PIENI SOHVAPÖYDÄN TUUNAUS

Meillä on ollut jo useamman vuoden ajan olohuoneessa sohvapöytänä marmorikantinen pöytä, jossa on musta metallinen runko. Olin aika kauan etsinytkin juuri sellaista pöytää ja pöytä on ollutkin oikein toimiva meidän olkkarissa. Se on sopivan iso esim. lautapelien pelaamiseen, siinä voi pitää tarjotinta, jossa on vaikka maljakko ja kynttilöitä ja silti tilaa jää vielä sipsikipolle ja muille herkuille leffailtoina. Pöytä on tukeva, eikä keikahda lasten vauhdikkaimmistakaan leikeistä. Olen kuitenkin kaivannut olohuoneeseen jotain pientä vaihtelua ilman, että esim. huonekaluja vaihdettaisiin uusiin. Ja ta-daa, sitten keksin! Jos pöydän marmorikansi laitettaisiin jemmaan (siltä varalta, että halutaan joskus myöhemmin laittaa se pöytään takaisin) ja pöytään ostettaisiin puukansi, jonka maalaisin, saataisiin olohuoneeseen sekä vaihtelua, että väriä! Joten ei muuta kuin rauta- ja maalikaupoille mars!

En TIETENKÄÄN muistanut ottaa ”ennen” -kuvaa, mutta onneksi täältä blogiarkistoista löytyi kuva, jossa pöytä näkyy. Tällainen pöytä alunperin oli…

olohuone taulukollaasi

Ja tällainen siitä sitten tuli…

diy sohvapöytä

Pöydästä tuli juuri sellainen kuin toivoinkin! Värit eivät toistu näissä kuvissa nyt kyllä yhtään luonnollisina (johtuu ehkä pakkaspäivän sinertävästä valosta), mutta ihanalta näyttää näissäkin kuvissa.

Olin ajatellut ostavani pöytään mäntyisen pöytälevyn, mutta päädyttiin lopulta mdf-levyyn, jonka maalasin kalustemaalilla. Sävynä Teknoksen Geneva Fountain, joka on tosi kaunis vedenvihreä, ei näin turkoosi kuin kuvissa näyttää. Aika kiva, nopea ja edullinen piristys meidän olohuoneeseen! Levy maksoi noin 30 euroa, maali 10 euroa ja tela muutaman euron.
Pelkällä sohvapöydän kannen tuunauksella saatiin kyllä hurjan iso ja näyttävä muutos meidän olohuoneeseen! Ja jos joskus kyllästyttää, niin saman kannenhan voi maalata millä tahansa muulla sävyllä. Toiset vaihtelevat koristetyynynpäällisiä, toiset sohvapöydänkansia, hah!

Ps. Kurkkaa seuraavasta postauksesta miten IHANA, superpehmeä ja edullinen matto tuon pöydän alle löydettiin!

diy pöytä

Kivaa viikkoa!