iPana & iPad, eli mitä meillä pelataan

Meillä on ollut tähtäimessä iPadin hankinta tammikuulle, kun tiedossa on piiitkä lento (no okei, kolme lentoa ja melkein vuorokausi matkustusaikaa…), tabletille kun saa kätsästi ladattua paljon tekemistä ja katseltavaa pieneen tilaan pakattuna.
Ei kuitenkaan maltettu odottaa, vaan iPad saapui jo kuukausi sitten, ja kovasti siitä on hyötyäkin jo ollut, kuten vaikkapa junamatkalla joka tunnin sijaan venähtikin kolmetuntiseksi junaan kesken matkan tulleen sähkövian vuoksi… ;)

Koska mun mielestä kivoja sovelluksia on vaikea löytää, ajattelin kertoa mitä meidän iPadilta löytyy, ja olisi kiva kuulla myös teidän vinkkejä! :)

Kapun Metsä ladattiin iPhonelle viime keväänä, lapsen ollessa 1,5 vuotias. Taapero oppi pelaamaan osaa selkeistä ja helpoista peleistä heti, ja Kapun Metsä kiinnostaa edelleen, reilun parin vuoden iässäkin, joten se löytyy nyt iPadiltakin. Jos tämä ei ole tuttu, niin tätä suomalaista peliä kyllä suosittelen testaamaan!

Yksi suosikki on Spinfyn Muumilaakson Pukuleikki. Tää on äitinkin mielestä tosi kiva! :D Pelissä puetaan Muumipeikkoa ja Niiskuneitiä, valikoimassa on jos jonkinlaista kenkää, pöksyä, paitaa, hattua ja muuta asustetta. Vähän kuin paperinukkeleikki nykyaikaisessa muodossa ;) Valmiista asusta voi napata kuvan joka tallentuu peliin. Ja jos ei huvita pukea, niin noppaa heittämällä saa nähdä valmiita asukokonaisuuksia :)

Yksi uusi superkiva löytö on suomalainen Aakkoset lapsille -peli. Veikko on viime aikoina kovasti kiinnostunut aakkosista, ja tämä peli tietty on nyt varsin mieleinen. Ja onhan se tosi kiva kun lapsi tämmöisestä innostuu, jos leikin varjolla niitä aakkosia jo alkaa jäämään mieleen :)

Peli on aika yksinkertainen, mutta tosi kiva. Aakkosia voi raahata palapelityylisesti liitutaululle, jolloin opettaja lausuu aakkosen ja sillä alkavan sanan, esim. aa niinkuin aurinko. Peliä voi myös pelata niin, että opettaja kysyy missä on kirjain, ja lapsi voi liitutaululta näyttää oikean kirjaimen.

Näiden lisäksi iPadilta löytyy Yle Lapset, eli lasten areena josta voi katsella ylen kanavilta tuttuja lastenohjelmia. Tämä, kuten myös Pikku Kakkonen -peli vaativat nettiyhteyden, mutta aika monessa paikassa kyllä netti alkaa olla jo saatavillakin.

Käytössä on myös Lasten oma kirjakerho, josta löytyykin ihan oma postaus.

Myös muutamia palapelejä on niistä innostuneelle lapselle ladattu iso kasa, joista huonoimmat poistettu ja kelvolliset jätetty ;)

Pipsa Possu fanille on myös iPadilla yksi Pipsa Possu peli. 

Lola’s ABC pelissä opetellaan myös aakkosia, mutta tämä on kyllä vielä ihan liian vaikea. Pelin alussa on muutamat aakkostehtävät, mutta seuraavassa vaiheessa pitäisi jo osata kirjoittaa kokonaisia sanoja.

Pääasiassa iPad hankittiin reissuille viihdykkeeksi, mutta kyllä meillä ihan kotonakin välillä pelaillaan. Joskus saatetaan pelata useana päivänä peräkkäin, ja toisinaan voi mennä viikko ettei koko konetta oteta esille.

Ja ennen kuin kukaan säihkähtää, niin toki meillä edelleen pelataan ja leikitään ihan oikeitakin leikkejä :D Viimeisimpiä ”uutuuksia” on tämä hauska peli (mikä ihme tuon nimi on?), jonka muistan omastakin lapsuudesta! :)

Mitäs teidän iPadeilta löytyy?