järjestettiin, vaikka muuten tämä vuosi (ja tämän hetkinen tilanne juuri nyt) onkin ollut aika epävarmaa ja poikkeuksellista. Juuri tällaista piristystä tähän kaivattiinkin.

koiramäen joulu
koiramäen joulu
koiramäen joulu

Koiramäen joulun puuhat

Malttamattomina hurautettiin paikalle jo vähän ennen kuin portit aukesivat ja yllätykseksemme portin takana kiemurteli jo pitkä jono. En tiedä oliko sama tonttu käynyt jakamassa kirjeitä muillekin lapsille, vai oliko vain muutkin perheet sitä mieltä, että tämä poikkeuksellinen aika ja marraskuun loppu, jos mitkä kaipaavat nyt pientä ripausta taikaa ja vierailua satumaailmassa.

Ei parkkeerattu itseämme jonon hännille vaan nerokkaasti päätettiin käydä ensin akvaariossa ja kun oltiin käyty morjestelemassa tutut kalat ja muut akvaarion asukkaat, olikin jono hävinnyt ja reitti selvä Koiramäen jouluun.

Koiramäen joulu alkaa tänä vuonna jo siitä pääporttien luota, sillä entinen Superparkin kahvio ja aula on otettu osaksi tapahtumaa. Sieltä löytyi aivan uusi Tonttukahvila, jossa tarjoiltiin aikaisemmilta vuosilta tuttua ja superherkullista joulupuuroa lisukkeineen. Tonttukahvilan vierestä löytyi myös Särkänniemen puolelta tuttu Ankkalampi ja piparipaja. Loistava idea tuoda tuo piparipaja tähän tilaan, sillä nyt oli tosi mukava koristella piparit tilavassa ja lämpöisessä sisätilassa.

Ulkona leijaili taianomaisesti muutamia lumihiutaleita, kun mahat joulupuurosta pullollaan tallustettiin tutkimaan mitä kaikkea Koiramäen joulusta tällä kertaa löytyy.

Tälläkin kertaa Koiramäen eri rakennuksissa oli mukavia puuhapajoja lapsille. Käytiin paketoimassa joululahja koiraystävälle, askarreltiin pieniä himmeleitä (näitä haluan tehdä kotonakin!) ja tehtiin joulukortteja.

Kovasti odotettu juttu oli tietenkin Joulupukin tapaaminen. Tällä kertaa Joulupukille kerrottiin lahjatoiveet ymmärrettävästkin sopivan turvavälin etäisyydeltä. Mukavaa, että tämäkin oli huomioitu hyvin.

Tassuteatterissa oli välillä jouluisia esityksiä, vällillä siellä loiloteltiin joululauluja. Välillä käytiin paistamassa vaahtokarkkeja nuotiolla ja välillä käytiin katsomassa tallissa Koiramäen tuttuja eläimiä.

Ennen kotiinlähtöä käytiin vielä Kahvila von Guggelböössä lämmittelemässä höyryävien vaahtokarkkikaakaoiden ääressä.

särkänniemi koiramäki
koiramäki
koiramäki

Tapahtuman turvallisuus

Särkänniemessä oli kesällä ja syksyn Karmivassa karnevaalissa huomioitu niin hyvin tämä poikkeuksellinen tilanne, että Koiramäen jouluunkin lähdettiin hyvin ja turvallisin mielin. Käsidesiä oli joka paikassa missä sitä saattoi kaivata, henkilökunnalla oli asianmukaiset maskit tai visiirit ja rakennuksien ovenpielissä muistutettiin turvaväleistä ja siitä kuinka moni ihminen saisi kerrallaan tulla sisälle puuhapisteisiin askartelemaan.

Toki tällaisissa tapahtumissa on aina suuri vastuu myös asiakkailla. Ulkotiloissa turvavälit pysyvät luonnostaankin aika hyvin mielessä, ja sisätiloissakin mahtui hyvin olemaan väljästi. Ainoastaan Joulupukin luo jonottaessa taisi turvavälit hetkittäin unohtua.

Koiramäen joulu on uusien viranomaisrajoitusten vuoksi peruttu loppuvuoden osalta. Koiramäen joulu järjestetään jälleen joulukuussa 2021!

koiramäki

Mukavaa päivää!