Ensimmäinen

-Sponsoroitu, yhteistyössä Libero- En ole ikinä ollut mikään hamsteri luonteeltani. Surutta olen kierrättänyt tavaroita eteenpäin, ja lapsuuden aikaiset ystäväkirjat, kirjeet ja muut muistot on vuosia sitten heitetty roskikseen. Joskus tavaroista on tullut luovuttua ehkä liiankin herkästi, ja jälkikäteen on sitten harmiteltu näiden asioiden perään.

Mutta mitä tälle piirteelle tapahtui lapsen synnyttyä!

Pari kuukautta sitten muuttoa tehdessä tuli jälleen kerran karsittua tavaroita pois aika rankallakin kädellä, muutto onkin varsin pätevä syy tehdä kunnon inventaario kaappien kätköihin ja karsia kaikki turha pois. Vanhan kodin kylpyhuoneen kaapista löytyi avattu paketti pikkuisia Liberoita. Niin pienen pieniä vaippoja, ettei niitä ole raskinut hävittää niiden aikanaan jäätyä pieniksi. Siis vaippoja! :D

Siinä missä ehkä käyttökelpoistakin tavaraa lensi mappi ööhön, tämä avattu vaippapaketti pakattiin huolella muuttokuormaan…

Miten paljon tuota säilytettävää tavaraa kertyykään pienelle ihmiselle. Eihän sitä voi luopua ensimmäisestä bodysta, tai kastejuhlassa käytetyistä ensimmäisistä juhlakengistä. Entäs ensimmäinen helistin, ensimmäiset isomummon neulomat villavaatteet, ensimmäinen unilelu… Unilelu on muuten edelleen käytössä, mutta nuo muut löytyvät nyt muistojen laatikosta. Ja se laatikko on iso! 

Niin paljon rakkaita tavaroita, rakkaita muistoja. Minun ensimmäiseltä lapseltani, joka teki minusta ensimmäistä kertaa äidin.

Muistojen laatikkoa täydennetään varmasti vielä monta kertaa, tällä kertaa lisään sinne muutaman pikkuisen vaipan, ja maltan luopua jo lopusta paketista. Ehkä.

Pienen pieniä koon yksi Libero-vaippoja ostettiin aikanaan vauvaa odottamaan, ihan vaan varuulta, vaikka eihän ne varmaan edes mahtuisi. Mutta jos vauva olisikin tosi pieni! Ja olihan se, pikkuriikkisille vaipoille tuli käyttöä, ja niitä ostettiin lisää paketti jos toinenkin. Pian koko vaihtui isompaan, taas isompaan, jossain vaiheessa housuvaipat alkoivat vaikuttaa teippivaippoja käytännöllisemmiltä, ja kokoa taas vaihdettiin suurempaan.
Tällä hetkellä kaapista löytyy vitoskoon Liberoita. Pottaharjoittelusta meillä ei oteta paineita, vaikka potalla lapsi on käynytkin jo vuoden ikäisestä lähtien. Isompi hätä on lähes pottaharjoittelun alusta saakka tullut pottaan, samaan osoitteeseen päätyy usein pienempikin hätä, mutta monesti se lirahtaa vielä vaippaankin. Mikään kiire ei kuitenkaan ole vaipoista päästä, sillä sekin tapahtuu varmasti aikanaan.

Alla olevalla videolla kerrotaan, miten monta kertaa suunnilleen vaihdat vaipan lapsellesi, ja miten näistä vaipanvaihtohetkistä voit tehdä pisteitä keräämällä myös hauskoja satutuokioita.

!function(a,b,c){var d=a.getElementsByTagName(b)[0];a.getElementById(c)||(a=a.createElement(b),a.id=c,a.src=(”https:”==document.location.protocol?”http://player-services.goviral-content.com”.replace(/^http:/,”https:”):”http://player-services.goviral-content.com”)+”/embed-code/index/find?placementVersionId=5876989413823888061525918″,d.parentNode.insertBefore(a,d))}(document,”script”,”gv_script_5876989413823888061525918″);

Liberon sivuilta löydät myös sovelluksen mobiililaitteeseen, jolla voit seurata lapsesi kehitystä sikiövaiheesta aina nelivuotiaaksi asti, sekä arkistoida tärkeimmät hetket aikajanalle.


Onko teillä säilötty talteen niitä ensimmäisiä asioita?