HULLUJA SATUJA

Sis. mainoslinkin

hulluja satuja

Nämä mun viikonlopun lastenkirjavinkit ei nyt näköjään osu aina viikonlopuille, mutta en silti malta olla vinkkaamatta tänään tästä hulvattomasta kirjasta, jonka meidän kuopus kuunteli lähes yhdellä istumalla.

Lapsella on ollut tapana kuunnella äänikirjoja aina iltaisin nukkumaan mennessään ja kun viimeinenkin Neropatin päiväkirjoista (joihin lapsi on tällä hetkellä hurahtanut) oli kuunneltu, oli aika etsiä uutta kuunneltavaa.

Nextoryn uutuuksista löytyi Paula Norosen ja Minna Kivelän Hulluja satuja, jonka kuopus päätti aloittaa. Paula Norosen Yökoulu-kirjat on yksiä lapsen lemppareita, joten arvelin lapsen pitävän tästäkin kirjasta, enkä aivan väärässä ollutkaan.

Yleensä huoneesta ei kuulu mitään, kun lapsi pötköttelee kuulokkeineen sängyssä, mutta nyt huoneesta kuului välillä pientä hekottelua, välillä hihitystä, jolle ei ollut tulla loppua ollenkaan. Välillä kuului ”äitiii, tuu tänne!” ja sen jälkeen mulle kelattiin kirjasta lapsen mielestä hauskaa kohtaa, joka munkin täytyi kuulla.

Seuraavana päivänä lapsi ei malttanutkaan odottaa iltaan, vaan jatkoi kirjan kuuntelemista heti aamupalalla ja jatkoi niin kauan, kunnes sai kuunneltua kirjan kokonaan loppuun.

hulluja satuja
hulluja satuja

Muakin alkoi kovasti kiinnostaa mitä nämä Hullut sadut oikein ovat ja lähdin äänikirjakävelylle satuja kuunnellen.

Ja olihan tämä hauska! Ensimmäinen satu kertoo pahantuulisesta pahismummosta, joka viskelee ikkunastaan pähkinöitä kadulle siinä toivossa, että joku kompastuisi niihin.

Televisiossa sekoilevat vauvat meinaavat saada meidän kuopuksen tikahtumaan nauruunsa joka kerta (tätä on siis kuunneltu jo useampaankin kertaan!), varsinkin se kohta, jossa vauvat päätyvät sekoilunsa seurauksena laulukilpailuun laulamaan: ”Vaipat on täynnä, vaipat on täynnä, vaipat on. Ootko vaipaton? Missä sun vaipat on?…”

Pahismummon (josta lopulta tuleekin ihan hyvismummo) ja sekoilevien vauvojen lisäksi kirjassa kuullaan muun muassa hammaslääkärin penkille väärinkäsityksen seurauksena joutuvasta kakkakikkareesta (joka joutuu toimimaan hammaslääkärinä), räpläämiseen hermonsa menettäneestä kännykästä ja kauhuoravista.

Jos siis teillä mietitään, että mitä lapset voisivat kuunnella just nyt, niin kuunnelkaa vaikka Hulluja satuja! Tämän linkin kautta Nextoryn uudet käyttäjät saavat 30 vuorokauden ilmaisen kokeilujakson tavallisen 14 vuorokauden sijaan.

hulluja satuja

Ps. Nappaa -50% LISÄALEKOODI tästä postauksesta!

Lisää lastenkirjavinkkejä löydät täältä.

Mukavia (tai ihan hulluja) satuhetkiä!