HURJAT JA HELPOT HALLOWEEN-HERKUT

Mitä laittaa tarjolle halloweenkemuihin? Meillä on herkuteltu muun muassa salmiakkisella silmämunakakulla, ällöttävillä matokupeilla ja syöjänsä mokaamaan saavilla mokapaloilla. Herkullisen kuuloista, vai mitä?

Nappaa alta ällöttävät, hurjat ja herkulliset vinkit halloweenin herkkupöytään!

Kaikki herkut ovat helppoja (osa superhelppoja ja nopeita) valmistaa ja toki asiaan kuuluvasti melko karmivan näköisiä. Hurjista ulkomuodoistaan ja nimistään huolimatta kaikki nämä ovat oikeasti tosi herkullisia!

halloween donitsi

Hirviödonitsit

Okei. Tämän helpompaa halloweenherkkua ei olekaan!
Tarvitset:

 • Donitseja
 • Karkkihampaita irtokarkkiosastolta
 • Syötäviä sokerisilmiä (näitä löytyy nykyään isompien ruokakauppojen valikoimasta)

Mä olen ostanut tähän kaupan paistopisteeltä suklaadonitseja, mutta mitkä tahansa muutkin donitsit toki käyvät. Donitsin keskelle asetellaan tekarit aka karkkihampaat, yläosaan syötävät silmät ja ta-daa, hirviödonitsi on valmis! Sitten vain donitsit herkkupöytään mulkoilemaan. Uskallatko maistaa?

halloween muumionakit

Muumionakit

Tarvitset:

 • Nakkia
 • Croissanttaikinaa purkissa (voitaikina käy myös)
 • Syötäviä silmiä + elintarvikeliimaa silmien kiinnittämiseen

Leikkaa croissanttaikinasta ohuita suikaleita ja kieputtele nakin ympärille. Paista uunissa, kunnes taikinasuikaleet vaikuttavat kypsille. Anna jäähtyä ja kiinnitä syötävät silmät elintarvikeliimalla (löytyy ruokakauppojen leivontaosastolta). Tarjoile sellaisenaan tai dippikulhoon laitetun ketsupin kanssa (koska ketsuppi jos mikä sopii halloweeniin!).

halloween mokapalat

Syöjänsä mokaamaan saavat Mokapalat

Tämä halloweenherkku syntyi viime vuonna kuopuksen kovasti fanittaman Yökoulu-kirjasarjan myötä. Yhdessä kirjassa yökoululaiset leipovat mokapaloja kartuttaakseen luokkaretkikassaa. Mokapala on kuin mokkapala sillä erotuksella, että mokapala saa syöjänsä mokaamaan! En tiedä oliko näillä meidän mokapaloilla moista vaikutusta, mutta hauskoja (köh.. siis hurjia!) nämä ainakin olivat.

Nämä voi tehdä perinteiselläkin kuorrutuksella, mutta näissä meidän mokapaloissa on musta lakukuorrute.

Mokapalat

 • 4 kananmunaa
 • 2,5 dl sokeria
 • 200 g leivontamargariinia
 • 2 dl maitoa
 • 5 dl vehnäjauhoja
 • 1/2 dl kaakaojauhetta
 • 1 rkl leivinjauhetta
 • 1 rkl vaniljasokeria

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi mikrossa (tai kattilassa) ja lisää voisulaan kylmä maito. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita kananmuna-sokerivaahtoon voisula-maitoseos ja kuivat aineet. Sekoita varovasti ja kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia ja anna jäähtyä.

 • noin 10 Kick lakupötköä tai jotain muuta lakutoffeeta
 • n. 1-1,5 dl kermaa
 • Sokerisilmiä, strösseliä, valkosuklaata

Pilko lakutoffee kattilaan ja kaada kerma sekaan. Lämmitä niin kauan, kunnes lakutoffee on sulanut kerman sekaan. Sekoita, kunnes seos on tasaista ja levitä mokapalojen päälle.

Koristele mokapalat sokerisilmillä ja strösseleillä ja piirrä halutessasi suut sulatetulla valkosuklaalla.

halloween matokupit

Ällöttävät matokupit

Tarvitset:

 • Suklaamoussea
 • Suklaakeksejä
 • Matokarkkeja irtokarkkiosastolta

Meidän matokupeissa on pohjalla kaupan suklaamoussepakkauksesta parissa minuutissa pyöräytetty suklaamousse, mutta viitseliäämmät voivat toki valmistaa suklaamoussen kokonaan aivan itse (tai sitten kiireisemmät kokkaajat voivat oikaista ja laittaa pohjalle esimerkiksi valmista suklaavanukasta). Päälle rouhitaan suklaakeksejä mullaksi ja matokarkit asetellaan mullan sekaan luikertelemaan. Syö jos uskallat!

halloween kakku

Kammottava silmämunakakku jäätelöstä

Tämä kakku oli IHANA! Ja näyttävästä ulkomuodostaan huolimatta helppo valmistaa.

Tarvitset:

 • Oreo-keksejä 1 pkt
 • Voita noin 50 g
 • Salmiakkijäätelöä 2 litraa
 • O’hoj Lakritsikastiketta (muukin ehkä käy, mutta tämä kovettuu kauniisti kakun päälle)
 • Silmämunakarkkeja

Tee näin:

Murskaa keksit monitoimikoneessa tai laita keksit muovipussiin ja kauli ne murusiksi. Sekoita keksimurut huoneenlämpöiseen voihin.

Vuoraa irtopohjavuoka (tämä kakku on tehty 18 cm irtopohjavuokaan) leivinpaperilla ja painele keksimuruvoiseos vuoan pohjalle. Lusikoi pehmennyttä salmiakkijäätelöä noin puolet vuokaan ja töräytä lakukastiketta jäätelön päälle. Lusikoi loput jäätelöstä vuokaan ja painele varovasti tasaiseksi. Peitä vuoka kelmulla ja laita pakkaseen.

Ota kakku pakkasesta juuri ennen tarjoilua ja koristele lakukastikkeella ja kammottavilla silmämunilla. Tarjoile heti.

halloween tarjottavaa

Laiskan kokkaajan hämähäkkikakku

Loppuun vielä yksi naurettavan helppo ja nopea vinkki. Lakupatukoilla hämähäkiksi tuunattu mutakakku!

Tarvitset:

 • Mutakakku
 • Lakupatukoita

Tähän tuskin tarvitsee ohjettakaan, mutta näin se menisi: Ota mutakakku pois pakkauksesta ja asettele tarjoilulautaselle. Tee kakusta hämähäkki laittamalla lakupötköt jaloiksi ja leikkaamalla lakusta sopivat silmät ja hurjat torahampaat. Vie puolessa minuutissa valmistunut luomuksesi tarjolle!

Meillä jo kovasti odotellaan viikonloppua, että saadaan kattaa pöytään ällöttävät halloweenherkut ja laittaa esille kaapissa odotelleet hämähäkinseitit, muovihämähäkit ja muut kammottavat teemaan sopivat rekvisiitat. Sen verran malttamattomia ollaan oltu, että irvistelevät kurpitsalyhdyt ovat säikytelleet ulko-oven edessä jo muutaman päivän ajan, heh!

Lisää juhlavinkkejä löydät täältä.
Karkkipurkin löydät myös Instagramista!

Hurjan hauskaa halloweenia!