SUPERHELPPO DIY JOULUKALENTERI

Halloweenit on nyt vietetty (kurpitsat kyllä edelleen irvistelemässä ulko-oven edessä), joten tästä onkin hyvä siirtyä seuraavaksi joulujuttujen pariin. Marraskuu ei ole mun lemppari, mutta RAKASTAN joulua!

En malttaisi odottaa, että saadaan joulukuusi olohuoneeseen, kaikki ihanat kausivalot ulos, ensimmäiset joulutortut paistettua ja glögit juotua. Ja juustot! Juustot kuuluu tähän ällöttävän pimeään vuodenaikaan! Ei tämä marraskuu taida sittenkään ihan hullumpi olla.

Jouluhommat ollaan aloiteltu jo valitsemalla jokaiselle mieleinen joulukalenteri. Mä päädyin pitkän ja vaikean päätöksen jälkeen salmiakkikalenteriin, vaikka sipsikalenteri olisi kyllä kuulostanut aika ihanalle myös. Lapset löysivät kauppojen valikoimista lempparinsa, paitsi esikoinen, joka toivoi ties miten monetta kertaa, että teen itse lapselle joulukalenterin, josta tulee Pokemon-keräilykortteja.

Tällainen Pokomen-korttikalenteri on kyllä munkin mielestä tosi kiva, sillä jokaisesta luukusta löytyy takuuvarmasti mieluinen ylläri, eikä tästä kerry mitään turhaa krääsää. Vaikka lapsi tietääkin, että luukuista tulee Pokemon-kortteja, on tietenkin jännittävää odottaa millaisia Pokemon-kortteja minkäkin päivän luukusta tulee.

diy joulukalenteri

Tämä joulukalenteri on aivan superhelppo tehdä! Tähän tarvitaan vain niitä Pokemon-kortteja (ostin kaksi mini tin boxia, yksikin olisi riittänyt, jos muutamaan luukkuun olisi laittanut kortin sijaan vaikka karkin), kirjekuoria (esim. pienet pussit käy myös) ja numerotarroja (näitäkään ei tietty pakosti tarvitse olla, jos kirjoittaa numerot tussilla kuoriin). Lisäksi mulla oli narua, johon kirjekuoret lopuksi ripustin.

Mulla oli kortteja enemmän kuin joulukalenterissa on luukkuja, joten joistain kuorista löytyy kaksi korttia, joistain yksi. Kuoriin liimasin numerotarrat ja tein reijittimellä reijät kirjekuorien kulmiin. Lopuksi solmin kirjekuoret naruun kiinni, jolloin koko systeemin voi ripustaa johonkin esille. Narukaan ei ole välttämätön, sillä kuoret voi laittaa miten ikinä vain keksiikään esille.

Superhelppoa ja tää joulukalenteri on takuulla mieleinen. Samaa ideaa voi tietty soveltaa mihin tahansa keräilykorttisarjaan. Tällaiset kalenterit on mun mielestä kivoja, joista ei kerry turhaa krääsää, vaan yllärit voi sujauttaa keräilykansioon (tai lelukalenterien lelut jäävät leikkeihin).

joulukalenteri diy
pokemon joulukalenteri

Me ollaan nyt aika valmiita kaikenlaiseen jouluhössötykseen. Tänä viikonloppuna kerätään kurpitsat ja luurangot takaisin kaappeihin ja aletaan pikkuhiljaa laittamaan joulujuttuja esille. IHANAA!

joulukalenteri blogi

Mukavaa JOULUNKUUN odotusta!