SUPERHELPPO NEULEKAULURI ALOITTELIJALLE

Alkuinnostusta, myöhemmin koettuja turhautumisia, onnistumisen hetkiä ja aika monia youtube-videoita myöhemmin sain sen valmiiksi. Ensimmäisen itse tekemäni neuletyön ikinä! Kaulurin! Ja aika ihana kaulurista tulikin.

Kaikki lähti siitä, että keksin haluta oppia tekemään itse sellaisen chunky beanie tyylisen muhkean neulepipon. En oikein tiedä mistä innostus siihen, että neuloisin pipon ITSE lähti, sillä en ole KOSKAAN neulonut oikeastaan mitään. En ainakaan valmiiksi saakka. Päätin tälläkin kertaa ottaa kuitenkin varman päälle ja toivoin muhkean mohairpipon mieheltä joululahjaksi. Sain pipon (ja se on ihana!), mutta en siltikään saanut mielestäni ajatusta, että neuloisin jotain itse.

Yhdellä kauppareissulla kävelin hetken mielijohteesta lankaosastolle ja poimin ostoskärryyn muutaman kerän Novitan ihanaa Hygge wool lankaa. Mitään suloisia sävyjä ei tuolloin kaupassa ollut, joten ostin harmaata lankaa ja samalla 10mm puikkoja.

novita hygge wool helppo

Kotona aloin googlailemaan pipo-ohjeita. Luo silmukoita… Jaa silmukat puikoille… Jatka suljettuna neuleena (whaat?)… Tee ylivetokavennus (siis mikä?)… Äh. Aivan liian monimutkaista!

Päätin keskittyä alkuun ihan vain muistelemaan miten ylipäätään neulotaan. Katsoin youtubesta miten tehdään nurja silmukka ja yritin opetella miten silmukoita luodaan. Huuuh. Miten KUKAAN voi oppia silmukoiden luomista videoista tai kuvista, joissa lanka menee omituisesti sormien lomasta ja puikko heiluu miten sattuu? Ja sitten ta-daa! Monen youtube-videon ja kuvallisen ohjeen jälkeen muistin miten niitä silmukoita luodaan!

En kuitenkaan enää haaveillut pipon tekemisestä (en enää jaksanut katsoa yhtään youtube-videota varsinkaan mistään kaventamisesta tai muusta vaikean kuuloisesta neulomisjutusta), vaan keksin, että voisin neuloa kaulurin! Se olisi varmasti helppoa nyt, kun osaan luoda silmukoita ja neuloa oikeaa ja nurjaa. Muistin nähneeni Myssyfarmilla aika kivan näköisen kaulurin, joka on oikeastaan vain pitkulainen putkilo joustinneuletta. Ehkä voisin tehdä sen tyylisen itse.

novita hygge kauluri

Muutaman kokeilun, neulomisen ja purkamisen jälkeen löysin sopivan silmukkamäärän ja sain kaulurista sopivan kokoisen ja pian ensimmäinen kauluri oli valmis!

Lapset seurasivat koko tätä prosessia innoissaan ja jännittyneinä ja kyselivät mitä puikoilta on tulossa ja etenkin, kenelle se tulee. Kerroin, että tarkoitus on, että siitä tulee kauluri ja jos onnistun, voin kyllä tehdä lapsillekin kaulurit heidän omilla toiveväreillä. Niinpä lähdettiin heti seuraavana päivänä lankaostoksille ja tällä kertaa värivalikoimakin oli aika kiva! Lapset valkkasivat jokainen oman suosikkivärinsä ja pääsin jälleen neulomaan.

Instagramin puolella moni jo kyselikin ohjetta kauluriin, joten lisään ohjeen tännekin, vaikka en TODELLAKAAN ole oikea ihminen antamaan minkäänlaisia neuleohjeita. Tämä ohje on siis sopiva juuri tällaiselle superaloittelijalle.

novita hygge kauluri

Helppo neulekauluri aloittelijalle

Lanka: Novita Hygge wool (1 kerä)
Puikot: 10mm pyöröpuikot (40cm)

Luo 40 silmukkaa pyöröpuikoille.
Neulo 2 oikein, 2 nurin suljettuna neuleena.
Jatka, kunnes kerässä on sen verran jäljellä, että on aika päätellä. Päättele joustavasti (näin myös kaulurin reuna joustaa ja saat pujoitettua kaulurin pään läpi kaulalle).
Viimeistele ompelemalla aloitus- ja lopetuslangat piiloon. Höyrytä halutessasi. Käännä toinen reuna poolokaulusmaisesti ja ompele halutessasi parista kohdasta yhdellä pistolla kiinni.

Ta-daa, valmista tuli! Pue kauluri, ihastele peilistä ja halkeile ylpeydestä. Teit sen ihan itse!

novita hygge ohje aloittelijalle

Nyt kun olen harjoitellut muutaman kaulurin verran ja osa neuletermeistä alkaa olla mullekin tuttuja (suljettu neule, joustava päättely ja muut, joista en vielä muutama päivä sitten tiennyt yhtään mitään), taidan sittenkin kokeilla seuraavaksi sitä pipoa. Ehkä jo nyt ymmärrän ohjeita vähän paremmin ja opettelen taas tarvittaessa youtuben avulla.

Tilasin jo langatkin. Samaista Novitan Hygge woolia aivan superihanassa mustikkamaidon sävyssä! Muhkea Hygge wool on siitäkin kiva, että paksusta langasta ja paksuilla puikoilla saa nopeasti jotain aikaan. Mulla, superaloittelijalla, menee tuollaisen kaulurin neulomiseen noin pari tuntia.

Nyt jään odottelemaan lankatoimitusta, että pääsen vihdoin pipohommiin!

novita hygge wool aloittelijalle

Mukavaa viikkoa!