WHERE DREAMS COME TRUE

Tänään oli vuorossa Disney Worldin Magic Kingdom, ja voi huh huh miten puhki sitä voi päivän jälkeen olla :D Olin kyllä varautunut, että täällä kaikki on isompaa kuin Pariisin Disneylandissa, mutta ei sitä silti osannut etukäteen kuvitella. Jotain kokoluokasta kertonee ehkä se, että Disney Worldin porteista ajetaan sisään useampikaistaista tietä pitkin ja ihan järjettömän kokoiselta parkkipaikalta on junakuljetus paikkaan josta huvipuistoon pääsee laivalla tai junalla… Parkkipaikalta huvipuiston porteille suorinta tietä ja jonottamatta menee ehkä puolisentuntia ;)

Magic Kingdom koostuu useammasta ”maasta”. Porteilta tullaan Main Streetin päähän, ja Main Street puolestaan johdattaa Tuhkimon linnalle. Linnan edestä lähtee tiet sitten näihin maihin, joista jokaisessa on oma teemansa.

Me nyt luonnollisestikin kahlattiin läpi koko perheelle sopivia laitteita, ja tosi kivasti niitä löytyikin. Veikko oli tietenkin ihan täpinöissään kaikista vempaimista mihin pääsi, ja hahmojen bongailu sai tänäkin päivänä pojan suun isoon hymyyn.

Hahmot esittävät pieniä, ja vähän suurempiakin, esityksiä pitkin päivää, mutta illan kruunaa näyttävä paraati. Me ei nyt jaksettu jäädä varailemaan paikkoja kadun varteen eturiville, mihin ihmisiä alkoi kerääntyä jo tuntia, puoltatoista, ennen paraatin alkua.

Lähes tunnin kestävän paraatin huipentaa näyttävä ilotulitus, ja koko homma on varmasti kaiken odottamisen arvoista.

Pienen lapsen kanssa kuitenkin arvostaa sitä, että kaikilla on hyvä mieli ja mieluisaa tekemistä, joten me jatkettiin huvilaitteissa pyörimistä paraatinkin aikana. Kivasti jonot lyhenivätkin paraatin lähestyessä, ja moneen laitteeseen sai kävellä lähes suoraan sisään, siinä missä aikaisemmin päivällä jonot olivat pisimmillään puoltatoista tuntia.

Olin suunnitellut, että jäädään vielä lopuksi Main Streetin kauppoja kiertelemään, mutta ei kyllä enää millään jaksettu, ja koitettiin muutenkin lähteä reippaasti pois, ennenkuin paraatin ja ilotulituksen jälkeen koko ihmismassa alkaisi vyöryä poismenoporteille.

Tämäkin päivä oli aivan i-h-a-n-a! Ihan puhkipoikkiväsyneinä lähdettiin nukkumaan, vaikkakin pienin mutta varmasti väsynein reissaaja oli sitä mieltä, että vielä olisi pitänyt jäädä jatkamaan huvittelua ;)