HEI HEI JOULU! EI KUN…

Rakastan joulua! En niinkään sitä jouluaattoa ja joulunviettoa (toki pidän niistäkin), vaan sitä joulun tunnelmaa. Mun mielestä koti on kodikkaimmillaan juuri joulun aikaan, kun pimeää pihaa valaisevat tunnelmalliset jouluvalot ja olohuoneesta kajastaa joulukuusen valot. Vaikka rakastankin joulua, on meillä joulukoristeita siihen nähden aika vähän. En vaihda jouluverhoja tai teippaa pahvitonttuja ikkunoihin. Meillä ei ole edes perinteistä kynttelikköä (vaikka sellainen kyllä olisi oikeastaan aika ihana!). Kerran pitelin Disney storessa käsissäni Kaunotar ja hirviö elokuvasta tuttua Lumiere-kynttelikköä, jota en jostain syystä ostanut ja tuo vaivaa mua edelleen, heh!

westie joulukuusi

Olen ajatellut, että haluan mieluummin muutaman rakkaan ja tärkeän joulukoristeen kuin kodin täyteen joulutilpehööriä. Vuosia sitten tilasin Englannista tuon kuvassa näkyvän koristejoulukuusen, jonka luona on westie-koiria. Tämä on yksi rakkaimmista joulukoristeistani ja pääsee joka joulu esille. Koriste oli kallis, eikä Suomi kuulunut maihin joihin koristetta toimitetaan, mutta sain kuin sainkin myyjän toimittamaan tämän Suomeen, eikä hintakaan lopulta tuntunut enää niin kalliilta, kun sain koristeen käsiini. Kuusen saa myös pyörimään, sillä koristeeseen kuuluu myös johto (toki englantilaisella pistokkeella, mutta adapterilla saa seinään), mutta olen useimmiten pitänyt tämän ihan vain tällaisenaan koristeena.

Tärkeintä joulusisustuksessa kuitenkin on joulukuusi! Ostin pari vuotta sitten kauniin lumihuurteisen joulukuusen, josta tuli kaikkien aikojen lemppari. Rakastan hauskoja ja erilaisia joulukuusenkoristeita ja meidän kuusesta löytyykin vähän kaikenlaista Disney-hahmoista hotdogiin ja jäätelötötteröön. Tänä jouluna ostin Tallipihan joulupuodista ihanan Hedwigiä muistuttavan pöllökoristeen ja kaikki lapset saivat valita Stockmannilta mieleisensä joulukuusenkoristeet. Tigeristä löysin suloisen hattarakonekoristeen ja jostain muualta mm. vaaleanpunaisen yksisarvisen.

Varsinaisten joulukoristeiden lisäksi on sitten paperitähtiä ikkunoissa, kynttilöitä ja muita sellaisia, jotka eivät ole niin jouluisia, vaan sopivat sisustukseen joulun jälkeenkin.

joulukoriste rusta

Joulukuusi saa tulla koristeineen olohuoneeseen jo marraskuussa ja siitä luovutaan sitten joskus, kun maltetaan. Sunnuntaina, kun loppiaisestakin oli mennyt jo pari päivää, päätin vihdoin haikein mielin luopua joulukuusesta. Koti on mun mielestä kodikkaimmillaan juuri jouluna ja tuntuu kuin koko tuo kodikkuus katoaisi joulukuusen mukana. Sniif.

No, asennoiduin ja vähän totuinkin jo siihen, että joulu on ohi, kunnes menin käymään Rustassa… Kaikki joulukoristeet olivat alessa (kuten varmaan kaikkialla näin joulun jälkeen) ja löysin aivan ihania juttuja aivan pilkkahintaan! Ihastuin suloiseen ulos tarkoitettuun koristevalokantoon, jossa asustelee orava. Ja vähän vastaavaan koristevalotaloon, jonka ovella seisoskelee tonttu. Meillä ei ole ennen ollutkaan tällaisia ulos tulevia joulukoristeita ja uskon, että näistä tulee kyllä yhdet lemppareista, jotka ilahduttavat vielä vuosienkin päästä!

Myös ihania sisäkäyttöön tarkoitettuja joulukyliä oli vain muutamalla eurolla, enkä malttanut olla ostamatta yhtä joulukyläasetelmaa, jossa lapset luistelevat jäällä. Tämä sopii varmasti ihanasti sen westieaiheisen kuusen viereen sitten ensi jouluna.

Ensin ajattelin, että nämä aleostokset saavat nyt mennä varastoon odottelemaan ensi joulua, mutta en malttanutkaan olla ottamatta oravaa kantoineen heti käyttöön. Se on ihana! Sain näin ripauksen joulutunnelmaa takaisin, eikä koriste ole kuitenkaan yhtään (liian) jouluinen näin tammikuussakin käytettäväksi. Olkoon tämä koriste meidän virallinen talvikoriste!

jouluvalot rusta

No onhan se nyt IHANA!

Ai niin! Tämä koriste maksoi vain 10 euroa (normaalisti 40 euroa), joten aika hyvä alelöytö mielestäni kyllä ja on kyllä tuonut iloa jo jokaisen kulutetun euron edestä!