VIELÄ ON JOULULOMAA JÄLJELLÄ!

Minä: Ääk, tää (lasten) loma loppuu kesken!

Myös minä: Huuh, tää loma loppuu ja alkaa ihanan leppoisa arki, jossa mulla on aamupäivät OMAA aikaa!

blogi

Meidän (siis lasten) joululoma alkoi niin, ettei oikein voitu tehdä työkuvioiden takia mitään lomasuunnitelmia, vaan mentiin vain hetki ja päivä kerrallaan. Silti, tai juuri siksi tästä tulikin yksi kivoimmista lomista koskaan! Ei mitään suurempia suunnitelmia etukäteen, vaan ollaan tehty mitä minäkin päivänä on huvittanut. Ja aika monet asiat meitä onkin huvittaneet, kun tätä lomaa nyt loppupuolella miettii.

Eka oli tietty ne perinteiset jouluhössötykset, sitten se jouluaatto, ja vihdoin ne ihanimmat välipäivät. Jouluaatto on tietenkin lasten mielestä koko joulun tärkein päivä (no onhan sekin ihana!), mutta mä tykkään eniten juuri siitä joulun odotuksesta ja kaikesta siitä tunnelmoinnista ennen joulua ja sitten niistä ihanan rennoista päivistä heti jouluaaton jälkeen. Silloin kaikki jouluvalmistelut (ja joulustressit) on ohi, ja on aikaa kaikelle muulle. On lautapelejä, leffailtoja, juustotarjottimia, (lasten) patjoja olohuoneen lattialla, yömyöhään valvottuja iltoja, hitaita aamuja, konvehtirasioita ja kuumia glögimukeja.

Sen lisäksi, että ollaan joulurentoiltu kotona, ollaan myös ehditty haahuilla vähän siellä ja täällä. On käyty hoplopit ja trampoliiniparkit. Etsitty (ja löydetty) luistimia kirpputorilta ja tehty muutamat alelöydöt ostoskeskuksessa. Ollaan lastattu auto lapsilla, repuilla ja koiralla ja tehty parin yön minireissu mummille. On luisteltu, uitu (ei mun lemppari, koska uimahalleissa on aina KYLMÄÄ vettä) ja pulkkailtu. Ammuttu raketteja uudenvuodeniltana ja kannettu taas ne lasten patjat olohuoneeseen pienille yöretkeilijöille. Ja sitten vielä mun lemppari, UPEA Lumikuningatar-jääbaletti, joka nähtiin ensin esikoisen kanssa Nokia Areenalla ja heti perään samana iltana koko perheen kanssa Areenasta.

Aivan riittävästi (todellakin) yhdelle joululomalle, mutta vielä olisi lasten toiveissa mm. kiipeilypuistoa, seikkailupuistoa, Tubecon gamesia, leffateatteria, kuplateetä, sisäkartingia ja mitähän vielä. Ei siis tietenkään KAIKKIA näitä ole lastenkaan toiveissa toteuttaa, vaan ehkä pari juttua vipojen lomapäivien aikana. Mun toiveissa puolestaan on käyttää viimeinen yhteinen lomapäivä YHTEISEEN siivouspäivään, ettei tämä jää mulle sitten sille ekalle arkipäivälle, jonka todellakin ajattelin ottaa aivan rennosti (hierojakin sattumalta juuri tälle päivälle varattuna), hah!

Mutta sellaista lomakuulumista tänne meille.

Ps. Kuinka kauan kehtaa pitää joulukuusta esillä? En millään malttaisi luopua siitä vielä!

joululoma

Ihanaa uutta vuotta!