LÄHES OMISSA OLOISSA HERRA HAKKARAISEN TALOSSA

herra hakkaraisen talo

Vaikka monet koronarajoitukset ei paljon nauratakaan ja alkavat näin pitemmän päälle vähän turhauttamaankin, on tässä korona-ajassa jotain sellaistakin, jota takuulla jään kaipaamaan.

Nimittäin kaikenlaiset yksityisvaraukset ja kävijärajoitukset! Toki tiedän, ettei näissä ole mitään järkeä yrittäjän kannalta, mutta näin asiakkaan näkökulmasta on aika ihanaa, kun missään lastenkohteissa ei ole ollut aikoihin ruuhkaa. Tällä hetkellä ruuhkattomuus on tietenkin tärkeää koronatilanteen kannalta, mutta on mun mielestä näissä paikoissa muutenkin mukavampi käydä, kun joka puolella on väljää, omaa vuoroa ei tarvitse odotella, eikä lapset häviä ihmismassan sekaan silmänräpäyksessä.

herra hakkaraisen talo
herra hakkaraisen talo
herra hakkaraisen talo
herra hakkaraisen talo

Tänne Pirkanmaallekin on tulossa ensi viikolla jonkinlainen lockdown, enkä nyt ole aivan perillä millainen vaikutus tällä on esimerkiksi näihin lasten leikkipaikkoihin. Ehkä ne menevät nyt joksikin aikaa kokonaan kiinni, eikä sisäänpääsy ole mahdollista rajoitetullakaan kävijämäärällä?

Nyt hiihtolomaviikon aikaan paikat ovat kuitenkin vielä auki ja me hurautettiin meidän pesueen kanssa viettämään lomapäivää Sastamalaan Herra Hakkaraisen taloon.

Herra Hakkaraisen taloon ei tehdä yksityisvarausta, vaan sinne otetaan sisään kerrallaan korkeintaan viisi seuruetta. Meidän onneksi samaan aikaan oli paikalla vain yksi toinen perhe, joten saatiin olla aika omissa oloissamme kaksikerroksisessa talossa.

Näin jälkikäteen ajateltuna tuo viisi seuruetta olisi kyllä ollut aika paljon, sillä ohjeena oli liikkua vain oman seurueen kesken ja mennä vain sellaisiin huoneisiin, joissa ei sillä hetkellä ole ketään muuta. Herra Hakkaraisen talossa on viisi huonetta, joten en tiedä miten käytännössä huoneista toisiin siirtyminen olisi onnistunut viiden seurueen kesken ja vielä niin, että jokainen olisi päässyt käymään jokaisessa huoneessa, joissa kaikissa on aivan erilainen teema. Ehkä tähän olisi ollut joku ohjeistus, jos paikalla todellakin olisi ollut tuo sallittu viisi seuruetta.

Me ollaan käyty ihastuttavassa Herra Hakkaraisen talossa muutaman kerran aikaisemminkin, mutta edellisestä kerrasta on jo sen verran aikaa, ettei kuopus muistanut koko taloa enää entuudestaan. Meillä oli mukana kolme alle kouluikäistä lasta ja kolmasluokkalainen esikoinen ja kaikilla oli Herra Hakkaraisen talossa kivaa, vaikka paikka varmasti sopiikin parhaiten alle kouluikäisille lapsille. Pienimmät kyllä olivatkin kovin innoissaan talosta ja toivoivat, että voitaisiin mennä sinne joskus uudestaankin.

Koronatilanteesta johtuen ei tällä kertaa nähty itse Herra Hakkaraista hortoilemassa unissaan, mutta tämä ei kyllä ketään haitannut, sillä kukaan lapsista ei osannut Herra Hakkaraisen tapaamista odottaakaan.

herra hakkaraisen talo
herra hakkaraisen talo
herra hakkaraisen talo
herra hakkaraisen talo

Koko tähän koronatilanteeseen turhautuneena ajattelin etukäteen, että tästä tulee varmasti ihan tylsä hiihtoloma, kun ei meillä ole mitään oikeaa lomapuuhaa suunnitelmissa. Mutta ihan kiva tämä loma on ollutkin!

Tällä hetkellä kaikki tavallisilta tuntuvatkin pienet asiat ja menot tuovat superkivaa vaihtelua muuten kotona pyörivään arkeen. Tällä viikolla ollaan vielä uskaltauduttu Herra Hakkaraisen talon lisäksi käymään lasten kanssa muun muassa jätskillä, hampurilaisilla ja lelukaupassa ja tähän nämä menot taitavat nyt taas toistaiseksi jäädä. Ensi viikon lockdown ja hurjat tartuntaennätykset saavat kyllä meidätkin pysyttelemään tulevina viikkoina taas enemmän kotona ja ulkoilemaan sen sijaan, että haahuiltaisiin kaupoissa, ravintoloissa (no nämä taitavat mennä nyt kokonaan kiinnikin) ja muissa paikoissa. Toivottavasti taas kesällä on jo vapaampaa, aivan kuten viime vuonnakin!

herra hakkaraisen talo

Mukavaa viikonloppua!

Pee äs! Nappaa edellisestä postauksesta -50% LISÄALEKOODI jo alennettuihin tuotteisiin!