
Jostain syystä olisi tehnyt mieli kirjoittaa tuohon otsikkoon Tortilla ilta. Mutta ihan päivällä näitä eilen meillä syötiin, ja ruokajuomanakin oli Solin tilalla maitoa ja vettä.
Pitkästä aikaa siis tortilloja, tacomaustetulla jauhelihalla, salsalla, Guacamolella, ranskankermalla, juustoraasteella… Ja vihannespuolelta oli tomaattia, friseesalaattia, maissia ja jalapenoja. Hmm. siinä taisi tulla kaikki. Aika perussetti mitä meillä yleensä näihin laitetaan.

Tortillalätyt tein samalla ohjeella kuin aikaisemminkin, eli niihin tuli:
2dl durumvehnäjauhoja
3dl maissijauhoja
0,5dl öljyä
2dl vettä
Kaikki sekoitetaan keskenään, ja taikinasta pyöritetään 10 palloa. Pallot kääritään kelmuun, etteivät kuivetu. Yksi kerrallaan kaulitaan lätyiksi ja paistetaan kuumalla kuivalla pannulla molemmin puolin niin, että niihin ilmestyy ruskeita pilkkuja.
Kuulostaa helpolta, ja sitä se onkin. Paitsi! Näitä on tosi vaikea kaulia ilman, että A) tarttuvat alustaan kiinni, ja B) etteivät hajoa.
Jauhoa saa laittaa alle ja päälle tosi reippaasti, ja siltikin meinaa palaa hermot…
Joten onko jollain hyviä niksejä, tai kenties parempaa ohjetta?
Tai tietääkö joku mistä saa ostaa semmoisia ”tortillaprässejä” (vai onko sillä vempeleellä jokin muu nimi?), jolla lätyt vaan painetaan muotoon, ja kaulimiselta vältytään?
Hyviä näistä jokatapauksessa tulee, vaikka vähän hermoja kysyvätkin…
(Aluperäinen ohje täältä)

Guacamolen tein tällä kertaa kuvassa näkyvällä ohjeella (alkuperäinen täältä)
Avokadon hedelmäliha hienonnetaan haarukalla, ja sekaan lisätään hienonnettu punasipuli, chili ja korianteri. Mukaan vielä ranskankerma, sekä suola ja pippuri, sekoitataan ja valmista tuli!