Taiteilija sateiselta päivältä

Meillä oli tälle(kin) päivälle yksi retki tiedossa, mutta nyt näyttäisikin tulevan sadepäivä… Sade ei oikein sovi siihen meidän suunniteltuun retkeen, joten seuraillaan päästäänkö lähtemään vai keksitäänkö sittenkin muuta tekemistä tälle päivälle.

Yhtenä sadepäivänä jokunen aika sitten kavoin pitkästä aikaa sormivärit esiin, pääsi taapero vähän maalaushommiin :)

Nämä maalauspuuhat kannattaa kyllä ajoittaa niin, että taiteilun ääreltä pääsee seuraavaksi suoraan pulahtamaan kylpyyn ;)

Niin laajalti ei varmaan paperia saa aseteltuakaan, etteikö sitä väriä löytyisi paperin ulkopuoleltakin. Mutta onneksi sormiväri lähtee helposti rätillä pyyhkäisemällä pöydältä siitä kohtaa mihin paperi ei ulottunut. Ja tuolilta. Ja lattialta. Ja koiran selästä.

Sormivärejä ei muuten saa laittaa suuhun! Tälläkin kerralla meinasi lipsahtaa sormi huulille…

Pienempänä, kun kaikki laitettiin suuhun, me maalattiin hedelmäsoseilla! Niitä on muuten tosi kivasti montaa eri väriä :D Mustikkaa, hedelmää, puolukkaista jne…

Niistä vaan lusikalla pienet keot paperille (tai niinkuin meillä tehtiin, muoviselle tabletille) ja silikoninen pullasuti maalipensseliksi kouraan. Eikä yhtään haittaa vaikka ”maalia” kuinka maisteltaisiin :)

Onko teillä kivoja vinkkejä sadepäivien varalle?