HELPPO PIPARKAKKUJÄÄTELÖ

piparkakkujäätelö

Yksi tämän vuoden parhaista jutuista on ollut Helsingin sanomien Lasten uutiset! Lehden ensimmäinen numero ilmestyi syksyllä ja tilasin lehden meidän koululaiselle heti ekasta numerosta alkaen. Ja aiotaan kyllä pitää tilaus voimassa jatkossakin, sillä niin koululainen kuin me vanhemmatkin ollaan tykätty lehdestä aivan hurjan paljon. Lehti on huikea paketti ajankohtaisia asioita (siis ihan oikeita uutisia!) selkeästi, kiinnostavasti ja lastentasoisesti kerrottuna. Lisäksi jokaisessa numerossa on paljon muutakin, mm. puuhaa, sarjakuvia ja lehden lopusta löytyy aina jokin helppo ruokaresepti.

Myös näistä resepteistä meidän koululainen on hurjan innostunut, mikä on mun mielestä ollut tosi mukavaa, sillä muuten kolmasluokkalainen ei ole vielä juurikaan ollut omatoimisesta kokkailusta tai leipomisesta kiinnostunut. Reseptit ovat helppoja, juuri sellaisia joita lapsi osaa itsekin tai pienellä avustamisella tehdä.

Tällä kertaa lapsi toivoi kaupasta aineksia piparkakkujäätelöön ja niin meidän keittiössä syntyi lasten käsissä aivan älyttömän herkullinen suklaan ja piparkakun makuinen jätski.

Suklaalla ja piparkakulla maustettu ihanan kermainen jäätelö sopisi hyvin vaikka jouluaaton jälkiruoaksi, mutta eihän me herkkusuut tätä maltettu sinne asti säästellä, vaan lusikoitiin jäätelöt jo parempiin suihin.

piparijäätelö

Näin meidän keittiön jäätelötehtaassa valmistui tämä herkku:

Helppo Piparkakkujäätelö

  • 0,33 l kuohukermaa
  • 1 purkki (397 g) kondensoitua maitoa
  • muutama piparkakku
  • puolikas suklaalevy
  • (halutessaan muutama pipari koristeluun)

Vatkaa kerma vaahdoksi, vatkaa kondensoitu maito sekaan, lisää seokseen murskatut piparkakut ja suklaat. Kaada sopivaan astiaan ja laita pakastimeen. Seuraavana päivänä jäätelö on valmista herkuteltavaksi! Valmistamiseen ei siis kulu montakaan minuuttia aikaa, ainut kärsivällisyyttä koetteleva osuus on malttaa pitää jäätelö pakastimessa yön yli, tai edes muutaman tunnin ajan.

Tämä jäätelö on aika makeaa, mutta ah, niin ihanaa! Pelkästään kondensoitu maito on niin hyvää, että sitä tekisi mieli lusikoida suoraan säilykepurkista ihan sellaisenaan, hah!

Olen joskus tehnyt itsekin jäätelöä tuolla samalla perusohjeella, eli n. 3 dl kuohukermaa ja 1 purkki kondensoitua maitoa. Tätähän voi varioida aivan loputtomiin ja maustaa jäätelön milloin milläkin. Olen tehnyt ainakin kaakaolla ja piparminttuaromilla maustettua jäätelö ja joskus olen murustanut Oreo-keksejä jäätelön mausteeksi. Tämä helppo jäätelöohje oli jo päässyt unohtumaan, kunnes tämän piparijäätelön myötä muistui taas mieleen. Koululainen jo kyselikin, että voitaisiinko tehdä tätä useamminkin. Varmasti voidaan!

Suosittelen siis testaamaan tätä jäätelöohjetta, vaikka yksin tai lasten kanssa (tai delegoi koko homma lapselle ja keskity itse vain herkutteluun, heh). Suosittelen myös tutustumaan tuohon HS Lasten uutisiin (jos kotona on alakouluikäisiä lapsia), käy vaikka ostamassa irtonumero, jos lehti ei ole vielä tuttu!

piparkakkujäätelö

Mukavaa sunnuntaita!