MÖKKIHAAVEITA – MITÄ IHMETTÄ!

Tää kesä on alkanut just niin ihanasti kuin etukäteen arvelinkin. Ihania kesämenoja, hitaita aamuja, vähän liian myöhään valvottuja kesäöitä, kylmiä jäätelöitä ja kuumia kesäpäiviä. Mutta jotain tästä silti puuttuu…

KESÄMÖKKI!

Enpä olisi KOSKAAN osannut kuvitella haaveilevani kesämökistä! Olen kyllä viettänyt monet lapsuudenkesät mökillä isovanhempien kanssa ja niistä onkin kyllä jäänyt ihania kesämuistoja, mutta en ole koskaan haaveillut omasta kesämökistä. En oikeastaan ole aikuisena edes pitänyt mökkeilystä.

Rakastan matkustella! On ihana tutustua uusiin kaupunkeihin, vuokrata ulkomailla auto, huristella pitkin poikin ja eksyä toinen toistaan ihanampiin paikkoihin. Mun mielestä on ollut paljon ihanampaa pakata matkalaukut kuin viettää kesäviikonloput toisensa jälkeen samassa kesämökissä. Kököttää nyt paikoillaan, kun voi huidella missä vain!

Nyt vaan ei olla viime aikoina juurikaan matkusteltu. Eikä me kyllä ennen koronaakaan kovin montaa kertaa vuodessa olla ulkomailla käyty. Ehkä mökkeily ja matkustelu ei suljekaan toisiaan pois, vaan kai voi tehdä kumpaakin! Mökkeillä JA matkustella!

Tai ehkä tämä mökkihaave on vain jotain keski-ikäistymistä (whaat?!) tai koronatylsistymisen seurausta. Tai sitten vain joku ohimenevä haave, joka unohtuu kohta uusien haaveiden tullessa tilalle. Silti vaan olen kerta toisensa jälkeen eksynyt selailemaan kesämökki-ilmoituksia.

Olisipa ihanaa pakata koko pesue autoon ja hurauttaa kesämökille. Uida, köllötellä, herkutella ja mökkihöperöityä hetkeksi.

Meillä on (lapsille) uima-allas, mikä on ollut yksi parhaista (tai no, ei sittenkään. Se on ollut PARAS) ostos meidän pihalle koskaan! On paljon helpompaa valvoa usean lapsen vesileikkejä omalla altaalla kuin uimarannalla, jossa on paljon väkeä. Eikä haittaa ollenkaan, vaikka yhdelle tulee pissahätä, toista janottaa tai kolmas haluaa muuten vaan tehdä välillä jotain muuta kuin uida. Silti välillä on kiva viedä lapsia myös järveen uimaan ja ehkä tästä tämä hassu mökkihaave onkin lähtenyt. Olisipa ihana lähteä omalle mökille uimaan! Kuulostaa niin paljon helpommalta ja mukavammalta kuin yleiselle uimarannalle lähteminen.

Onneksi on kuitenki LEIKKIMÖKKI ja se uima-allas (ja niitä uimarantojakin toki lähistöllä), lähes siis mökkitunnelma täällä kotonakin, heh!
Ps. Leikkimökissä vietetty jo kuopuksen toiveesta yksi yö. Luettiin kirjoja, katsottiin kännykästä vähän ohjelmaa ja nukuttiin kylki kyljessä leikkimökin lattialla ilmapatjan päällä, lämpöisen untuvapeiton alla. Ja herättiin (siis minä heräsin) ennen kukonpierua KÄEN kukkumiseen! Enpä edes tiennyt, että täällä meillä päin on käkiä!

Sellaisia haaveita tällä kertaa. Lisätään siis haavelistaan yksi kesämökki!

kanto design

Mukavaa viikkoa!