NEROPATIN PÄIVÄKIRJA, SYVÄSSÄ PÄÄSSÄ

Olen aika monta kertaa vinkannut meidän lasten suosikkikirjoista, enkä voi käsittää, etten ole vielä kertaakaan vinkannut Neropatin päiväkirjoista!

Ostin viime jouluksi esikoiselle lahjaksi silloin hiljattain ilmestyneen uusimman osan Neropatin päiväkirja -sarjasta. Lapsi tarttui kirjaan innokkaana heti joululoman aikana ja jäi ensilukemalta sarjaan koukkuun. Sen jälkeen ollaan varattu ja lainattu Neropatin päiväkirjoja kirjastosta (sarjaan on ilmestynyt jo 15 osaa, mutta harvoin kovin montaa kirjaa löytyy kirjaston hyllyiltä vapaana, sillä nämä ovat todellakin suosittuja kirjoja muidenkin lasten keskuudessa!) ja varmasti kaikki osat on myös kuunneltu Bookbeatista, osa ehkä useampaankin kertaan.

Hauskaa on, että nyt näihin on koukuttunut myös eskari-ikäinen pikkuveli!

Meidän esikoinen on ollut aina ihan superinnokas lukemaan ja on helposti koukuttunut suurimpaan osaan kirjasarjoista, joita on aloittanut lukemaan. Kuopuksella puolestaan on omia lemppareita, joista lapsi pitää usein tiukasti kiinni, eikä kovin helposti innostu vaikka isoveljen suosittelemista kirjoista. En oikein tiedä miten lapsi nyt alunperin innostuikin kuuntelemaan isoveljen suosittelemana Neropatin päiväkirjoja, mutta näihin myös kuopus koukuttui heti. Kuopus on lähinnä kuunnellut näitä Bookbeatista ja lainannut myös innokkaasti kirjastosta. Lapsi vasta opettelee lukemaan, joten näitä ollaan sitten luettu iltaisin yhdessä ja kuvituksen seassa olevia yksittäisiä sanoja lapsi on halunnut lukea itse. Aika kivaa lukuharjoitusta samalla myös.

neropatin päiväkirja

Jeff Kinney: Neropatin päiväkirja, syvässä päässä

Kirjasarjan uusimmassa osassa päähenkilö Greg Heffley lähtee perheensä kanssa lomamatkalle matkailuautolla. Kaikki ei arvatenkaan suju aivan mallikkaasti, vaan lomareissu on täynnä pieniä ja suuria kohelluksia ja kommelluksia. Kirjan huumori uppoaa lapsiin aivan loistavasti ja hymyilyttää kyllä aikuistakin.

Vaikka kirjaan on ilmestynyt jo tosi monta osaa, ei näitä tarvitse lukea siinä järjestyksessä kuin kirjoja on ilmestynyt, vaan näitä voi lukea ihan missä järjestyksessä vain.

Tiedän, että Neropatin päiväkirjoista tykkää monet sellaisetkin lapset, ketkä eivät muuten ole innokkaita lukemaan, joten suosittelen näitä ihan kaikille (ikähaarukaltaan nämä ovat ehkä noin tokaluokkalaisesta ylöspäin suunnattuja)! Kirjat ovat tosi helppolukuisia (sujuvasti lukeva ahmaisee kirjan yhdellä istumalla) ja niissä on hauska sarjakuvamainen kuvitus.

Huomasin muuten, että Neropatin päiväkirjoista tehtyjä elokuvia löytyi Disney+ kanavalta! Kuopus ei vielä pysy tekstityksessä mukana, mutta esikoisen kanssa täytyy kyllä joku päivä vaikka joululomalla katsella näitä elokuviakin.

Lisää lastenkirjavinkkejä löydät täältä.