KOTIUNELMISTA TOTTA – KOHTI RAKENNUSLUPAA!

Me muutettiin tähän kotiin kolmihenkisenä perheenä. Nyt meitä asuu tässä kahdeksan! Toimitaan päivystävänä sijaisperheenä, joten varmasti tulee niitäkin hetkiä, kun meitä asuu täällä ”vain” kuusi, mutta on myös mahdollista, että jatkossakin täällä asuu meidän vanhempien lisäksi viisi tai kuusi lasta. Ei siis ihme, ettei tämän kodin tilat toimi meidän perheen käytössä enää samalla tavalla kuin silloin kymmenisen vuotta sitten, kun tähän pikkuisena perheenä muutettiin.

Ei olla muuttamassa mihinkään (vaikka se oli kyllä meidän ensisijainen vaihtoehto ja aika kauan sopivaa taloa etsittiinkin), eikä lähdetä raken(nut)tamaan ihan uutta kotia, vaan remontoidaan tätä nykyistä. Rakennutetaan tähän siis laajennus!

Laajennusosaan on tulossa meille vanhemmille makuuhuone, kuopukselle pikkuinen 8,9 neliön huone (tai jos kaikki ei nyt menekään putkeen, niin silloin kuopus saa vain 6 neliön kopperon, mutta toivotaan, ettei niin käy, hah!) ja kovasti kaivattu arkieteinen. Ei siis olla rakennuttamassa mitään överiä lisäsiipeä, vaan kompaktisti ne tilat, joita tarvitaan toimivampaan arkeen.

Näillä muutoksilla saadaan myös tänne ”vanhaan” osaan paljon toivottua toiminnallisuutta. Tällä hetkellä me mm. käytetään kodinhoitohuonetta arkieteisenä ja voitte varmasti kuvitella miltä se tila näyttää kahdeksan hengen taloudessa, kun kodaria ei alunperin ole suunniteltu ulkovaatteiden ja kenkien säilytykseen. Jep. Melkoinen kaaos takki- ja kenkäröykkiöineen, vaikka ollaankin parhaamme mukaan hankittu tilaan kenkätelineitä, naulakoita, hyllyköitä ja asustekoreja. Ja vaikka kodari imuroidaankin joka päivä, on lattia AINA vähän hiekkainen. En malta odottaa, että saadaan siirrettyä kulku (ja ne ulkovaatteet) arkieteiseen, jolloin kodinhoitohuone jää siihen suunniteltuun tarkoitukseen (ja suihkusta voi tulla siihen kuivattelemaan ilman, että märät varpaat ovat heti hiekassa, hah).

Täältä ”vanhalta” puolelta meidän vanhempien makuuhuone voidaan palauttaa siihen tarkoitukseen, jossa se on alunperin ollutkin, oleskelutilaksi. Meidän makuuhuone on olohuoneen vieressä pariovien takana ja jatkossa se saa toimia toisena oleskelutilana, jossa varsinkin isommat lapset voivat viettää aikaa, pelata, katsella elokuvia jne. Sama tila toimii myös vierashuoneena, jollaista meillä ei ole vuosiin ollut!

Meidän pojilla on tällä hetkellä yhteinen huone (meillä on nyt kolme lastenhuonetta, jossa jokaisessa kaksi lasta) ja remontin jälkeen kumpikin saa oman huoneen. Mun mielestä lapsilla voi aivan hyvin olla jaettu huone, eikä jokaisella tarvitse olla huonetta vain omassa käytössään, mutta ainakin tällä hetkellä poikien ikäero tuntuu haastavalta, kun lapset jakavat huoneen. Esiteini esim. haluaa jo valvoa aika myöhään, kun taas yhdeksänvuotiaan täytyisi päästä nukkumaan jo aikaisemmin jne.

Ollaan tarkkaan mietitty (ja toki jo ihan arjessa huomattu) mitä asioita me meidän kotiin kaivataan ja oikeastaan nämä kaikki saadaan laajennuksen myötä toteutettua. Tärkeimpinä toiveina kun on ollut toinen oleskelutila, arkieteinen ja yksi lastenhuone lisää.

sisustusblogi

Enpä malttaisi odottaa, että saadaan tämä remppa valmiiksi!

Nyt siis rakennuslupaa hakemaan, siitä se sitten lähtee!