Seilaten

Niinkuin Facebookissa seuraavat tietävätkin, vietettiin viikonloppu laivareissulla.

Vaikka kamera kulkikin mukana läpi reissun, niin sielä laukun pohjalla se myös pysyi suurimman osan ajasta. Jokunen otos muistikortilta kuitenkin löytyi.

Oon muuten varsinainen mestaripakkaaja. Tälle parin päivän reissulle mukana oli neljät kengät (miten muka voi etukäteen tietää mitä haluaa pukea kahden päivän päästä..?), mutta ei lainkaan hammastahnaa… Onneksi hätä ei ollut tuon näköinen, sillä laivaltahan toki saa ostettua hammastahnaa, kuten myös unohtunutta hiuslakkaa, ja jokaista paria kenkiäkin tuli käytettyä!

Ja jokainen kenkäpari kulkeentui myös kotiin asti. Viime kesän Tukholman reissun jälkeen sain soitella hotelliin yksien kenkieni perään, jotka unohdin vaatekaappiin… Onneksi niiden postitus perästä onnistui ;)

Tämä oli muuten Veikon eka laivamatka. Aikaa kulutettiin leikkipaikalla, jossa pallomeri oli odotetustikin suuri hitti. 

Tax Freessä pyörähdettiin muutamaan otteeseen tekemässä pienet ostokset melko pikaisesti taaperon hoputtaessa tahtia.

Ja aikaa saatiin kulumaan myös buffetissa. Mennen tullen, ja olokin on sen mukainen. Alku- ja jälkiruokia tuli taas maisteltua enemmän kuin tarpeeksi.

Tästä voikin taas jatkaa vähän keveämmällä linjalla. Ja näinhän on tietenkin helppo sanoa suu täynnä laivalta tuotuja karkkeja…

Laivan buffet valkoitui ruokapaikaksi myös sen takia, että mikä onkaan parempi paikka mennä pienen lapsen kanssa syömään, kuin buffet jossa voi itse kasata lapselle mieluisen annoksen. Taaperon mieltymyksiä ruuan suhteen kun on välillä vaikea arvailla. 

Veikko on melko hyvä syömään, ja usein maistaakin kaikkea, mutta perinteiset lasten menuiden annokset, eli nakit ranskalaisilla, eivät ole pojan mieleen. 

Tällä kertaa pojalle maistui buffetin lasten pöydästä lihapullat, muuten lautaselta nopeiten hävisivät lämminsavustettu lohi, saaristolaisleipä jonka päällä oli rapumoussea, paprikatäytteiset oliivit, sekä kaviaari (jota ei pojan lautasella alunperin ollut, mutta pakkohan sitäkin oli hakea, niin nopeaan tahtiin sitä äitin lauteselta haarukoitiin)…  

Jälkkäripöydästä hitiksi nousi jäätelön ohella Macarons leivokset. Maistui muuten äitillekin, vaikkeivat ihan Ladureen veroisia olleetkaan ;)

Melko suolaisia ja makeita siis pojan herkut olivat, mutta kotona kun ruokavalio on ihan toista, niin ei liene niin vaarallista.

 Muutaman tunnin aikana Tukholmassa ehdittiin mm pyörähtää Gallerian ostoskeskuksessa, jonne issee halusi Hollister liikkeeseen ostoksille. Veikon kanssa käytiin sillä välin tekemässä pojan Tukholman ostokset BR lelukaupassa. Veikko aloitti keräämään itselleen maatilaa Schleich (mikä kamala sana! Oli pakko googlettaa miten se kirjoitetaan…) sarjasta. Ja kotiinviemisiksi lähti mukaan lehmä, possu, heppa ja lammas, eli kelpo perussetti mistä on hyvä jatkaa.

Käytiin myös kahvittelemassa Djurgårdenin liepeillä taaperon vaarin kanssa, kenen näkeminen olikin koko reissun pääpointti. Vaarin kuvaa oltiinkin kovasti katseltu reissua edeltävinä päivinä ;)

Sattui muuten aivan ihanan aurinkoinen ja lämmin päivä! Aivan hyvin olisi tarjennut jo balleriinoilla, mutta mentiin nyt varman päälle tennareissa – kun kerran oli varaa valita ;D

Tuli muuten noista meidän samiskengistä mieleen, että jos joku muu on pikkuisia Converseja vailla, niin Stockmannilla* on vielä tämän kuun loppuun kanta-asiakkaille lasten Consseja -20%. Samaista tarjousta käytin itsekin, kun tilaisin Veikolle uudet tennarit, jotka alla olevassa kuvassakin näkyvät.

 Sunnuntaina aamiasbuffetin jälkeen pakattiin tavarat kasaan, ja otettiin suunnaksi viikonlopun päätteeksi vielä lapsimessut. Jos laivalla oli viikonloppuna hälinää, niin se ei ollut kyllä mitään lapsimessuihin verrattuna! :D

Ps. Aina välillä tulee kyselyitä tuosta pillimehupurkin pidikkeestä, kyseessä on Mehujehu, ja siitä löytyy myös oma postaus täältä :)

 *Mainoslinkki