IHANIMMAT VALAISIMET ETEISEEN (DIY)

Meidän kodin laajennus etenee hiljalleen ja ensimmäiset valaisimet ollaan saatu laittaa jo paikoilleen!

En edes viitsi veikata koska ”muutetaan” (luultiin muuttavamme jo keväällä), mutta ehkä tässä kesän aikana vielä. Jos meillä olisi loputon budjetti, niin asuttaisiin siellä jo, mutta kun ei ole, niin ollaan tehty pintoja itse (eli mies on tehnyt). Ja jos ei oltaisi lähdetty heti kesäkuun alussa road tripille, vaan oltaisiin käytetty reissurahat ja aika rakentamiseen, niin silloinkin varmaan jo asuttaisiin uudella puolella, mutta ollaan kyllä enemmän kuin tyytyväisiä, että valittiin lähteä kolmeksi viikoksi Eurooppaan! Saatiin toteuttaa haaveita ja saatiin ikimuistoisia kokemuksia. Ja saatiin viettää rauhassa perheenä aikaa ilman kodin töitä tai raksahommia. Oli ihanaa! Raksa saa valmistua omalla painollaan (kunhan valmistuu kuitenkin aika nopeasti, hah!).

Heti reissun jälkeen päästiin asentamaan ensimmäisiä valaisimia laajennuksen puolelle, enkä kestä miten ihanan näköiseksi meidän eteinen heti muuttui! Meidän uusi eteinen on melko iso ja korkea ja pohdittiinkin pitkään millaiset valaisimet sinne haluttaisiin. Ei löydetty mitään mieluisia valmiina, mutta sitten sain (mielestäni) aivan loistavan idean! Ikean Sinnerlig-valaisimet olisi kooltaan ja tyyliltään sellaiset, joista tykättäisiin, mutta ne sopisivat meidän kotiin paremmin söpömmän värisinä. Näin jo mielessäni kolme suloisen väriseksi maalattua Sinnerlig-valaisinta meidän eteisen katossa roikkumassa ja onneksi idea kävi miehellekin. Niinpä aloin metsästämään valaisimia käytettyinä ja tilasin spraymaaleja, joilla valaisimet maalattaisiin.

sinnerlig ikea
sinnerlig diy ikea

Ja tällaiset niistä sitten tuli. Aivan täydelliset meidän kotiin ja meidän uuteen eteiseen! Kuin kolme ihanaa karkkia!

ikea sinnerlig dit

Ei käsitelty valaisimia kuinkaan ennen maalausta, pyyhittiin vain pölyt pois ja sen jälkeen mies suihkutteli spraymaalit valaisimiin. Tilasin ensin vain yhdet purkit, mutta niillä ei saatu vielä aivan mieleistä lopputulosta, joten tilasin vielä toisetkin purkit ja mies maalasi lamput vielä toiseen kertaan, myös sisäpuolelta. Ja sitten niistä tuli juuri niin ihanat kuin olin kuvitellutkin! Aseteltiin valaisimet hieman eri korkeuksille ja luonnossa näyttää tosi kivalle, vaikka kuvassa korkeuseroja ei niin selvästi huomaakaan.

doy sinnerlig valaisin
sinnerlig valaisin diy

Eteinen alkaakin olla listoja vaille valmis! Eteisestä on kulku arkieteiseen (ah mikä luksus koko arkieteinen!), meidän vanhempien uuteen makuuhuoneeseen, kuopuksen huoneeseen ja eteisestä on myös kaksi kulkuaukkoa ”vanhalle” puolelle. Ai niin, ja eteisestä on kulku myös arkieteisen yläpuolelle tulevalle parvelle, eli tähän on tulossa myös jonkinlaiset tikkaat tai portaat. Mutta palataan tähän eteiseen taas myöhemmin, kun saadaan taas raksahommia eteenpäin!

Ja sitten, kun tää laajennus on kokonaan valmis, voidaankin siirtyä remppaamaan vanhaa puolta, jonne vaihdetaan mm. lattia ja muuta sellaista. Että kyllä tässä hommaa vielä riittää, huuuh. Ihanaa kuitenkin saada tilaa, kaivattuja toimintoja ja remontoida kotia oman näköiseksi!

Ps. Karkkipurkin löydät myös Instagramista!

Kivaa päivää!