Minun matkakarttani

Sain tosi kivan haasteen Hannalta, PowderRoom -blogista, kiitos! :) Tämä oli niin hauska, että halusin toteuttaa tämän samantien :)

Haasteen idea on yksinkertainen:


1. Näytä matkakartan (Travbuddy tai vastaava) avulla missä maissa olet käynyt ja paljonko se on prosentteina.


2. Kerro, mielellään perusteluineen, mikä tai mitkä vierailemistasi maista ovat olleet suosikkejasi.


3. Paljasta vielä se maa (tai kaupunki), johon et ole vielä päässyt matkustamaan, mutta johon pääsystä haaveilet.


4. Kiitä sitä boggaajaa, jolta olet haasteen saanut ja vinkkaa myös Casa Volmariin omasta matkakartasta, jotta voin käydä siihen tutustumassa. http://casavolmari.blogspot.fi/


5. Haasta mukaan 3-5 bloggaajaa.


Mä rrrrakastan matkustelua! Jos saisin valita, olisi ehkäpä neljä matkaa vuodessa sopiva määrä, miksei enemmänkin. Ainoa rajoittava tekijä on pankkitilin saldo, sekä tietenkin myös työ josta on haasteellista jäädä muutamasta päivästä viikkoon pidempään kestävälle lomalle :D

Ollaan kuitenkin pyritty, että voitaisiin tehdä pari reissua vuodessa, silloin ei tule aivan hirveän pitää taukoa seuraavaan matkaan. Viime syksyisen Budapestin matkan jälkeen me ei kuitenkaan olla käyty matkalla ollenkaan (ellei Tukholman risteilyä lasketa :D), sillä me ollaan haluttu panostaa kaikki roposet tammikuussa koittavaan matkaan. Arvatkaapas vaan, alkaako matkakuume olla jo korkealla!

Tähän mennessä olen käynyt Suomen lisäksi 18 maassa, ja jos maita on olemassa lähemmäs 200, niin onhan tässä vielä kierrettävää! :D

Kuten kartasta näkyy, niin Eurooppaa pidemmälle ei olla päästy. Tuota Venäjää ei muuten olla ihan noin kattavasti valloitettu, Travbuddy vaan maalaa koko maan yhdenkin visiitin perusteella ;)

Eikä Euroopassa mitään vikaa olekaan! Toinen toistaan mielenkiintoisempia kohteita, mahdollisuus kaupunki- tai rantalomaan, lyhyet lennot mahdollistavat nopeatkin reissut ja extrana vielä sama valuutta monessa maassa :)

Vaikka Eurooppaakin on vielä valloittamatta, monet kivat kohteet käymättä, niin silti mä haluan nähdä kaiken, jokaisen mantereen!

Siinä missä Aasian kohteet ovat olleet jo pitkään pinnalla, ei Aasia kuulu kuitenkaan oman matkalistani kärkipäähän. Tai sanotaanko, että jos sinne ilmaisen matkan saisin, niin istuisin varmaan jo lentokoneessa, mutta oman listani kärjessä ovat kuitenkin ihan muut kohteet.

Amerikka on ollut haavelistalla, pitkään! Haaveilen perinteisestä road tripistä, legendaarista Route 66 pitkin, ja tämä kyllä toivottavasti tulee joskus toteutettuakin, kunhan Veikko on vähän isompi :)
Toinen haave on ollut Orlando, eikä vähiten Disneyworldin vuoksi. Sinne me suunnataankin tammikuussa, ja tiedän jo nyt, että sinne haluan varmasti uudelleenkin! :D

Vielä en ole ehtinyt keksimään uusia haaveita, mutta uskoisin, että jossain vaiheessa haavelistalle päätyy Australia ja Uusi-Seelanti. Ja toki road trip ihan Eurooppaankin kuulostaisi ihan huippukivalle.

Niissä kohteissa, missä olen käynyt, ei ole oikeastaan yhtään mihin en menisi uudelleen. Joka paikassa on omat hyvät puolensa, ja kehnommankin kohteen pelastaa paras matkaseura :)

Ikisuosikki on kuitenkin Lontoo ♡.  Se on mun ja mieheni yhteinen suosikki, sinne voisi palata vaikka kuinka monta kertaa. Jokaiselle kerralle riittää myös uutta nähtävää, tai halutessaan voi pitäytyä vain niissä omissa vanhoissa suosikkipaikoissaan.

Lontoossa me ollaan käyty monta kertaa, sinne vietiin siskoni kanssa myös eräs siskomme rippilahjamatkalle, sielä me oltiin vuonna 2005 metroihin tehtyjen pommi-iskujen aikaan, sielä olen seonnut monet kerrat Harrodsin turistiosastolla mahtavan westietavarapaljouden äärellä, ja sieltä olen myös ostanut Veikolle ensimmäiset vauvanvaatteet. Lontoo on myös Veikon ensimmäinen matkakohde, jolloin Veikko matkusti vielä äitin mahassa :D

Yksi suosikkini on myös iki-ihana Pariisi, muistan aina hetken, jolloin näin ensimmäistä kertaa lentokoneesta Eiffeltornin! Joo tiedän, oon ehkä vähän outo, mutta se oli vaan jotain niin hienoa :D

Viime vuoden keväänä tehtiin ensimmäinen visiitti Kreikan saaristoon, kun lomailtiin upealla Santorinin saarella. Ehkä kaunein kohde, missä olen ikinä vieraillut! Illallinen Oian auringonlaskua, jota on muuten kuvailtu maailman kauneimmaksi auringonlaskuksi, katsellen ei ole ollenkaan huono vaihtoehto häämatkalaisille. 

Voi apua, nyt on pakko lopettaa, etten ole kohta nakuttamassa jotain äkkilähtöä koneelta! :D

Seuraavaksi haluaisin nähdä matkakartat näiltä blogeilta:

Hopealusikka puussa

Minishow

Dream in Color

Miss Bubble’s lifestyle

Ja muutkin saa toki tästä haasteen napata itselleen! :)

Ps. Olettekos huomanneet tuossa sivupalkissani, että Karkipurkki on ehdolla inspiroivammaksi blogiksi Inspiration Blog Awards äänestyksessä! Ihan huippua olla tuolla joukossa, ja ihan huippua jos kävisitte antamassa Karkkipurkille äänen! Blogini löytyy lifestyle -osiosta :)

Tykkäättekös te matkustaa, vai onko kotimaan kohteet enemmän mieleen? :D