THE WIZARDING WORLD OF HARRY POTTER

Tänään me taas jatkettiin teemapuistoilua ja otettiin suunnaksi Universal Orlando. Universal Orlando koostuu kahdesta eri teemapuistosta, Universal’s Islands of Adventures puistosta ja Universal Studios Florida puistosta, joista me valittiin tälle päivälle ensin mainittu.

Kun Disney Worldin Magic Kingdom koostuu Tuhkimon linnan aukiolta lähtevistä eri ”maista”, on Islands of Adventures puistossa puolestaan laguuni, jonka ympärillä sijaitsee kuusi ”saarta”. Nämä saaret ovat Marvel Super Hero Island, Toon Lagoon, Jurassic Park, The Wizarding World of Harry Potter, The Lost Continent, sekä Seuss Landing.

Laskeskelin, että Disneyn Magic Kingdomissa me käytiin Veikon kanssa ainakin seitsemässä eri laitteessa, ja näitä lapsille sekä koko perheelle sopivia laitteita taisi löytyä joka maasta. Islands of Adventures puolestaan tarjosi hurjaakin hurjempia laitteita, mutta vähemmän tekemistä ihan pikkuisille. Pienten lasten laitteet oli koottu kaikki lapsille suunnattuun Seuss Landiin, mutta kovin montaa laitetta ei sieltäkään löytynyt. Onneksi näissä teemapuistoissa on kuitenkin paljon muutakin nähtävää ja koettavaa, eikä laitteet ole samalla lailla pääosassa kuin tavallisissa huvipuistoissa.

Ihan eniten olin tältä päivältä odottanut The Wizarding World of Harry Potteria, ja tämän postauksen kuvatkin ovat kaikki sieltä!

Vaikka kokonsa puolesta Harry Potter osio olisi saanut kyllä olla isompi, niin muuten kyllä odotukset taas täyttyivät! Kermakaljat käytiin juomassa koko porukan voimin Hog’s Headissa, juoma oli oikeasti alkoholitonta limua kermaisella vaahdolla, joten tätä kaljaa sai juoda lapsetkin ;)

Ollivander’sille pääsi taikasauvaostoksille ja Honeydukesilta löytyi niin suklaasammakoita kuin joka maun rakeitakin :D

Laitteita löytyi kamala Dragon Challenge, johon kukaan meistä ei uskaltautunut! Vähän (tai aikas paljonkin) kesympi pikkuvuoristorata oli Flight of the Hippogriff, johon minäkin uskaltauduin ;)

Mutta aivan paras oli Harry Potter and the Forbidden Journey, joka oli efektein tehostettu vuoristorata. En oikein edes tiedä minkä verran siinä mentiin oikeasti vuoristorataa, ja mikä kaikki oli efekteillä luotua harhaa, mutta se oli ihan mahtava! Veikon kummisetä taisi käydä tässä laitteessa neljä kertaa… :D

Näin off seasonina mitään hirveitä ruuhkia mihinään ei ollut, suosituimpiinkin laitteisiin vain puolentunnin tai maksimissaan kolmen vartin jonot.

Disney Worldissa saa omalla lipulla käydä lunastamassa automaateista fast passeja, eli lipukkeen jolla ennakkoon ilmoitettuna aikana pääsee tiettyyn laitteeseen lähes jonon ohi. Näitä fast passeja saa ilmaiseksi, eikä niissä ole muuta rajoitusta, kuin että samaan aikaan voi olla fast pass vain yhteen laitteeseen. Fast passissa oleva aika voi kuitenkin olla vasta useamman tunnin kuluttua, eikä samana päivänä ehdi montaa pikapassia hakea.

Universalilla olisi saanut lisämaksusta ostaa express passin, jolla pääsisi nopeampaan jonoon, mutta meille riitti perusliput ilman ohittelumahista.

Ja onneksi ei mitään pikapasseja ostettukaan, sillä suosituimpiin laittesiin oli ihan huippusysteemi, nimittäin single ride jonot. Single ride jonoon sai mennä, jos ei ollut väliksi päästä kaverin kanssa samaan vaunuun istumaan, vaan vieraampinkin seura kelpasi. Tällä tavalla saatiin kaikki vaunut täyteen, kun muuten tyhjäksi jäävälle paikalle saatiin napattua single ride jonosta täytettä. Ihan mielellään me tuota single ride jonoa käytettiin hyväksi, huippusuosittuun Harry Potter and the Forbidden Journeyyn kun pääsi sitä kautta kävelemään lähes suoraan, kun normaalissa jonossa sai olla vähintään puoli tuntia.

Nopskaa aika kului täälläkin puistossa. Illan hämärtyessä kierreltiin vielä saaria ja ihailtiin joka paikkaan syttyneitä valoja. Juuri ennen sulkemisaikaa lähdettiin autolle päin hyvillä mielin, ja muistikortti täynnä valokuvia… :)