LAAJENNUSTA, KODINVAIHTOA JA MUUTA SEKOILUA

Me päätettiin rakennuttaa laajennus meidän kotiin, että saataisiin tarvittavat lisäneliöt meidän arkea sujuvoittamaan. Mutta ihan näin suoraviivaisesti ei tähän lopputulokseen päädytty!

Uutta kotia etsimässä

Eka etsittiin meille isompaa kotia. Ollaan katseltu niitä lähes koko Pirkanmaalta, vaikka samaan aikaan ollaan koko ajan tiedetty, ettei olla vaihtamassa kaupunkia, eikä edes asuinaluetta! Todellinen alue, jolta ollaan isompaa kotia katseltu on siis ollut tosi pieni, mutta täältäkin on kyllä tullut jonkin verran taloja myyntiin. Mutta ei tarpeeksi isoja! Meillä on nyt viisi huonetta (neljä makuuhuonetta ja olohuone) ja tarvittaisiin ainakin seitsemän (viisi makuuhuonetta ja kaksi oleskelutilaa)!

Sitten saatiin idea laajennuksesta. Jos ei kerran sopivaa kotia löydy, niin laajennetaan tätä nykyistä! Meillä on rakennusoikeutta jäljellä ja taloa laajentamalla voitaisiin ehkä saada ne meidän toivomat lisäneliöt ja -toiminnot tähän kotiin. Tavattiin arkkitehti ja piirrettiin meidän kotiin laajennusosa meidän toiveiden mukaisesti. Ja siitä tuli ihana!

Asuntonäyttöjä ja vaihtokauppoja

Jatkettiin kuitenkin niiden myyntiin tulleiden talojen katselua, kunnes päätettiin, että toteutetaan se laajennus. Koska päätettiin, että jäädään tähän kotiin asumaan, alettiin suunnittelemaan myös pihajuttuja. Tilattiin lapsille uusi isompi uima-allas ja päätettiin, että mies puuverhoilisi altaan ja rakentaisi sen ympärille sellaisen terassin, josta oltiin pitkään haaveiltu. Ja samana päivänä, kun meidän pihaan tiputettiin muutamalla tuhannella eurolla puutavaraa terassin rakentamista varten, tuli Etuovelle juuri sellainen talo myyntiin, jossa oli meille sopivan verran huoneita ja sijaintikin olisi aivan loistava! Niinpä lähdettiin asuntonäyttöön ja kuultiin, että siinä talossa asuva perhe etsi itselleen pienempää kotia. Keksittiin, että voitaisiin vaihtaa koteja (välirahalla tietty) keskenämme. Sitten saatiinkin välittäjän meidän kotiin käymään ja kohta pidettiinkin jo (yksityistä) asuntonäyttöä meidän kodissa.

Sitten vietettiin lähes uneton yö ja mietittiin KAIKKIA näitä kotijuttuja. Sitä toista taloa, laajennusta, niitä terassilautoja, meidän kodissa pidettyä asuntonäyttöä ja kaikkea. Mitä sekoilua!

Kun muutaman päivän päästä kuultiin, että toinen perhe päätyi muuhun ratkaisuun, eikä vaihtokauppoja tulisi, oltiin me helpottuneita! Se talo oli kyllä aika kiva ja ihanalla sijainnillakin aivan tästä läheltä, mutta ei kuitenkaan pohjaratkaisultaan ihan sitä mitä me haettiin. Tämä vahvisti sitä, että laajentamalla meidän kotia me saataisiin räätälöityä meille juuri sellainen koti, joka vastaa kaikkia meidän tarpeita ilman suurempia kompromisseja.

Suunnitelma laajennuksesta oli arkkitehdin piirtämänä jo valmiinakin. PAITSI. Sain omasta mielestäni aivan loistavan idean! Keksin, että pienillä muutoksilla saataisiin laajennusosasta vieläkin ihanampi, aivan täydellinen! Arkkitehti piirsi pohjaan toivotut muutokset (kerron näistä sitten joskus myöhemmin lisää), sitten tuli vähän mutkia matkaan, turhautumista ja muuta sellaista, kunnes vihdoin päästiin tähän pisteeseen jossa nyt ollaan. Huh.

Nyt kun päästään lopulta vauhtiin, niin raksajuttuja tulossa tänne blogiin ja Instagramiin, pysyhän kuulolla!

sisustusblogi

Kivaa viikkoa!