Päikkärisirkusta ja kotipihalla möyrimistä

Niin ihanasti kun aurinko onkin viime aikoina paistanut, niin samaista valoilmiötä syytän meidän nykyisestä päiväunisirkuksesta.

Ennen hyvin päikkäreille nukahtava lapsi on kevään tultua taistellut viimeiseen asti nukahtamista vastaan.

Meillä nukutetaan aina rattaisiin, kätevästi menee samalla koirien lenkitys, ja ulkona uni maistuu paremmin kuin omassa pedissä sisällä.

Ennen uni saattoi tulla jo kotitien päässä, sittemmin vasta lenkin loppupuolella. Viime aikoina ei ole edes meidän normaali kolmen vartin lenkki riittänyt nukuttamaan taaperoa, vaan perään ollaan jouduttu heittämään extralenkkiä.

Tänään kuitenkin kahden tunnin kärrättelyn jälkeen oli luovutettava. Jos ei nukuta, niin sitten ei nukuta.

Loppupäivä meillä onkin kulunut väsähtäneissä merkeissä, välillä silmiä hieroen ja haukotellen.

Onneksi on hieno ilma ja oma piha, leikit sisätiloissa yliväsyneen lapsen kanssa… Ehkä ei toivottavin vaihtoehto.

Ulkoilun lomassa ollaan vain pistäydytty sisälle syömään, ja taas pihalle touhuamaan. Välillä huilattu pillimehun merkeissä, ja taas jatkettu möyryämistä.

Poikettiin postissakin hakemassa Bella Bambinasta tilaamani Racoonin välikausihaalari.

Kaipasin toista välikausiasua kotinurkilla peuhaamiseen, ja kun törmäsin tähän haalariin -40% alessa, niin eipä tarvinnut paljoa miettiä.

Otin tämän koossa 92cm, ja aikas sopivan kokoinen onkin, sen verran reilu kuitenkin että menee vielä syksylläkin.

Meillä oli Racoonin välikausihaalari viime syksynäkin, silloin koossa 80cm, ja sitä haalaria ollaan käytetty tänäkin keväänä päikkärihaalarina. Muuten sekin on sopiva, mutta lahkeet sen verran lyhyet, ettei siitä enää muuhun kuin nukkumiskäyttöön ole.

Mallina ruo Racoonin haalari on aika väljä ja leveä, ainakin verrattuna Molo kidsin haalariin joka meillä talvena oli käytössä. Ehkäpä se Molo Kids mallinsa puolesta passaa meidän pojalle vähän paremmin, mutta oikein hyvin ajaa tämäkin asiansa siinä tarkoituksessa mihin se hommattiin.

Tähän väliin pidettiin puolikkaan pikkukakkosen mittainen tauko, niin äitikin sai hetken touhuta omia juttujaan. Nyt koirille ruokaa laittamaan, niin päästään vielä kerran tänään ulkoilemaan koirien lenkityksen merkeissä.

Luulempa (ja toivon…), että illalla meillä on yksi aikas väsynyt pikkupoika, skipattuaan päikkärit, ja vietettyään lähes koko päivän ulkoilmassa touhuten :)